Està en: INICI > Notícies

El PP, PSOE i Bloc en lAjuntament de Castell consensuen els 26 projectes que se sufragaran amb els fons de lEstat i que contribuiran a generar ocupaci en la ciutat

Dijous, 4 de Desembre de 2008

Els grups municipals del PP, el PSOE i el Bloc en lAjuntament de Castelló han consensuat este matí, en el transcurs duna reunió, els 26 projectes que la ciutat sufragarà amb els 30,5 milions deuros que lEstat destinarà a Castelló dins del seu Pla dInversió. Així ho ha confirmat hui el vicealcalde de Castelló, Javier Moliner, qui ha mantingut una trobada de treball amb el regidor socialista Juli Domingo i amb el portaveu del Bloc, Enric Nomdedeu a fi danalitzar els dits projectes. 

Moliner ha destacat que el consistori està treballant des de divendres passat a fi danalitzar els millors projectes per a aprofitar al màxim eixa quantitat de diners que El Govern ha destinat a Castelló a fi de dinamitzar la ciutat i realitzar grans projectes per als ciutadans. "Es tracta de projectes de ciutat i els tres grups polítics hem seguit el camí del consens", hi ha el dit Moliner, qui ha comparegut davant dels mitjans de comunicació junt amb el socialista Domingo i el nacionalista Nomdedeu. 

"Hem mantingut una reunió per a consensuar les inversions i posar de manifest la voluntat de complir un dels principals objectius que es pretén amb estos projectes i que és generar llocs de treball en la ciutat. I és que cada projecte comptarà amb una memòria específica en què haurà de reflectir els llocs de treball que es preveuen generar amb eixa actuació", ha explicat Moliner, qui ha destacat la màxima disposició per convocar la comissió de seguiment a fi de perfilar els detalls dels projectes que shauran dentregar al Govern abans del 24 de gener. "Volem que Castelló siga una ciutat de referència i que se supere la desocupació actual", hi ha el dit Moliner. 

Així, el vicealcalde ha comentat que els 26 projectes previstos són ls remodelació de la zona urbana de La Zona Est, la remodelació urbana de la zona sud, els carrers junts amb la plaça de la Pineda, un camp de joquei en el Gaetà Huguet, aules de seguretat viària i un parc infantil de tràfic a Tetuan XIV, camps dherba i vestuaris en el Barranquet, Gran Via, grup Sant Agustí i del parc Mèrida, la permebealización de la ronda Sud, tres guarderies, millores en lenllumenat públic que generarà un estalvi energètic, millores en el clavegueram, arbres en escocells, asfaltat en 50 carrers de la ciutat, pla daccessibilitat en carrers de Castelló, arreglaments en el Paratge Natural de la Magdalena, aigua potable en la Marjalería, col·lector de pluvials en la Marajlería, col·locació se senyalització informativa, lampliació del sistema de préstec de bicicletes i el carril bici en lavinguda Germans Bou. 

Per la seua banda, el regidor socialista Juli Domingo ha destacat la seua satisfacció per este consens ja que estos projectes contribuiran a disminuir la xifra de la desocupació a Castelló. A més, Domingo ha destacat que estos projectes impliquen a empreses de diferents branques com la construcció, la jardineria, lasfalt, així com als sindicats i ladministració per a evitar "langoixa de la desocupació".

El socialista ha destacat, en referència a lacord, que "hem estat a laltura del que sens demana i es tracta duna llista de projectes que és possible realitzar en el temps que marca el decret". 

El nacionalista Enric Nomdedéu ha explicat en la seua intervenció que es tracta dun acord raonable i dirigit a totes les àrees i a totes les zones de la ciutat. Nomdedéu ha explicat que també sestabliran mecanismes de control per a estos projectes i ha mostrat la seua "satisfacció absoluta" per la voluntat de consens i el resultat obtingut.Segueix-nos: