Està en: INICI > Notícies

Castell reobri installacions municipals en el marc de la desescalada progressiva i prudent

Dilluns, 15 de Mar de 2021El Cecopal acorda l'obertura de centres de Gent Gran i locals cedits a les associacions, el Casal Jove i les oficines de turisme, entre altres instal·lacions

El Centre de Coordinació Operatiu Municipal (Cecopal) de l'Ajuntament de Castelló ha acordat aquest dilluns la reobertura de diverses instal·lacions municipals i locals cedits a associacions en el marc de la desescalada progressiva iniciada a principis de mes i en línia amb les mesures de flexibilització acordades per la Generalitat Valenciana en l'àmbit autonòmic.

L'alcaldessa de Castelló i directora del Cecopal, Amparo Marco, ha recalcat que Castelló està avançant de manera prudent en el seu procés de desescalada. "En el si del Cecopal, s'estan prenent mesures de represa de l'activitat de manera gradual i actuant amb el principi de màxima prudència, posant per davant la salut pública i el benestar de la ciutadania", ha indicat Marco. En aquest sentit, ha explicat que s'ha acordat la reobertura de locals i instal·lacions municipals i la represa dels processos selectius, entre altres coses.

En concret, en la reunió del Cecopal s'ha acordat adaptar l'obertura i ús de les instal·lacions esportives municipals al que s'estableix per la Generalitat en la Resolució de la Conselleria de Sanitat de l'11 de març de 2021.
També es reobriran els locals de titularitat municipal cedits a les associacions de Gent Gran, segons el que es dispose en la normativa autonòmica concreta sobre centres de persones majors, així com els locals municipals cedits a associacions de veïns, col·lectius i entitats, excepte en el cas que es tracte de seus festeres tradicionals, que actualment estan suspeses per normativa autonòmica. En aquests casos, serà responsabilitat de cada entitat el compliment de les corresponents mesures de seguretat i higiene per a evitar la propagació de la covid-19.

El Cecopal també ha acordat la reobertura de les oficines d'informació turística, el Casal Jove i els locals d'assaig per a joves, i la represa de l'activitat de l'Escola Municipal de Teatre i de l'Escola Municipal de Dolçaina i Tabal.

Així mateix, s'ha autoritzat la represa d'aquells processos selectius que hagueren sigut objecte de suspensió com a mesura de prevenció.

En el cas dels matrimonis civils, s'autoritza la presència de fins a 15 persones en espais tancats, tal com estableix la Resolució de la Conselleria de Sanitat de l'11 de març.

Les reobertures d'instal·lacions i la represa de les activitats es realitzaran de manera gradual en els pròxims dies. A més, cal recordar que totes aquestes mesures són revisables i revocables en funció de l'evolució de la pandèmia.

Les últimes dades publicades per la Conselleria de Sanitat situen la incidència acumulada de Castelló en 62,89 persones, la qual cosa indica un nou descens en el ritme de contagis.

"Continuem avançant en la desescalada, pas a pas i amb molta prudència. Per això, hem acordat la reobertura de diverses instal·lacions i locals municipals, reprenent l'activitat amb tots els protocols sanitaris preceptius, i dins de les limitacions que estableix la normativa autonòmica", ha manifestat l'alcaldessa, qui ha destacat a més que les dades demostren que "es constata la millora a nivell sanitari des de fa setmanes a la ciutat de Castelló". "Però això no ha de fer-nos baixar la guàrdia, hem de continuar complint amb les mesures preventives i actuar amb la màxima prudència perquè la prioritat continua sent protegir la salut de totes i tots", ha recalcat.

Finalment, en la reunió del Cecopal de hui s'ha donat compte del balanç d'actuacions realitzat per la Policia Local durant la setmana de ‘no Magdalena’. Des del dissabte dia 6 fins al diumenge 14 de març s'han realitzat 192 denúncies per vulnerar la normativa. D'elles, 40 han sigut reunions/molèsties en domicilis particulars, 43 per reunions en via pública, 31 per consum d'alcohol en via pública, 25 per infringir el confinament nocturn, 46 per no portar màscara i 7 són proposades de sanció a establiments.Segueix-nos: