Està en: INICI > Notícies

L"Alcalde de Castell visita les obres del nou collector de la Segona Travessera que evitar el risc d"inundacions en la Marjalera

Dimecres, 5 de Agost de 2009

L’Alcalde de Castelló ha visitat este matí les obres del nou col·lector d’aigua pluvial que s’està executant en el Camí Segona Travessera i que està ideat per a evitar el risc d’inundacions. Alberto Fabra ha estat acompanyat pel Vicealcalde, Javier Moliner, l’enginyer municipal, José Prades, així com els responsables de l’obra i alguns veïns de la zona encapçalaments pel president de l’Associació de Veïns de la Marjalería, Antonio Palomares. 

El primer edil ha destacat, en primer lloc, "la importància d’estes obres que van dirigides a evitar els riscos d’inundació que són tan freqüents en esta zona de la nostra ciutat. Es tracta d’una actuació que ve a millorar la qualitat de vida dels veïns i veïnes de la zona ja que arreplegarà les aigües de les séquies La Plana, La Fileta i La Mota, desaiguant en el Riu Sec". 

L’alcalde també ha ressaltat que "la capacitat d’evacuació del col·lector és espectacular, ja que estem parlant de 260 milions de litres al dia i que ens evita que les aigües que venies des de la part més allunyada del mar cap a la costa, incrementant la seguretat de tots els veïns i veïnes de la zona. És tota una garantia de tranquil·litat per als habitants de la Marjalería". 

Alberto Fabra ha volgut "agrair la paciència i la col·laboració dels veïns de la zona, ja que es tracta d’una de les obres més importants, ja que compta amb 3’5 milions d’euros de pressupost, i complicades que havíem d’executar dins del Pla Especial de la Marjalería. A més, la pròpia empresa adjudicatària està treballant perquè les molèsties siguen les mínimes i es complisquen els places d’execució previstes". 

"Hui és un dia on certifiquem la bona col·laboració entre veïns i administració, el compromís de l’Ajuntament de Castelló per a generar qualitat de vida i benestar en totes les parts de la ciutat i el compromís en la Marjalería perquè siga una de les zones on més a gust es puga viure a Castelló". 

Las obres del col·lector recorren el Camí Segona Travessera des del Camí de La Plana fins al Riu Sec al llarg d’un quilòmetre. Es va instal·lar una estació de bombament amb tres bombes que desaiguaran 260 milions de litres al dia. A més es renovarà de manera integral el ferm de tot el carrer, l’enllumenat públic i reg. S’instal·laran nous contenidors de residus i papereres. Els veïns tindran zones d’aparcament habilitades a un costat i a l’altre del carrer, en alternança quinzenal i es plantarà nou arbratge al llarg del vial. 

Les obres van començar el passat mes de maig i es prolongaran fins al d’octubre, avançant-se al termini màxim d’execució que es determina com el 31 de Desembre.Segueix-nos: