Està en: INICI > Notícies

Castell obri el termini perqu els propietaris d'horts en actiu presenten sollicitud per a la bonificaci de l'IBI rstic

Dilluns, 11 de Gener de 2021

Transició Ecològica bonificarà un 50% les parcel·les en funcionament i fins a un 70% les que certifiquen en ecològic

La Regidoria de Transició Ecològica de l'Ajuntament de Castelló ja ha obert el termini perquè els propietaris amb horts en actiu presenten sol·licitud per a acollir-se a la nova bonificació de l'IBI rústic. Les parcel·les amb cultiu veuran reduït l'IBI un 50% i les que a més certifiquen en ecològic serà d'un 70%. Fins al 31 de març es recullen les propostes i el descompte s'aplicarà en el rebut del 2022.

"Des de la Regidoria de Transició Ecològica estem desenvolupant un pla de reactivació agrària per a ajudar a impulsar el nostre sector primari i recuperar els camps que ara es troben abandonats, en la línia que estableix el nou Pla General, que protegeix 22,5 milions de metres quadrats de sòl agrari. En les noves ordenances fiscals municipals hem establit una bonificació en l'IBI rústic per a premiar als horts en funcionament i intentar dinamitzar els que estan en desús", explica el regidor de Transició Ecològica, Fernando Navarro.

El regidor municipal subratlla que l'Ajuntament compta amb la col·laboració de les comunitats de regants ( Sindicat de Regs, Coto Arrocero i comunitat de regants del Pantà Maria Agustina) per a difondre la bonificació de l'IBI rústic entre els seus associats i localitzar terres amb dret a la mateixa a través dels consums del reg.

De l'1 de gener al 31 de març d'aquest exercici els agricultors interessats podran presentar les seues parcel·les rústiques a l'Ajuntament de Castelló i a partir de gener de 2022 es materialitzarà la reducció de l'IBI d'un 50% per a les quals estiguen operatives i de fins a un 70% per a les quals també treballen en ecològic.

Aquesta mesura fiscal té un caràcter progressiu i exclou les grans propietats de més de 10 hectàrees que corresponen a un únic propietari.Segueix-nos: