Està en: INICI > Notícies

La ciutat de Castell compta amb 138 dispositius mecnics per a evitar problemes dinundacions per pluges torrencials

Dimecres, 13 de Agost de 2008


Lalcalde de Castelló, Alberto Fabra, ha visitat este matí un dels dispositius devacuació, situat en el tram final de la séquia de lObra, junt amb els responsables de lempresa FACSA.

Alberto Fabra ha destacat la importància de mantindre en bon estat els 138 dispositius amb el que compte el terme municipal de Castelló. Segons lalcalde "en els últims anys, la ciutat ha vist millorada, de manera molt important la capacitat devacuació davant depisodis de pluges torrencials".

La capacitat devacuació arriba a més d15 milions de metres cúbics. Alberto Fabra ha recordat que "la potència destos equips és tan important que podria eliminar en tan sols 10 dies tota laigua residual produïda per la ciutat en un any, ja que esta quantitat arriba sacosta als 16 milions de metres cúbics".

Un altre dels aspectes que ha destacat lalcalde és "el benefici i la tranquil·litat que transmeten estos dispositius a tots els ciutadans, en especial als de la zona de la marjalería. Una zona que comptarà també, amb la posada en marxa del Pla Especial, amb nous caragols dArquimedes, col·lectors i estacions de bombament".

Finalment , lalcalde ha anunciat que "lAjuntament de Castelló enviarà una carta a la Confederació Hidrogràfica del Xúquer perquè mantinguen net el llit del Riu Sec, ja que hem detectat un augment de la vegetació, i així garantir la capacitat devacuació del seu llit i la seguretat dels ciutadans de Castelló".Segueix-nos: