Està en: INICI > Notícies

Un ple infantil i la lectura dels Drets de la Infncia centren els actes de celebraci del Dia Internacional dels Drets del Xiquet a Castell

Divendres, 20 de Novembre de 2009

Un ple infantil protagonitzat pels alumnes de 5t de Primària del col·legi Isabel Ferrer i la lectura dels Drets de la Infància per part dalumnes del col·legi Jaume I de la ciutat centren hui els actes de celebració del Dia Internacional dels Drets del Xiquet a Castelló. 

Desta manera, el saló de plens de lAjuntament de Castelló ha sigut la seu de la celebració deste ple infantil on lalcalde de Castelló, qui ha assistit al mateix, ha cedit la vara de comandament a lalcaldessa infantil, María Beltrán, i on han participat tres ‘grups polítics amb els noms de grup Lledó, grup Safra i grup El Fadrí. Així, el portaveus dels dits grups –Víctor Traver, Sara Casañ i Alba Gil- han presentat la seua opinió i propostes sobre assumptes que els importen i interessen com són la neteja i el reciclatge, els llocs doci i les campanyes de lectura. 

Així, després de la celebració desta jornada, lalcalde de Castelló, Alberto Fabra, ha destacat "el gran treball que han realitzat els alumnes deste centre per a celebrar este ple". "Limportant també és que heu de ser exemple de com ens hem de comportar els ciutadans perquè les coses vagen millor i la vostra propostes serviran per a fer una ciutat millor ja que eixe és el paper que hem de jugar, ser bons ciutadans, fer que tot vaja millor i formar part duna ciutat en què treballem perquè tot vaja millor perquè Castelló és una ciutat de tots i per a tots", ha comentat el primer edil. 

Daltra banda, el centre polifuncional La Salera ha acollit este matí un acte, també organitzat per lAjuntament de Castelló, en el que els alumnes del col·legi Jaume I han llegit els Drets de la Infància. A este acte ha assistit la regidora de Benestar Social, Carmen Amorós, qui ha destacat la implicació dels escolars en esta lectura i ha comentat que en lacte han participat mig centenar descolars, a més de les representants dUNICEF.

"Ha sigut un acte molt positiu i daprenentatge i implicació per part de les i els alumnes deste centre escolar i on sels ha explicat que, a més de drets, tenen uns deures, i sels ha ensenyat valors", ha afirmat Amorós, qui també ha concretat que ella mateixa ha participat el debat que sha generat després de la lectura destos drets i on els escolars shan interessat per diverses qüestions com el treball que es desenvolupa des del consistori amb els xiquets immigrants o amb el tema de la drogodependència.Segueix-nos: