Està en: INICI > Notícies

La ciutat de Castelló compta amb 138 dispositius mecànics per a evitar problemes d´inundacions per pluges torrencials

Dimecres, 13 de Agost de 2008


L´alcalde de Castelló, Alberto Fabra, ha visitat este matí un dels dispositius d´evacuació, situat en el tram final de la séquia de l´Obra, junt amb els responsables de l´empresa FACSA.

Alberto Fabra ha destacat la importància de mantindre en bon estat els 138 dispositius amb el que compte el terme municipal de Castelló. Segons l´alcalde "en els últims anys, la ciutat ha vist millorada, de manera molt important la capacitat d´evacuació davant d´episodis de pluges torrencials".

La capacitat d´evacuació arriba a més d´1´5 milions de metres cúbics. Alberto Fabra ha recordat que "la potència d´estos equips és tan important que podria eliminar en tan sols 10 dies tota l´aigua residual produïda per la ciutat en un any, ja que esta quantitat arriba s´acosta als 16 milions de metres cúbics".

Un altre dels aspectes que ha destacat l´alcalde és "el benefici i la tranquil·litat que transmeten estos dispositius a tots els ciutadans, en especial als de la zona de la marjalería. Una zona que comptarà també, amb la posada en marxa del Pla Especial, amb nous caragols d´Arquimedes, col·lectors i estacions de bombament".

Finalment , l´alcalde ha anunciat que "l´Ajuntament de Castelló enviarà una carta a la Confederació Hidrogràfica del Xúquer perquè mantinguen net el llit del Riu Sec, ja que hem detectat un augment de la vegetació, i així garantir la capacitat d´evacuació del seu llit i la seguretat dels ciutadans de Castelló".Segueix-nos: