Està en: INICI > Notícies

Castell sadherir a la Plataforma Tots contra el cnon i sollicitar al govern que derogue este pagament indiscriminat

Dijous, 31 de Gener de 2008

El vicealcalde i portaveu del grup Municipal Popular, Javier Moliner, junt amb el regidor de modernització, Juan José Pérez han presentat este matí la Declaració institucional que adherix a la ciutat de Castelló a la Plataforma Tots contra el cànon i sol·licitarà al govern de Rodríguez Zapatero que derogue larticle 25 de la Llei de Propietat Intel·lectual i eximisca a les administracions públiques com lAjuntament del pagament deste cànon. 

Moliner ha manifestat que "com a ajuntament no ens sentim culpables ni atemptem contra la legalitat per treballar pels ciutadans, per tant, els pagaments preventius per un delicte que no es Comet no solucionen en absolut el problema de la pirateria". 

Per la seua banda, el regidor de modernització, Juan José Pérez ha assenyalat que "este cànon només ve a demostrar que el Govern vol castigar tots ciutadans encara que complisquen la legalitat perquè no sap com posar solucions per a exigir el compliment de la Llei de propietat Intel·lectual. Llavors presumix que tots els consumidors la incomplixen. El Govern sha mostrat, en estos quatre anys, absolutament incapaç de proposar solucions per a la gestió de drets en lentorn digital i la lluita contra la pirateria. Amb el cànon pretén tapar la situació". 

Juan José Pérez ha informat que "El Govern de Zapatero encarirà determinats suports tecnològics. Els espanyols haurem de pagar 1,5 € més per una PDA o un telèfon mòbil, 3,15 € més per adquirir un mp3 o mp4 i 12 € més per cada unitat autònoma demmagatzemament. A lAjuntament de Castelló açò li suposarà anualment al voltant de 6000 euros que els ciutadans hauran de pagar sense haver comés cap delicte". 

Pérez ho ha explicat dient que "en el cas de lAjuntament el cànon és encara més injust perquè està plenament garantit que dins de lAjuntament, els funcionaris es dediquen a treballar pels ciutadans i no es realitza cap còpia il·legal ni de música ni de pel·lícules ni daltres documents o suports que compten amb el seu corresponent copy right". 

Enfront desta actitud sectària del govern socialista, Juan José Pérez ha explicat que "la proposta del Partit Popular és canviar la Llei de Propietat Intel·lectual. I ho farem amb consens i diàleg amb tots els sectors implicats, especialment els creadors culturals i els usuaris de noves tecnologies. A més, el PP crearà lAgència Espanyola de Propietat Intel·lectual, que analitzarà els problemes de la gestió dels drets en lentorn digital i permetrà resoldre els conflictes que apareguen en este àmbit."Segueix-nos: