Està en: INICI > Notícies

Larreplega de paper, cart, plstic, envasos lleugers i piles sincrementa en un 12,77% durant les festes de Nadal a Castell

Dilluns, 13 de Desembre de 2010

El regidor de Sostenibilitat de lAjuntament de Castelló, Gonzalo Romero, ha afirmat hui que larreplega de residus reciclables -paper, cartó, plàstics i envasos lleugers i de piles sincrementa en un 12,77% durant les festes de Nadal i a Castelló i respecte a la mitjana de residus reciclables durant la resta de lany que arriba a les quasi 90 tones. Desta manera, tal com ha explicat el regidor de Sostenibilitat del consistori de la capital de La Plana, Gonzalo Romero, "en el període comprés entre el 15 de desembre al 14 de gener se solen arreplegar més de 101 tones deste tipus de residus". 

Desta manera i a fi dincrementar esta quantitat de residus reciclatges durant estos dies, des de lAjuntament de Castelló "hem editat una guia pràctica de reciclatge sostenible en Nadal amb lobjectiu de conscienciar els castellonencs de la importància de reciclar". "Esta guia se suma a la resta de mesures sostenibles que des del consistori es duen a terme durant estos dies -encara que també durant la resta de lany- com la il·luminació amb leds i microperetes en les llums de Nadal que suposen un estalvi energètic de 112,19 kw a lhora en lencesa. 

Gonzalo Romero ha destacat que shan editat mil exemplars desta guia que es repartirà pels comerços de la ciutat i que compta amb la col·laboració de la UTE formada per FCC i Fobesa i a través desta publicació "sexplica de forma clara als castellonencs com eliminar tots els residus generats en Nadal en els seus contenidors corresponents". En la guia també es poden trobar lhorari de larreplega dels fems, telèfons necessaris a este respecte i el mètode correcte per a eliminar els residus voluminosos, efectes, restes de poda i runes. 

De la mateixa manera, la guia compta amb consells sostenibles per a este nadal com lús del transport públic per a evitar embossos que generen CO2, la compra de decoració alternativa als avets naturals o el seu trasplantament al medi natural una vegada acabades les festes, lús de felicitacions electròniques i la moderació en lús de paper de regal per a reduir el consum del mateix, la il·luminació del led o de baix consum en lestalvi denergia, la compra de joguets sense bateria o piles i amb bateria recarregables, la programació de la calefacció per a evitar pujades i baixades brusques que augmenten laugmenten el consum i la factura de la llum o el consum de productes autòctons de la terra per a ajudar al comerç local. 

Així, "volem contribuir que Castelló es convertisca en una ciutat referent en reciclatge en lArc Mediterrani i així continuarem treballant des de lequip de govern que lidera el nostre alcalde, Alberto Fabra".

EL 80% DEL FEM DESTOS DIES ÉS RECICLABLE
Romero ha explicat que el 80% del fem destos dies pot reciclar-se, per la qual cosa ha invitat a la ciutadania a dur a terme esta iniciativa sostenible. Ledil ha destacat que els residus urbans han de depositar-se entre les 20.00 i les 22.00 hores, que per a arreplegar els voluminosos sha de cridar al 964 216134 i es tracta dun servei gratuït, per a restes de poda cridar al 964 211263 i el servici de neteja arreplegarà els avets dels comerços una vegada finalitzada el Nadal després de deixar-ho en la porta i sol·licitar el servei. 

La guia arreplega una sèrie de consells sostenibles com utilitzar el servei públic per als desplaçaments, programar la calefacció a 21 graus evitant les pujades i les baixes eventuals o evitar lexcés de paper de regal i reutilitzar-ho.Segueix-nos: