Està en: INICI > Notícies

Juli Capilla, amb la seua obra "Aimia´, guanye el 13 Premon tardor de Poesia que patrocina l´Ajuntament de Castelló

Dimecres, 6 de Febrer de 2008

El valencià Juli Capilla, amb la seua obra literària ‘Aimia´, ha sigut el guanyador del 13 Premon tardor de Poesia que patrocina l´Ajuntament de Castelló junt amb Amics de la Natura, la Diputació Provincial i la Fundació Dávalos-Fletcher. Així el que anuncia este matí l´alcalde de Castelló, Alberto Fabra, en un acte celebrat en el saló de plens i al que també han assistit Charo Gutiérrez, secretària d´Amics de la Natura, qui ha llegit l´acta i la fallada del jurat; el regidor i diputat de Cultura, Miguel Ángel Mulet; el propi guanyador, Juli Capilla; i el gerent de la Fundació Dávalos-Fletcher, José Vicente Ramón. 

El guanyador ha aconseguit els 9.000 euros del premi d´este certamen en què han participat 92 obres i en el que es podien presentar les obres tant en valencià com en castellà. ‘Aimia´ és la tercera obra en valencià que gana este guardó i s´editaran mil exemplars de la mateixa per part d´una editorial comerciall, amb la qual cosa està assegurada la distribució de l´obra per totes les llibreries d´Espanya. Així, el primer edil de la capital de La Plana ha felicitat el guanyador d´enguany i ha destacat el treball desenvolupat pel consistori junt amb altres entitats per a, entre tots, "fer cultura". "L´Ajuntament de Castelló té l´obligació de posar tots els mitjans necessaris perquè així siga a fi de posar a Castelló en el mapa dels premis de poesia", ha dit Alberto Fabra, el qual ha insistit en el fet que "entre tots podem fer cultura per i per a Castelló". 

Per la seua banda, el guanyador d´este prestigiós i important premi, Juli Capilla ha explicat que li ha fet "molta il·lusió" guanyar este premi. "Es tracta d´un poemari d´amor i Aimia és un terme utilitzat pels trobadores que significa amiga, estimada", hi ha el dit Capilla, qui també ha comentat que es tracta de 25 poemes i un epíleg en què l´autor fa un diàleg entre el nostre poetes i els autors contemporanis, amb la influència d´Ausias March i Vicent Andrés Estellés. A més, l´obra intenta reflectir l´evolució d´una relació amorosa. Capilla ha volgut felicitar a l´Ajuntament de Castelló i a la resta d´entitats col·laboradores pel seu treball amb iniciatives culturals com este Premon tardor de Poesia "perquè són fonamentals per a nosaltres, els autors".Segueix-nos: