Està en: INICI > Notícies

Nou col.legis de Castelló participaran en la campanya de prevenció de l´anorèxia i la bulímia promoguda per l´ajuntament i l´associació ATCA

Dijous, 10 de Febrer de 2005

El regidor de sanitat, Enric Nomdedeu i la regidora d´igualtat d´oportunitats, Marta gallén, junt amb els membres de l´Associació ACTA, Raquel Font, treballadora social, i Heli Marco, metge psicòleg, han presentat este matí la Campanya Informativa i de Sensibilització sobre l´Anorèxia que l´Ajuntament de Castelló posarà en marxa en el mes de març en diversos centres educatius de la ciutat.
La campanya serà pionera en la província, i a causa de la bona acollida que ha tingut a València es preveu que tinga un gran èxit entre els joves de Castelló. En estos moments són ja 1614 els alumnes matriculats en els cursos, pertanyents als centres castellonencs IES La Plana, IES Francisco Ribalta, Institut Ramiro Izquierdo, Institut Nostra Senyora de la Consolació , IES 10, IES Joan Bautista Porcar, Institut Mater Dei, IES El SOS Baynat, IES Matilde Salvador i Col·legi La Magdalena.
L´objectiu dels cursos serà detectar els primers símptomes de la malaltia i lluitar amb èxit contra la primor extrema, així com educar per a modificar les actituds i valors dels joves davant de la bellesa i el pes, per la qual cosa s´utilitzaran les dos vies principals: la informació dirigida tant a pares com a professors i la dirigida als alumnes. D´esta manera, s´impartiran tallers per als joves i xarrades informatives per als adults.
Enric Nomdedeu ha destacat que ?amb esta campanya la regidoria de sanitat pretén educar als més joves perquè aprenguen a millorar la seua qualitat de vida. La formació dels més xicotets ens permetrà lluitar contra l´anorèxia nerviosa i la bulímia nerviosa. El nostre objectiu és transmetre´ls uns valors, perquè mentres continuen fent pensar que si tens dos costelles menys no necessites tindre cervell, haurem de treballar.?
Pel fet que els trastorns alimentaris són patits principalment per dones, Marta Gallén ha assenyalat que ?l´important tant en l´anorèxia com en la bulímia és detectar els casos a temps i intervindre de forma contundent i adequada amb l´afectad@ i el seu entorn familiar. Per això, des de la regidoria d´igualtat d´oportunitats volem abonar esta iniciativa de la regidoria de sanitat i a l´associació ATCA perquè desenvolupe a Castelló esta campanya. Des de la Universitat Jaume I i des de l´Hospital Provincial, s´han posat en marxa estudis i recursos per a combatre estes malalties, i per això també l´Ajuntament de Castelló vol posar tot el seu interés a treballar pel tractament i la prevenció d´estes dos malalties que no són de modernitat, però que afecten la societat actual.?
Els tallers es desenvoluparan a partir del mes de març i fins a final de curs. A més, com han explicat els professionals de l´associació, al final del taller es realitzarà una enquesta per a valorar l´assimilació de les propostes i s´efectuarà un seguiment al cap d´un mes per a saber si el reforç ha sigut efectiu.Segueix-nos: