Està en: INICI > Notícies

Nou col.legis de Castell participaran en la campanya de prevenci de lanorxia i la bulmia promoguda per lajuntament i lassociaci ATCA

Dijous, 10 de Febrer de 2005

El regidor de sanitat, Enric Nomdedeu i la regidora digualtat doportunitats, Marta galln, junt amb els membres de lAssociaci ACTA, Raquel Font, treballadora social, i Heli Marco, metge psicleg, han presentat este mat la Campanya Informativa i de Sensibilitzaci sobre lAnorxia que lAjuntament de Castell posar en marxa en el mes de mar en diversos centres educatius de la ciutat.
La campanya ser pionera en la provncia, i a causa de la bona acollida que ha tingut a Valncia es preveu que tinga un gran xit entre els joves de Castell. En estos moments sn ja 1614 els alumnes matriculats en els cursos, pertanyents als centres castellonencs IES La Plana, IES Francisco Ribalta, Institut Ramiro Izquierdo, Institut Nostra Senyora de la Consolaci , IES 10, IES Joan Bautista Porcar, Institut Mater Dei, IES El SOS Baynat, IES Matilde Salvador i Collegi La Magdalena.
Lobjectiu dels cursos ser detectar els primers smptomes de la malaltia i lluitar amb xit contra la primor extrema, aix com educar per a modificar les actituds i valors dels joves davant de la bellesa i el pes, per la qual cosa sutilitzaran les dos vies principals: la informaci dirigida tant a pares com a professors i la dirigida als alumnes. Desta manera, simpartiran tallers per als joves i xarrades informatives per als adults.
Enric Nomdedeu ha destacat que ?amb esta campanya la regidoria de sanitat pretn educar als ms joves perqu aprenguen a millorar la seua qualitat de vida. La formaci dels ms xicotets ens permetr lluitar contra lanorxia nerviosa i la bulmia nerviosa. El nostre objectiu s transmetrels uns valors, perqu mentres continuen fent pensar que si tens dos costelles menys no necessites tindre cervell, haurem de treballar.?
Pel fet que els trastorns alimentaris sn patits principalment per dones, Marta Galln ha assenyalat que ?limportant tant en lanorxia com en la bulmia s detectar els casos a temps i intervindre de forma contundent i adequada amb lafectad@ i el seu entorn familiar. Per aix, des de la regidoria digualtat doportunitats volem abonar esta iniciativa de la regidoria de sanitat i a lassociaci ATCA perqu desenvolupe a Castell esta campanya. Des de la Universitat Jaume I i des de lHospital Provincial, shan posat en marxa estudis i recursos per a combatre estes malalties, i per aix tamb lAjuntament de Castell vol posar tot el seu inters a treballar pel tractament i la prevenci destes dos malalties que no sn de modernitat, per que afecten la societat actual.?
Els tallers es desenvoluparan a partir del mes de mar i fins a final de curs. A ms, com han explicat els professionals de lassociaci, al final del taller es realitzar una enquesta per a valorar lassimilaci de les propostes i sefectuar un seguiment al cap dun mes per a saber si el refor ha sigut efectiu.Segueix-nos: