Està en: INICI > Notícies

Castell reformar la Prgola amb fons europeus i la potenciar com a espai polifuncional

Divendres, 24 de Setembre de 2021

Marco ressalta que la ciutat adequarà un edifici emblemàtic multiusos que s'integrarà al parc Ribalta i posarà en valor l'espai

L'Ajuntament de Castelló remodelarà la Pèrgola per a recuperar l'emblemàtic edifici i potenciar-lo com a espai polifuncional. L'actuació, amb un pressupost de 2,5 milions d'euros, està inclosa en l'Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrat (EDUSI), que canalitzarà en la capital de la Plana fins a 2022 una inversió de 20,2 milions d'euros cofinançada pels fons FEDER i l'Ajuntament.

"Amb l'ajuda de fons europeus, reformarem la Pèrgola per a potenciar-la com a espai polifuncional, amb múltiples usos i que contribuïsca a revitalitzar un espai emblemàtic com és el parc Ribalta", ha explicat l'alcaldessa de Castelló, Amparo Marco. En aquest sentit, la reforma de la Pèrgola "permetrà disposar d'un espai municipal amb caràcter multiusos totalment reformat i adaptat a les necessitats actuals de la ciutat", ha apuntat l'alcaldessa.

En la mateixa línia, Marco ha destacat la ubicació estratègica que té la Pèrgola, "en el pulmó verd de la ciutat i en una zona cèntrica". A més, ha posat en valor el caràcter emocional d'aquesta remodelació, "ja que la Pèrgola és un edifici emblemàtic per a les i els castellonencs, i un referent en la història de Castelló".

El projecte, amb un pressupost inicial de 2,5 milions d'euros, compta ja amb la validació de la Direcció General de Fons Europeus del Ministeri d'Hisenda. És una de les operacions que s'executaran a la ciutat a través de l'Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrat, amb càrrec als següents objectius temàtics; afavorir la transició a una economia baixa en carboni en tots els sectors, dins de la línia d'actuació de foment de l'ús d'energies renovables en edificis i equipaments públics; i promoure la inclusió social i lluitar contra la pobresa i qualsevol forma de discriminació, dins de línia d'actuació de diversificació del teixit productiu amb iniciatives innovadores i activitats d'alt valor en el camp de la qualitat de vida, per al foment de l'economia social.Segueix-nos: