Està en: INICI > Notícies

Castell celebra el dia dels Drets del xiquet amb una actuaci de teatre i activitats multiculturals destinades a la tolerncia i el respecte en Sant Loren

Dimarts, 20 de Novembre de 2007

LAjuntament de Castelló ha celebrat hui el Dia Internacional dels Drets del Xiquet en un acte amb la participació de més de 250 xiquets i xiquetes dels col·legis del Grau de Castelló CP la Marina, CP L‘Illa i Col·legi El Cano. LActe ha estat presidit per la regidora de Benestar Social, Carmen Amorós qui ha presentat una obra de teatre, "Els contes del tio Nelo", que ha servit per a exemplificar esta celebració. 

Amorós ha recordat que "lAjuntament de Castelló ha celebrat des de fa molts anys esta jornada perquè encara hi ha desigualtats que perjudiquen la infància en tot el món i és necessari sensibilitzar els xiquets i xiquetes de Castelló perquè cresquen sent conscients que hem de crear una societat més igualitària, tolerant i equilibrada". 

La regidora de benestar social i dinfància ha recordat els xiquets i xiquetes de Castelló de manera resumida i en llenguatge fàcil per al públic que tenia present, "els drets dels xiquets que sarrepleguen dins de la Declaració dels Drets Humans des de 1959 i que es fonamenten en la participació, supervivència i desenvolupament, interés superior del xiquet i no discriminació". 

Drets de la Infància, resumits: 

Dret a la igualtat, sense distinció de raça, religió o nacionalitat
Dret a una protecció especial perquè puguen créixer física i mentalment sans i lliures
Dret a tindre un nom i una nacionalitat
Dret a una alimentació, vivenda i atenció mèdica adequades
Dret a una educació i atencions especials per als xiquets i xiquetes física o mentalment disminuïts.
Dret a la comprensió i amor per part de les famílies i de la societat
Dret a leducació gratuïta. Dret a divertir-se i jugar
Dret a atenció ajuda preferents en cas de perill
Dret a ser protegit contra labandó i lexplotació en el treball
10.Dret a rebre una educació que fomente la solidaritat, lamistat i la justícia entre tot el món.

ACTIVITATS COMMEMORATIVES EN SANT LLORENÇ 

A més, Carmen Amorós ha explicat que "amb motiu desta commemoració shan organitzat dos activitats en el Grup Sant Llorenç que tindran lloc els dies 21 i 23 de novembre sota leslògan tolerància i respecte". 

El dimecres 21 de novembre a partir de les 3 de la vesprada en el pati C.P. Carles Selma hi haurà jocs multiculturals i el divendres 23 de novembre d11 a 1 del migdia i de 4 a 6 de la vesprada, en la Sala multiusos junt ludoteca es podrà participar en lExposició de treballs relacionats amb el tema dels drets del xiquet i realitzats en els recursos dirigit a infància del barri de Sant Llorenç 

Els dos actes estan coordinats des del negociat de Dinamització Comunitària de la regidoria de Benestar social i en ells col·laboren i participen cada un dels components de la Taula de Recursos de Sant Llorenç: Amigo (Centre Cultural Amigo), Caritas Diocesana (CFO), Fustos Interparroquial (La Calderer), Secretariat Poble Gitano (aula Kethane) i Col·legi Carles Selma.Segueix-nos: