Està en: INICI > Notícies

Castelló aconseguix entrar en la xarxa del Spain Convention Bureau que atorgarà a la ciutat garantia de futur per al desenvolupament del sector turístic de congressos

Divendres, 18 de Juny de 2010

El vicealcalde de Castelló, Javier Moliner, acompanyat del regidora de turisme, Beatriz Gascó ha defés hui davant de l´Assemblea del Spain Convention Bureau, la candidatura de Castelló per a entrar en esta xarxa de ciutats destinada a impulsar el turisme de congressos. Després de l´exposició, el president de l´Assemblea i alcalde de Màlaga, Francisco de la Torre, ha donat a conéixer el resultat de la deliberació sobre l´aposta castellonenca donant la benvinguda a la ciutat en la xarxa espanyola de congressos. 

Moliner ha manifestat la seua alegria davant d´este reconeixement "perquè que Castelló compte amb esta distinció suposa entrar en l´elit de la ciutats organitzadores de congressos, perquè ens avala com a ciutat capaç i potent per a albergar com la resta de la xarxa del Convention Bureau qualsevol esdeveniment d´alt nivell". 

"És una excel·lent notícia per a Castelló saber que ara avancem amb pas ferm a la implantació d´una de les línies estratègiques del Pla Castelló Avança que estava dirigida a impulsar el sector turístic com un dels motors econòmics de la ciutat en el futur imminent. Els empresaris turístics, l´ajuntament i tots els ciutadans, han de sentir-se orgullosos de la
seua ciutat i de la seua capacitat de generar riquesa i activitat", ha dit el vicealcalde.

DEFENSA DE LA CANDIDATURA

Moliner ha destacat en la seua ponència que "Castelló està preparada per a assumir el repte d´integrar-se en esta xarxa perquè s´ha treballat molt dur durant els últims anys per part de les institucions i en col·laboració amb els empresaris del sector turístic. Només així, junts, de la mà i amb la voluntat de llançar esta modalitat de turisme hem sigut capaços d´acollir ja en 2009 en la ciutat més d´esdeveniments150 que han atret fins a Castelló més de 80.000 persones". 

Moliner ha destacat que "la ciutat ha volgut esperar a tindre avalada la seua capacitat organitzativa i comptar amb suficients dotacions i infraestructures per a poder optar a participar d´esta xarxa nacional que suposa un aval de qualitat davant dels operadors de congressos. Així ara, Castelló compta amb un total de 14 espais congresuales entre els que es troben: el palau de congressos, el teatre, el paranimf de la universitat, el Planetari, els salons de la Cambra de Comerç i un nodrit etcètera entre salons d´hotels i altres espais urbans com la Llotja del Cànem o la Casa de la Cultura". 

Tots estos espais, ha destacat Moliner "suposen una oferta de més de 10.000 places per a congressistes en la ciutat, la qual cosa significa una capacitat organitzativa per espais disponibles de les més nodrides d´Espanya en ciutats de semblant grandària". 

A més, el vicealcalde ha defés davant de l´auditori l´excel·lència en la qualitat dels hotels de la ciutat, "en estos moments tenim més de 2000 places hoteleres amb una característica molt important quant a qualitat del servici, perquè el 70% d´estes places corresponen a establiments de 4 estreles, la qual cosa significa que als congressistes li´ls donen les millors atencions a un pas de tots els espais congresuales". 

Així mateix, el vicealcalde ha ressaltat la important tasca reivindicativa i de gestió que s´ha desenvolupat des de l´ajuntament en matèria d´infraestructures i de llançament del posicionament de la ciutat dins de l´oferta de ciutat en turisme de congressos. "La planificació estratègica de comunicacions està perfectament estructurada en la ciutat i en el seu enllaç amb la resta de la província i els territoris nacionals. A Castelló província els desplaçaments més llargs són de a penes una hora i mitja, la qual cosa permet oferir alternatives d´oci i gaudi per a congressistes i acompanyants. Però a més, en l´oferta d´accessibilitat a Castelló des de la resta de territoris, hem de destacar que, gràcies a la potència civil de Castelló i les seues institucions podrem tindre en marxa este mateix any l´aeroport que acostarà fins a la nostra província i la nostra capital potencials congressistes de tot el món", hi ha el dit Moliner. 

El vicealcalde no ha volgut oblidar que "la nostra aposta més important ara és possibilitar que els visitants i congressistes puguen arribar també a través de l´Alta Velocitat. Perquè si de veritat volem ser competitius davant de les altres 49 ciutats que componen el Convention Bureau, hem de possibilitar que un turista puga arribar a Castelló des del centre d´Espanya, des de Madrid, en poc més de 2 hores i mitja. Eixa és una necessitat irrenunciable per a Castelló i per això estem sent especialment reivindicatius, perquè la carència d´esta oferta que altres territoris tenen podria deixar-nos marginats en l´impuls turístic". 

Javier Moliner ha fet també un repàs de l´acció municipal desenvolupada en els últims dos anys per a arribar fins a este dia en què es presentava la nostra candidatura per a integrar-nos en la xarxa del Convention Bureau. "La nostra primera acció va ser la contractació d´una persona professional i especialitzada en turisme de Congressos i que va començar a moure´s en tots els fòrums congresuales. Tot seguit es va iniciar un procés de socialització d´esta opció, és a dir, es van sumar a tots els establiments turístics de la ciutat de tots els servicis necessaris per a posar en comú el treball a realitzar i generar ja una dinàmica de treball en fòrum comú que servisca de motor de gestió del Convention Bureau en el moment que arribara. Després d´esta acció va seguir la creació d´una Oficina de Congressos, oberta al públic i també d´atenció electrònica i es van generar materials audiovisuals i guies amb els que realitzar accions promocionals. Ho tenim tot llest per a activar-nos i donar a sector turístic l´oferta d´una ciutat bolcada a créixer també en la indústria del turisme." 

Per a acabar, Moliner va lloar l´oferta d´oci, esportiva, de comerç, formativa i de les milers cares que Castelló oferix com a alternatives per a l´organització de congressos.Segueix-nos: