Està en: INICI > Notícies

L´Alcalde visita el Pinar i anuncia la plantació de més de 2600 pins des que el temporal de 2007 arrancara 700

Divendres, 26 de Març de 2010

L´alcalde de Castelló, Alberto Fabra ha visitat hui els treballs de replantació de pins en el parc del Pinar de Castelló. A la visita han assistit també el regidor de sostenibilitat, Gonzalo Romero i la tinent d´alcalde del Grau, Marta Gallen. Fabra ha explicat que "esta plantació forma part del programa de reforestació del parc que va patir al març del 2007 una forta tempestat que va acabar amb més de 700 pins, deixant devastat el parc. Així, ara, Castelló li ha tornat al parc més emblemàtic del Grau quasi el quàdruple del que la naturalesa va destruir. Ara li hem tornat 2600 nous pins". 

Alberto Fabra, ha dit que "des de l´ajuntament sabem complir amb el nostre compromís amb la naturalesa. Quan es va produir el temporal ens vam comprometre a tornar al parc més, molt més del que la tempestat ens havia llevat. I, a més, personalment com a alcalde, en el meu programa electoral de 2007, em vaig comprometre a plantar, com a mínim 10.000 nous arbres en la ciutat i en estos moments, amb els que hui presentem, són exactament 8636 arbres els que hem plantat en el que portem de legislatura". 

L´alcalde de Castelló ha explicat que la ciutat està compromesa amb el seu entorn natural "els jardins de la ciutat, han de ser com els jardins de la nostra casa que són, els espais on els castellonencs aprenem i disfrutem d´una naturalesa pròxima. Per això, ara en les vespres de Setmana Santa i Pasqua, hem volgut visitar el Pinar, perquè en estes vacacions, hauran moltes persones que vindran a passar el dia a este parc i volem que el Pinar presente la seua millor cara". 

alcalde de la ciutat ha detallat que "en la plantació que ha conclòs en els passats dies s´ha realitzat una plantació de 500 nous pins pinyoners en la zona pública de la pineda i 800 pins carrascos en la zona del Club de golf, on el desastre d´aire va ser encara major". A més, ha afegit l´alcalde, "hem volgut també dotar al Pinar de noves zones amb arbustos autòctons de bosc mediterrani que embellisquen el parc per als veïns que acudixen fins ací. A Castelló creiem en la defensa de la naturalesa i ho estem demostrant dia a dia. Hem aconseguit incrementar les zones verdes públiques a disposició dels ciutadans per damunt de la mitjana de les ciutats de la Comunitat Valenciana i d´Espanya".

DADES DE LA PLANTACIÓ

En el Pinar, en el que portem de 2010 s´han plantat 500 pins pinyoners (Pinus pinea) En la zona pública. D´altra banda, en la zona del club de golf s´han plantat 800 pins carrascos (Pinus halepensis), dels quals 600 eren de grandària gran, de 1-1,5 metres i 200 eren xicotets, pins de 2 sabes (15-20 cm). 

També s´han plantat arbustos mediterranis. Són un total de 1.500, sobretot en la zona del golf. Les espècies plantades són: 

Phyllirea angustifòlia (Olivilla, labiérnago. En valencià, aladerns de fulla estreta)
Pistacea lentiscus (llentiscle, llentiscle)
Rhamnus alaternus (aladierno, aladern)Segueix-nos: