Està en: INICI > Notícies

La Fira de Formaci i Orientaci Laboral organitzada per lAjuntament de Castell obri les seues portes "per a ajudar els joves a iniciar amb seguretat i informaci el seu cam cap al futur"

Dimarts, 13 de Novembre de 2007

La IX edició de la Fira de Formació i Orientació Laboral (Forum) organitzada per lAjuntament de Castelló a través de la regidoria de Joventut ha obert les seues portes este matí en el recinte de La Pèrgola "a fi de generar una oferta doportunitats que ajuden als joves a iniciar amb seguretat i informació el seu camí cap al futur". Així ho ha manifestat el vicealcalde de Castelló, Javier Moliner, qui este matí ha presidit lacte dinauguració a què també ha assistit el conseller dEducació, Alejandro Font de Mora, així com les regidores de Joventut i Igualtat, Carmen Albert i Beatriz Gascó. 

Moliner ha destacat en la seua intervenció que la regidoria de Joventut va realitzar un estudi en què assegurava que més del 58% dels joves dentre 15 i 35 anys de Castelló tenen un treball fix i només el 32% té un treball eventual, per davall de la mitjana espanyola que és del 39%. Este mateix estudi sociològic realitzat per la regidoria de Joventut indica que la majoria dels estudiants castellonencs trien prioritàriament una formació professional.

Així, el vicealcalde ha explicat que esta baixa desocupació, esta baixa inestabilitat laboral i lalta contractació entre els joves és fruit de les oportunitats que hui en dia es donen a la joventut. "Ladministració posa a disposició dels joves estes oportunitats per a obrir-se camí en el mercat laboral i, perquè volem estar en la primera línia davantguarda pel que Forum, que estarà oberta fins al dia 15 en un horari de 10.00 a 14.00 i de 16.00 a 20.00 hores, consolida este projecte que oferix lAjuntament de Castelló amb la millor formació i a fi daccedir a les millors oportunitats", ha prosseguit el vicealcalde. 

Per la seua banda, la regidora de Joventut, Carmen Albert, ha comentat que són molts els xics i xiques que cada dia han de pensar en com guiar la seua formació per a poder-se desenvolupar personal i professionalment, tindre èxit i aconseguir un futur il·lusionant. "Amb esta fira volem oferir-los loportunitat de disposar de tota eixa oferta aglutinada en un sol espai amb la garantia que totes les oportunitats que els mostrem estan dirigides a ajudar-los a progressar", ha dit ledil, qui ha agraït a la Conselleria dEducació "per la important aposta que ha fet enguany la fira". 

Alejandro Font de Mora ha destacat la importància de la formació professional i ha comentat que en la província de Castelló, per primera vegada, els alumnes de FP superen als de Batxiller –5.875 alumnes-. A més, el conseller dEducació ha comentat que el 80% dels estudiants del FP troba el seu primera ocupació durant el primer any i que el 50% deixe 80% ho fa durant el primer mes. El 39% troba este treball en lempresa on va realitzar les pràctiques. 

Font de Mora, ha destacat finalment, que en lactualitat ja hi ha a Castelló un total de 142 cicles formatius i que aglutinen a 6.205 alumnes. 

Forum, que tancarà les seues portes el dijous a les 14.00 hores, compte enguany amb un total de 18 expositors que sumen un total de més de 52 estands i només la Conselleria dEducació compta amb 20 estands. Estos aglutinen tota loferta formativa reglada i no reglada a la que es pot accedir en la província i la Comunitat, des destudis professionals a universitaris. A més, Forum oferix un total d1.400 ocupacions directes i en ella sarrepleguen currículums que després dentregaran a les empreses que busquen joves treballadors. 

Finalment, cal recordar que enguany es realitza una acció especial des de la Regidoria dIgualtat per a ensenyar als joves a no triar la seua professió en funció dels estereotips socials.Segueix-nos: