Està en: INICI > Notícies

Castell aborda la nova ordenaci per a la Marjaleria, urbanitzacions i sectors perifrics

Divendres, 22 de Gener de 2021L'Ajuntament tanca el cicle de webinars sobre el Pla General, que continua en exposició pública fins al pròxim 2 de febrer

L'Ajuntament de Castelló ha tancat el cicle de webinars dedicats al Pla General amb la celebració d'una tercera sessió virtual, en la qual s'han analitzat les implicacions de la nova proposta d'ordenació per a les urbanitzacions i els sectors perifèrics des de la visió de ciutat compacta, integradora i cohesionadora que planteja el nou model de ciutat.

El regidor delegat de l'Àrea d'Urbanisme, José Luis López, ha presentat aquest webinar titulat El Pla General Estructural i el Pla d'Ordenació Detallada, les urbanitzacions i sectors perifèrics, la Marjaleria, que ha comptat amb una gran participació de la ciutadania. De fet, la sessió, en la qual s'han registrat 282 persones, ha rebut més 130 preguntes relatives a urbanitzacions i barris perifèrics. El coordinador d'Ordenació del Territori, Mobilitat i Àrea Metropolitana, Habitatge, Sostenibilitat i Agricultura de l'Ajuntament, Fernando Calduch, i l'arquitecta Cap de la Secció d'Ordenació i Gestió Urbanística i Territorial de l'Ajuntament directora del Pla General, Consuelo Leal, han sigut els encarregats d'exposar aquesta temàtica i respondre les diferents qüestions.

"Ens trobem en la recta final d'aprovació d'aquest planejament urbanístic. Després d'adaptar el Pla General Estructural a les observacions plantejades en la Declaració Ambiental i Territorial Estratègica respecte a diferents sectors ens ha semblat important dedicar aquest webinar a les urbanitzacions de muntanya, grups perifèrics i a la Marjaleria", ha explicat López. "Després de l'aprovació plenària del Pla General el desembre passat, estem en aquesta segona fase d'exposició pública. Encara que no estem obligats legalment, entenem que és necessària per a donar major participació a la ciutadania, perquè tinguen una segona oportunitat per a al·legar i perquè puguen fer-nos les seues propostes de millora", ha afegit.

La presentació ha abordat les millores en infraestructura verda, connectivitat, habitabilitat i qualitat urbana contemplades en el nou planejament per a urbanitzacions com La Joquera o per a grups perifèrics com a Sant Bernardo-Roquetes, Benadresa-Venda Guillamón i Sant Agustí.

La Marjaleria ha ocupat el gruix de l'exposició, que ha aportat informació concreta sobre les directrius per a la redacció de Plans de Reforma Interior i les seues condicions d'urbanització i edificació. Així mateix, aquesta proposta en línia oberta a la ciutadania també s'ha referit als Plans Especials de Minimització d'Impacte i ha repassat els requisits que contempla la llei perquè els habitatges construïts en sòl classificat com no urbanitzable puguen acollir-se a aquesta figura. A més, en tots dos casos s'ha incidit en l'estudi dels sistemes més adequats d'evacuació d'aigües residuals.

Aquesta iniciativa està emmarcada en la segona fase d'exposició pública del Pla General, que està en marxa a l'efecte de consulta des del 5 de gener per a compartir el nou planejament afavorint la transparència i la participació ciutadana. Fins al pròxim 2 de febrer els dos documents que integren el pla continuaran estant disponibles en la web www.plageneralcastello.es i podran consultar-se físicament en el Menador i en la Tinència d'Alcaldia del Grau; en horari de 9.00 a 14.00 hores i de 16.00 a 19.00 hores de dilluns a divendres; i de 10.00 a 13.00 hores els dissabtes.Segueix-nos: