Està en: INICI > Notícies

Un total de 14.244 alumnes, 657 professors i 342 famlies han participat en els programes per a evitar el consum de drogues promoguts per lAjuntament de Castell

Dijous, 12 de Novembre de 2009

La regidora de Benestar Social, Carmen Amorós, ha presentat hui la dessetena edició de la Carrera Popular No Competitiva ‘Castelló Valora la Vida´ que organitza l´Ajuntament de Castelló a través de les regidories de Benestar Social i Esports a fi de conscienciar la població i, en concret als més jóvens, sobre la perillositat del consum de drogues i conductes addictives en general.

Amorós, qui ha estat acompanyada per representants d´entitats col·laboradores amb este esdeveniment com el gerent de la Fundació Caixa Castelló-Bancaixa, Luis Barrachina; el director d´Alcampo, Luis Muñiz; i el director comercial de Bancaixa, Juan Bru, ha destacat que esta carrera s´emmarca dins de les activitats i iniciatives que "duem a terme des del consistori a través del gabinet de Trastorns Addictius del consistori i que es completa amb el desenvolupament de diversos programes dirigits als jóvens i la família a fi d´evitar el consum de drogues".

A més, també ha assistit el cap del Gabinet de Prevenció de Trastorns Addictius, Joaquín Martínez. 

Amorós ha agraït la col·laboració d´Alcampo i Bancaja en esta carrera, així com a la resta de col·laboradors. 

Així, "destaquem el programa ‘Previndre per a Viure´, dirigit als col·legis de Primària i Infantil; el programa ‘Envit´ per a IES de Secundària; el programa ‘Cine i Educació en Valors´; i el programa ‘Teatre per a Viure´ per a alumnes de 4t d´ESO i 1r de Batxillerat. Uns programes que han comptat amb gran acceptació ja que durant el passat curs han sigut 14.244 alumnes i 657 professors i professores les que han participat en este projecte". 

Carmen Amorós ha destacat també que, per la qual cosa es referix al programa ‘En família, claus per a previndre el problema de drogues´ i dirigit a pares i mares amb fills de 0 a 18 anys, vull mostrar la meua satisfacció perquè han participat 342 famílies. A més, vull destacar que des del consistori es duen a terme campanyes i col·laboracions de prevenció comunitària a fi de sensibilitzar cap al risc de les drogues i promoure valors de convivència i vida sana", ha explicat l´edil, qui ha afirmat que es tracta de les campanyes d´informació sobre l´efecte alcohol, col·laboració amb associacions de veïns, activitats d´educació per a la salut en diverses associacions o la pròpia Carrera Popular Valora la Vida on el passat any van participar 1.700 corredors. 

En definitiva, el treball se centra en accions a fi de sensibilitzar cap a una cultura saludable que per si mateixa limite i reduïsca els riscos de l´ús de drogues en la nostra societat de Castelló, capacitant als agents educatius en l´escola, en la família i en els barris i el veïnat.

DETALLS DE LA CARRERA POPULAR
Carmen Amorós explicat que la XVII Carrera Popular ‘Castelló, Valora la vida´ se celebrarà el diumenge 22 de novembre a partir de les 10.00 hores. "Esta carrera no competitiva posa de manifest també el compromís de la regidoria d´Esports per lluitar contra el consum de drogues i què millor que la pràctica de l´esport per a fer-ho?", ha dit Amorós, qui ha concretat que podran participar tots els ciutadans i ciutadanes que vullguen ja que no hi ha límit d´edat. L´objectiu d´esta manifestació esportiva en què també col·labora la Generalitat Valenciana, és expressar, des de la participació solidària, el desig de fomentar valors positius en la nostra societat de Castelló com a oponents vàlids a les conductes addictives i a través d´este acte dinàmic, obert i esportiu. 

"Consumir esport és consumir vida", ha destacat la regidora de Benestar Social, qui ha destacat que "des del consistori treballem en la prevenció i sensibilització i involucrem a la societat i les associacions de la ciutat. 

Tots els participants de la carrera disposaran del dorsal número 1 i no s´establix un temps límit per a la realització de la carrera per part dels assistents que s´allargarà durant 3 quilòmetres. 

Així, de 9.30 a 10.45 hores serà el termini d´inscripció en la plaça Major, l´entrega dels dorsals i el val –obsequi als participants que després de la carrera hauran de canviar per una beguda i una camiseta, a les 10.00 hores començarà l´animació a càrrec de Salva el Mussennacitu i a les 11.00 hores es llegirà un manifest i s´iniciarà la carrera. 

La regidora ha explicat també que el recorregut serà des de la plaça Major, plaça María Agustina, plaça Clavé, ronda Magdalena, passeig Ribalta imparells, carrer Navarra, plaça de la Paz, carrer Major, per a tornar a la plaça Major i ha invitat a la ciutadania a participar en este esdeveniment a fi de sensibilitzar contra el consum de drogues.Segueix-nos: