Està en: INICI > Notícies

LAjuntament de Castell programa tallers didctics per a escolars, guies turstiques i una campanya amb els hostalers amb motiu de "La Llum de les Imatges

Divendres, 7 de Novembre de 2008

LAjuntament de Castelló, amb motiu de lexposició de ‘La Llum de les Imatges que sinaugura dilluns que ve, ha preparat la campanya ‘Coneix Castelló a través de la Llum de les Imatges a fi de donar a conéixer la ciutat durant esta exposició, tal com ha presentat lalcalde de Castelló, Alberto Fabra, el qual hui ha presentat esta iniciativa municipal dirigida a tota la ciutadania i als visitants "que durant estos dies arribaran a la ciutat". "Estem a pocs dies de la inauguració desta mostra i el nostre fi és facilitar a les persones que vinguen ací una guia i informació per a introduir-los en la ciutat i que puguen conéixer Castelló", ha dit lalcalde, qui ha afirmat que Castelló conviurà deu mesos amb esta exposició. 

Així, el primer edil, qui ha estat acompanyat pel director executiu de Castelló Cultural, Vicente Farnós; i pels hostalers participants en esta campanya, ha comentat que el consistori editarà 10.000 guies turístiques –En una primera tirada- de lexposició ‘Espais de Llum que té la seua seu en al Cocatedral de Santa Maria. 

En les guies, a més, sinclourà una sèrie de cinc rutes turístiques per Castelló –Centre, Grau, edificis culturals, paratges naturals i ermites- perquè els que sacosten a conéixer lexposició puguen descobrir la nostra ciutat. "Els documents es repartiran per personal del Patronat Municipal de Turisme que assessorarà als visitants sobre els atractius de Castelló i les seues possibilitats doci, cultura, monuments, restauració, espais naturals", ha dit el primer edil, qui ha concretat que dins de la informació arreplegada en estes guies es podrà consultar un directori amb una llista de fins a 33 restaurants de la nostra ciutat que simpliquen en la celebració de ‘La Llum de les Imatges. Estos establiments dhostaleria han preparat per a locasió una sèrie de menús temàtics per als visitants. Així se sumen a la celebració de lexposició oferint el millor dels seus foguers. "Vull agrair als hostalers que col·laboren en esta campanya la seua implicació perquè a través de la gastronomia també donem a conéixer la nostra ciutat, el nostre turisme", ha afirmat lalcalde.

IMPLICACIÓ DE LES I ELS CASTELLONENCS
"Volem que tots els castellonencs simpliquen de manera activa en esta exposició, per la qual cosa les associacions cíviques de gent major, culturals o de veïns de Castelló seran les primeres a poder conéixer els detalls desta exposició a través de visites concertades, coordinades des del Patronat Municipal de Turisme", ha prosseguit Alberto Fabra. 

Així, i a fi dacostar als escolars de la ciutat a esta exposició, shan enviat cartes als diferents centres educatius de la ciutat perquè tots aquells grups que vullguen visitar-la ho puguen fer. La Cocatedral de Castelló albergarà un taller didàctic dactivitats educatives perquè els escolars entenguen millor i comprenguen la importància i valor de les obres exposades. 

"També shabilitaran ordinadors i es realitzaran tasques encaminades a millorar el coneixement dels alumnes cap a la història i el treball de restauració del patrimoni, per la qual cosa els més menuts podran aprendre com es recuperen les obres dart i quines són les tècniques de restauració utilitzades. Este taller funcionarà també com una sala dexposicions per al públic en general", ha explicat Alberto Fabra, el qual ha confiat que ‘Espais de Llum serà un pol datracció turístic que Castelló promocionarà en les fires nacionals i internacionals. 

Cal recordar que en les diferents edicions de la ‘Llum de les Imatges han sigut més de tres milions els visitants que han passat per les seues seus. A més, les exposicions han comptat amb la participació de més de 300.000 escolars i per a la posada al punt de la mostra han treballat més de 200 experts. 

"Castelló es prepara davant dun dels esdeveniments culturals més importants de la seua història i volem aprofitar esta oportunitat per a oferir una imatge de ciutat moderna, orgullosa de la seua història i amb un ampli palmito de possibilitats turístiques", ha finalitzat lalcalde de Castelló, Alberto Fabra, el qual ha destacat que esta mostra tindrà una repercussió "molt positiva" per a la ciutat i suposarà la mostra més important dart sacre en la ciutat i que podrà ser coneguda a través de tallers i diferents alternatives.

CIUTAT OBERTA, HOSPITALÀRIA I MODERNA
"Volem mostrar una ciutat oberta, hospitalària, moderna i de futur a tota la gent que arribarà fins a la capital de La Plana", ha dit Alberto Fabra. 

Per la seua banda, el director executiu de Castelló Cultural, Vicent Farnós, ha destacat lesforç de lAjuntament de Castelló i del teixit social de la ciutat respecte a esta exposició que és la major de patrimoni històric artístic que sha realitzat en la ciutat, "pel que limpacte serà enorme". "A Castelló sexposarà lart des de final del barroc i classicisme fins a lactualitat i gràcies a esta mostra sha finalitzat la Cocatedral de Sant Maria", ha afirmat.
Finalment, Vaig eixir Gonell, portaveu dels hostalers, ha donat les gràcies a lAjuntament de Castelló per portar fins a la ciutat esta exposició "perquè serà molt positiu per al nostre sector".Segueix-nos: