Està en: INICI > Notícies

El vicealcalde anuncia que el TVRCas comptar amb les propostes de millora realitzades pels ciutadans de Castell en el transcurs dels grups de treball sobre el projecte de City Mbil

Dilluns, 8 de Octubre de 2007

El vicealcalde de lAjuntament de Castelló, Javier Moliner, ha anunciat este matí que el sistema de transport més nou dEuropa, el TVRCas, que recorrerà els carrers de Castelló comptarà amb les propostes de millora realitzades pels ciutadans –representants dassociacions i entitats veïnals de la capital de La Plana-, que el passat mes dabril van participar en les jornades de treball del Focus Group sobre el City Mòbil a fi de contribuir a millorar les condicions de mobilitat a Castelló. 

Així, i segons ha comentat el director general de la Comunitat Valenciana a Brussel·les, Juan Manuel Revuelta, qui ha participat en la roda de premsa junt amb Moliner, el TVRCas ha sigut triat per la UE com a projecte emblemàtica dins de la mobilitat i, desta manera, "Castelló se situa al capdavant de la mobilitat europea junt amb altres projectes emblemàtics que sestan desenvolupant a Roma i Londres". Este projecte de City Mòbil forma part del 6t Programa de Desenvolupament de la UE que busca projectes pilot demostrable per a aconseguir millores en la mobilitat i, desta manera, mejortar la qualitat de vida dels ciutadans, així com evitar embossos. 

Revuelta ha destacat que el TVRCas "posa a Castelló en lesfera europea com una de les ciutats que lluita per aconseguir un major desenvolupament sostenible i que compta amb els ciutadans per a la realització de projectes". Així, ha comentat que en el Focus Group es van organitzar sis grups de treball en el mes dabril on van participar els representants dels veïns en diverses reunions en què se va anar donant a conéixer lopinió destos i el que ells consideraven necessari que havia de contemplar este projecte. "En este sentit, vull felicitar lalcalde de Castelló, Alberto Fabra, així com al consistori en general i a la regidoria de Participació Ciutadana per donar esta nova dimensió de participació", ha destacat Revuelta. 

Així, el director general de la Comunitat Valenciana a Brussel·les ha destacat que els veïns participants en esta trobada són conscients del gran creixement experimentat per la ciutat i que genera noves necessitats; sol·liciten campanyes de conscienciació amb el que es referix al medi ambient i la sostenibilitat; la majoria recolzen la peatonalización del centre de la ciutat; eficiència, puntualitat, alta freqüència i connectivitat del transport públic; major comoditat per als usuaris potencials; han mostrat la seua preocupació per que els conductors privats no respecten les zones destinades al transport públic; sol·liciten una estructura de tarifes adequada; la instal·lació dun servei de validació de bitllets; campanyes dinformació; i que es contemple mesures per a discapacitats i que siga accessible.

SOCIETAT "SOLIDÀRIA" I VOCACIÓ EUROPEA DE CASTELLÓ
"Valorem de forma molt positiva estes conclusions duna societat solidària que fa referència a la responsabilitat quant a medi ambient i campanyes de sensibilització es referix i açò demostra un signe de maduresa", ha concretat Revuelta. A més, ha recordat que, a Brussel·les, el TVRCas és un projecte demostrador –només es fan tres en tot Europa- a fi que qualsevol país puga copiar els seus característiques excepcionals. 

Per la seua banda, Javier Moliner ha insistit en el fet que la presentació destes propostes té una doble importància. Per un costat es posa de manifest la vocació europea de Castelló "perquè és un honor compartir projectes de mobilitat amb Roma i Londres i fer-ho compartint experiències entre tots". 

Un total de dotze països shan interessat pel TVRCas i han visitat Castelló per a informar-se sobre este projecte que ha convertit a la capital de La Plana en laparador desta iniciativa que serà imitada a nivell europeu i que Castelló és pionera a posar-ho en marxa. "És un dels projectes més innovadors amb innumerables avantatges i en el que destaquen la bona eficàcia, la flexibilitat en els itineratios, que és respectuós amb el medi ambient". I també és important pel fet dobrir els grans projectes de la ciutat als ciutadans, "de fer ciutat entre tots, tal com defén lalcalde de Castelló, Alberto Fabra", ha dit Javier Moliner. 

Desta manera, estes conclusions "estan servint de base als tècnics de lempresa responsable del TVRCas", diu Moliner, qui ha insistit en el fet que es tracta dun vehicle absolutament accessible "en el que sha deixat parlar a la gent perquè siguen els ciutadans els que aporten idees a esta iniciativa".

MOLINER: "EL RESPONSABLE QUE ESTIGUEM PERDENT EL TREN DE LA COMPETITIVITAT ÉS EL SENYOR ZAPATERO"
Daltra banda, tant el vicealcalde com Revuelta han destacat, a preguntes dels periodistes, que "el responsable que estiguem perdent el tren de la competitivitat és el senyor Zapatero".
Revuelta ha recordat que tant lalcalde de Castelló, Alberto Fabra, com a Moliner han estat reunits amb el comissari europeu competent, Barrot, a fi de reivindicar davant de la UE la necessitat del Corredor Mediterrani, tal com es van comprometre els alcaldes de huit localitats en la Cimera de lAVE el passat mes de gener. "No obstant,.La Comissió té pocs recursos, per la qual cosa és El Govern dEspanya el que ha de marcar que el Corredor Mediterrani és una prioritat i esperem que ho faça com més prompte millor", ha denunciat Revuelta, qui assegura que és important connectar a Espanya amb la UE i "estructurar eixe eix a fi que estiguen també connectats les nostres ciutats i els nostres ports amb Europa". 

A més, Moliner ha concretat que Barrot va afirmar que si des del Govern Central es demanava leix del Corredor Mediterrani, "la Comissió ho anava a tindre en quanta". "La UE ha donat passos en el sentit de posar en marxa dita Corredora, ja que va encarregar a Ferrmed els treballs necessaris; la Comunitat Valenciana i lAjuntament de Castelló ha organitzat i reivindicat esta infraestructura en la Cimera de lAVE auspiciada per lAjuntament de Castelló i lúnic que no ha donat ni un sol pas ha sigut El Govern Central ja que, des del mes de gener que va ser quan lalcalde Alberto Fabra li va sol·licitar una reunió, encara no li ha contestat", ha prosseguit Moliner, qui ha denunciat que no "hi ha voluntat política per part de Rodríguez Zapatero per que les localitats de larc mediterrani estiguen connectades amb Europa de forma adequada i, millorar, així, la seua economia".Segueix-nos: