Està en: INICI > Notícies

Castell aconseguix entrar en la xarxa del Spain Convention Bureau que atorgar a la ciutat garantia de futur per al desenvolupament del sector turstic de congressos

Divendres, 18 de Juny de 2010

El vicealcalde de Castelló, Javier Moliner, acompanyat del regidora de turisme, Beatriz Gascó ha defés hui davant de lAssemblea del Spain Convention Bureau, la candidatura de Castelló per a entrar en esta xarxa de ciutats destinada a impulsar el turisme de congressos. Després de lexposició, el president de lAssemblea i alcalde de Màlaga, Francisco de la Torre, ha donat a conéixer el resultat de la deliberació sobre laposta castellonenca donant la benvinguda a la ciutat en la xarxa espanyola de congressos. 

Moliner ha manifestat la seua alegria davant deste reconeixement "perquè que Castelló compte amb esta distinció suposa entrar en lelit de la ciutats organitzadores de congressos, perquè ens avala com a ciutat capaç i potent per a albergar com la resta de la xarxa del Convention Bureau qualsevol esdeveniment dalt nivell". 

"És una excel·lent notícia per a Castelló saber que ara avancem amb pas ferm a la implantació duna de les línies estratègiques del Pla Castelló Avança que estava dirigida a impulsar el sector turístic com un dels motors econòmics de la ciutat en el futur imminent. Els empresaris turístics, lajuntament i tots els ciutadans, han de sentir-se orgullosos de la
seua ciutat i de la seua capacitat de generar riquesa i activitat", ha dit el vicealcalde.

DEFENSA DE LA CANDIDATURA

Moliner ha destacat en la seua ponència que "Castelló està preparada per a assumir el repte dintegrar-se en esta xarxa perquè sha treballat molt dur durant els últims anys per part de les institucions i en col·laboració amb els empresaris del sector turístic. Només així, junts, de la mà i amb la voluntat de llançar esta modalitat de turisme hem sigut capaços dacollir ja en 2009 en la ciutat més desdeveniments150 que han atret fins a Castelló més de 80.000 persones". 

Moliner ha destacat que "la ciutat ha volgut esperar a tindre avalada la seua capacitat organitzativa i comptar amb suficients dotacions i infraestructures per a poder optar a participar desta xarxa nacional que suposa un aval de qualitat davant dels operadors de congressos. Així ara, Castelló compta amb un total de 14 espais congresuales entre els que es troben: el palau de congressos, el teatre, el paranimf de la universitat, el Planetari, els salons de la Cambra de Comerç i un nodrit etcètera entre salons dhotels i altres espais urbans com la Llotja del Cànem o la Casa de la Cultura". 

Tots estos espais, ha destacat Moliner "suposen una oferta de més de 10.000 places per a congressistes en la ciutat, la qual cosa significa una capacitat organitzativa per espais disponibles de les més nodrides dEspanya en ciutats de semblant grandària". 

A més, el vicealcalde ha defés davant de lauditori lexcel·lència en la qualitat dels hotels de la ciutat, "en estos moments tenim més de 2000 places hoteleres amb una característica molt important quant a qualitat del servici, perquè el 70% destes places corresponen a establiments de 4 estreles, la qual cosa significa que als congressistes lils donen les millors atencions a un pas de tots els espais congresuales". 

Així mateix, el vicealcalde ha ressaltat la important tasca reivindicativa i de gestió que sha desenvolupat des de lajuntament en matèria dinfraestructures i de llançament del posicionament de la ciutat dins de loferta de ciutat en turisme de congressos. "La planificació estratègica de comunicacions està perfectament estructurada en la ciutat i en el seu enllaç amb la resta de la província i els territoris nacionals. A Castelló província els desplaçaments més llargs són de a penes una hora i mitja, la qual cosa permet oferir alternatives doci i gaudi per a congressistes i acompanyants. Però a més, en loferta daccessibilitat a Castelló des de la resta de territoris, hem de destacar que, gràcies a la potència civil de Castelló i les seues institucions podrem tindre en marxa este mateix any laeroport que acostarà fins a la nostra província i la nostra capital potencials congressistes de tot el món", hi ha el dit Moliner. 

El vicealcalde no ha volgut oblidar que "la nostra aposta més important ara és possibilitar que els visitants i congressistes puguen arribar també a través de lAlta Velocitat. Perquè si de veritat volem ser competitius davant de les altres 49 ciutats que componen el Convention Bureau, hem de possibilitar que un turista puga arribar a Castelló des del centre dEspanya, des de Madrid, en poc més de 2 hores i mitja. Eixa és una necessitat irrenunciable per a Castelló i per això estem sent especialment reivindicatius, perquè la carència desta oferta que altres territoris tenen podria deixar-nos marginats en limpuls turístic". 

Javier Moliner ha fet també un repàs de lacció municipal desenvolupada en els últims dos anys per a arribar fins a este dia en què es presentava la nostra candidatura per a integrar-nos en la xarxa del Convention Bureau. "La nostra primera acció va ser la contractació duna persona professional i especialitzada en turisme de Congressos i que va començar a moures en tots els fòrums congresuales. Tot seguit es va iniciar un procés de socialització desta opció, és a dir, es van sumar a tots els establiments turístics de la ciutat de tots els servicis necessaris per a posar en comú el treball a realitzar i generar ja una dinàmica de treball en fòrum comú que servisca de motor de gestió del Convention Bureau en el moment que arribara. Després desta acció va seguir la creació duna Oficina de Congressos, oberta al públic i també datenció electrònica i es van generar materials audiovisuals i guies amb els que realitzar accions promocionals. Ho tenim tot llest per a activar-nos i donar a sector turístic loferta duna ciutat bolcada a créixer també en la indústria del turisme." 

Per a acabar, Moliner va lloar loferta doci, esportiva, de comerç, formativa i de les milers cares que Castelló oferix com a alternatives per a lorganització de congressos.Segueix-nos: