Està en: INICI > Notícies

LAjuntament de Castell generar una via de vianants i ciclista junt amb el TVRCas a fi de millorar la mobilitat en la ciutat i en pro daconseguir una ciutat ms sostenible

Dissabte, 22 de Setembre de 2007

El vicealcalde de Castelló, Javier Moliner, ha anunciat este matí en el transcurs de la celebració del ‘Dia Europeu Sense Cotxes que lAjuntament de Castelló generarà una via de vianants i ciclista junt amb el TVRCas –el transport més modern dEuropa- que permetrà unir diferents pols de la ciutat i que, en alguns tindrà al voltant de cinc metres dample entre lest i loest. Moliner, qui ha participat junt amb els seus companys en el consistori en el recorregut amb bicicleta organitzat pel consistori des de la plaça Major i circulant pel carrer arxipreste Balaguer, plaça Cardona Vives, carrer governador, carrer Escultor Viciano, plaça de la Paz i carrer Major per a finalitzar, de nou, davant de lAjuntament, ha destacat la posada "ferm per la mobilitat sostenible i blana que ens porta a millorar la qualitat de vida dels ciutadans i este objectiu sestà duent a terme a través diniciatives importants per a aconseguir labandó del cotxe per a circular per la ciutat i la conscienciació de la ciutadania per a utilitzar la bicicleta i el transport públic urbà". 

És fonamental, segons ha comentat el vicealcalde, Javier Moliner, reduir lús del vehicle ja que, desta manera, es reduïx la contaminació i disminuïx la saturació de vials de la capital de La Plana. 

"Per este motiu, el consistori ha apostat seriosament i fermament pel TVRCas que ens portarà a generar un vehicle modern que unirà la UJI, amb lestació de Renfe, el centre i el Grau i que generarà multitud davantatges i que serà leix principal de la xarxa de transport intermodal integrada", hi ha el dit Moliner. El TVRCas és el millor transport de comunicació per a la ciutat de Castelló perquè es tracta dun sistema modern, amb un consum denergia net, que permet no generar barreres arquitectòniques ni urbanístiques sobre el sòl i que propícia la circulació amb altres mitjans de transport, a més de garantir unes freqüències adequades per a major comoditat dels ciutadans. A més, el TVRCas també genera la construcció dun pont modern i avantguardista sobre el riu que disposarà de dos vans de llums de 90 i 15 metres amb una amplària de 26.30 metres i una calçada central de huit metres dample.

SISTEMA BICICAS I PLA DE MOBILITAT
No obstant, i a fi de complir eixe compromís de lequip de govern amb els ciutadans, lAjuntament de Castelló també posarà en marxa el sistema Bicicas a través del qual, els ciutadans podran llogar bicicletes en diversos punts de la ciutat per a fomentar, desta manera, lús de la bicicleta i facilitant-li este mitjà de transport als ciutadans. "Es generaran zones destacionament on els castellonencs podran llogar les bicicletes que lAjuntament de Castelló ha posat a disposició dels ciutadans junt amb lAgència Valenciana de lEnergia i amb un pressupost que ronda els 150.000 euros", ha prosseguit el vicealcalde. 

Desta manera, amb estes dos premisses i amb altres iniciatives com el lloguer de bicicletes als estudiants i el desenvolupament del Pla de Mobilitat que ja sestà redactant, saconseguirà lobjectiu de lequip de govern que lidera lalcalde Alberto Fabra i que és treballar per intentar millorar la mobilitat dels ciutadans. Moliner ha recordat també que el parc automobilístic creix dia a dia en la capital de La Plana "i és necessari abordar esta situació, per la qual cosa tots els ciutadans hem de sensibilitzar-nos amb este compromís i deixar en casa el vehicle particular per a trajectes de menys de deu minuts, amb la qual cosa es reduiria el tràfic en un 30%". Per este motiu, Javier Moliner ha volgut transmetre esta conscienciació des del consistori i instar els ciutadans a aconseguir "eixe compromís a fi que cada dia hi haja menys cotxes en circulació per la ciutat i aconseguir una millor qualitat de vida". 

A més del recorregut amb bicicleta pel centre de Castelló, lAjuntament de Castelló també ha celebrat el ‘Dia Europeu Sense Cotxes amb un circuit educatiu de bicicletes dEducació Viària davall al supervisió de la Policia Local en la plaça Hort Corders que ha sigut inaugurat pel regidor de Mobilitat, Miquel Soler, i on desenes de xiquets dentre 6 i 12 anys han pogut conéixer la importància de circular amb bicicleta per la ciutat. També adquirit un carnet de Compromís amb la Seguretat Viària pel que es comprometen a circular de forma correcta com a vianants.Segueix-nos: