Està en: INICI > Notícies

Castell inicia les obres de remodelaci i millora de la seguretat viria del Cam la Ratlla

Dilluns, 27 de Setembre de 2021
L'alcaldessa posa en valor la intervenció cofinançada per Europa que permetrà atendre una demanda històrica de la ciutadania

Les obres de remodelació del Camí la Ratlla ja han començat. Adjudicades per un import de 1,1 milions d'euros a la UTE Camí la Ratlla, constituïda per Becsa SA i Industrial d'Energia i Tecnologia SL, estan cofinançades amb fons europeus i tenen un termini d'execució de 10 mesos.

L'alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, i el regidor d'Obres i Projectes Urbans, José Luis López, han visitat hui la zona, per a comprovar in situ l'inici dels treballs, que se centren en aquests primers dies enfer medicions, perquè pròximament poden entrar ja les màquines d'obres. "La intervenció en el Camí la Ratlla que comencem ara permetrà millorar un camí de referència per als i les castellonenques, dotant-lo de més seguretat i atenent així una reivindicació històrica", ha explicat Marco. "El projecte que es desenvoluparà preveu millores en la calçada i el carril bici existents i es crearà una zona per a vianants", ha detallat l'alcaldessa.

La zona de l'actuació abasta una longitud de 1,77 quilòmetres i una superfície total de 16.816 metres quadrats del Camí la Ratlla, concretament en el tram situat entre el camí Serradal i la rotonda de la CV-149. L'obra permetrà separar el carril bici de la via de circulació de doble sentit, mitjançant un parterre vegetal. I en el costat extrem es col·locarà una zona per als vianants i una banda de senyalització. Amb això es pretén realitzar dues zones segures, una per a bicicletes i una altra per a vianants, degudament separades de la calçada i senyalitzades. A més, s'abordarà la reparació i/o consolidació de la séquia en aquells punts en els quals s'observen deficiències, així com dels ponts existents sobre la mateixa que servisquen com a accés a camins, segons ha detallat el regidor d'Obres i Projectes Urbans.

L'obra permetrà reduir almenys en un 5% les emissions de CO₂ respecte a la situació de partida abans d'executar-la, complint així un dels requisits del projecte, que està inclòs en el programa d'ajudes a projectes singulars d'entitats locals que afavorisquen el passe a una economia baixa en carboni en el marc del programa operatiu del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (Feder) de creixement sostenible 2014-2020.

Cal recordar també que en la contractació es va incorporar la perspectiva de gènere i altres criteris socials com el foment de la creació d'ocupació per a persones amb dificultats d'accés al mercat laboral.Segueix-nos: