Està en: INICI > Notícies

El Vicealcalde Javier Moliner, anncia que, el Pla Especial de la Marjaleria suposar un urbanisme pensat per a les persones i per a dotar dels millors serveis a totes les vivendes

Divendres, 18 de Juliol de 2008

El vicealcalde de Castelló, Javier Moliner, ha presentat este matí la memòria inicial i la metodologia de treball per al desenvolupament del Pla Especial de la Marjaleria. Este document, únic a la Comunitat Valenciana, suposa la planificació i el desenvolupament de 8 milions de metres quadrats i vindrà a establir una unitat de criteris de creixements urbà i urbanització per a tota làrea de la Marjaleria. 

El Pla Especial de la Marjaleria contempla 244 hectàrees de sòl urbà, 260 hectàrees de sòl urbanitzable i 181 hectàrees de sòl protegit

Moliner, acompanyat també per la tinenta dalcalde del Grau, Marta Gallen, ha destacat la importància i necessitat esta actuació per a afrontar el desenvolupament urbà de tota la ciutat amb els mateix índexs de qualitat urbana. Segons Moliner "no podem oblidar que en esta zona es troba el major nucli consolidat de vivendes antigues de tota la Comunitat, amb més de 3.000 famílies en la zona".

Les actuacions que es van a escometre estan basades en uns quants pilars, segons ha destacat Moliner, "la planificació de les accions de protecció i respecte al medi ambient, el desenvolupament de mesures per a previndre els riscos dinundabilitat, dotar dinfraestructures bàsiques i generals a la zona, el desenvolupament d11 àmbits dactuació urbanística on sinclouen zones consolidades i zones de nou desenvolupament i, per descomptat, com no podria ser duna altra manera, màxima informació i ajuda als ciutadans i veïns de lentorn per a acollir-se als avantatges desta planificació". 

Per al vicealcalde, és importantíssima lacció per a previndre les inundacions, "amb la creació de noves estacions de bombament, millora de levacuació de pluvials o la construcció del nou col·lector de la Segona Travessera es pretén garantir que el risc dinundació es reduïsca i el reposat ant pluges torrencials siguen la més ràpida possible". 

Quant a les primeres actuacions que ja estan en marxa són les de la construcció de la senda verda en El Camí la Plana i la de la Segona Travessera. També està en marxa, el Pla de Vigilància Ambiental, que comptarà amb un termini de vigor de 18 anys i més de 2000 controls. Finalment, laltra iniciativa ja en funcionament és la redacció de programes del paisatge, per als quals, lAjuntament rebrà també subvencions autonòmiques. 

A més, el vicealcalde ha comentat que "amb el desenvolupament dels primers àmbits de nova urbanització han de servir dexemple de com es va a aconseguir el que volem que siga la nova marjaleria. Els ciutadans que ja tenen allí una residència, que són quasi 3000, veuran desenvolupaments de com pot arribar a ser la Marjaleria i podran disfrutar didèntics servicis que té la resta de la ciutat".Segueix-nos: