Està en: INICI > Notícies

El Cecopal ratifica la suspensi de Sant Antoni i Carnestoltes davant l'augment de la incidncia de la covid-19

Dijous, 13 de Gener de 2022

L'alcaldessa demana màxima prudència en aconseguir la ciutat una incidència acumulada del virus de 2.180 casos positius

El Centre de Coordinació Operatiu Municipal (Cecopal) ha ratificat la suspensió de la celebració de Sant Antoni i Carnestoltes acordada pel món de la festa en la reunió mantinguda dilluns passat per a abordar la planificació de les pròximes festes de la Magdalena. La suspensió afecta a tots els actes que tradicionalment s'organitzen o impulsen des de l'Ajuntament per a totes dues dates a causa de l'alta incidència de la covid-19. Així mateix, es recomana a aquells col·lectius o entitats que solen organitzar actes amb motiu d'aquestes festivitats que també les anul·len o que, en cas de mantindre-les, extremen les mesures de prevenció per a evitar contagis.

El Cecopal ha abordat l'evolució de la situació sanitària a la ciutat que, tal com recullen les últimes dades fetes públics per la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, situen la incidència acumulada a Castelló en 2.180,60 casos, mil més que a inicis de gener. A més, en els últims 14 dies s'han detectat un total de 3.800 positius.

L'alcaldessa de Castelló i directora del Cecopal, Amparo Marco, ha manifestat que, davant aquesta situació i després de la reunió amb el món de la festa, s'ha pres la decisió de no celebrar els actes de Sant Antoni ni Carnestoltes i ha realitzat una crida a la prudència davant l'augment de positius. "La ciutat registra una alta incidència del virus i, des del consistori, hem d'actuar amb responsabilitat i prudència per a evitar situacions que puguen comportar un major risc com són els festejos populars", ha indicat. Marco ha insistit en la necessitat de "mantindre una actitud de màxima prudència" i "ser estrictes en el compliment de les mesures de prevenció com l'ús de la màscara, la distància física i la higiene de mans".

D'altra banda, també s'ha adonat en el Cecopal d'aquest dijous del balanç d'actuacions policials referides al compliment de les mesures de prevenció davant la covid-19 actualment en vigor. Així, en aquest mes de gener s'han realitzat 27 denúncies. D'elles, 16 són per consum d'alcohol en via pública, quatre per no usar la màscara i set per incompliment d'altres mesures de prevenció.Segueix-nos: