Està en: INICI > Notícies

Castell comparteix els projectes amb fons europeus en una jornada al parc de la Panderola del Grau

Dijous, 14 de Octubre de 2021
Tallers infantils, una ruta animada per les ‘estacions’ de l'espai verd i la música en directe vertebraran l'esdeveniment aquest dissabte

L'Ajuntament de Castelló ha organitzat aquest dissabte, 16 d'octubre, una jornada en el renovat parc de la Panderola del Grau per a compartir amb la ciutadania la transformació de l'espai urbà gràcies a la inversió europea, canalitzada a través de la seua Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrat (Edusi).

"Volem que la societat de Castelló conega les potencialitats que suma amb la seua rehabilitació integral aquest espai en ple cor del districte marítim; un parc de més de 11.200 metres quadrats obert a l'oci, a la cultura i també al treball a l'aire lliure que ha fet possible Europa", ha indicat l'alcaldessa, Amparo Marco.

La jornada pretén acostar a veïnes i veïns els projectes, "ja executats, en marxa o imminents", que estan contribuint a la "transformació global de Castelló gràcies a FEDER", el Fons Europeu de Desenvolupament Regional, ha afegit Marco.

El dissabte 16 d'octubre, des de les 10.00 fins a les 14.00 hores, la carpa central del parc albergarà diferents tallers infantils, un photocall i un mural ciutadà en el qual confluiran en format dibuix o via missatge, les visions que del nou parc tenen els qui el gaudeixen diàriament. El directe del grup de rock local Los Simples posarà la nota musical a la jornada de portes obertes i ambientarà les activitats.

Des d'aquest punt, la carpa central, partirà també una ruta animada en locomotora per als més xicotets per les cinc estacions del parc, fent un recorregut com el del tren a vapor que dóna nom a l'espai i que des de 1888 a 1963 va contribuir a l'impuls econòmic i social de Castelló. Així, les persones participants podran submergir-se en aquest mini viatge per aqueixes cinc estacions vinculades a paisatges comuns de la ciutat: la platja, el port, la indústria, la ciutat i la muntanya. També conéixer durant el trajecte les prestacions de la renovada Panderola: des dels jocs infantils a la font singular amb efecte guèiser que corona l'espai; l'àrea wifi i de coworking oberta als qui prefereixen situar ací la seua oficina; així com la zona biosaludable o d'esplai caní.Segueix-nos: