Està en: INICI > Notícies

L´arreplega de paper, cartó, plàstic, envasos lleugers i piles s´incrementa en un 12,77% durant les festes de Nadal a Castelló

Dilluns, 13 de Desembre de 2010

El regidor de Sostenibilitat de l´Ajuntament de Castelló, Gonzalo Romero, ha afirmat hui que l´arreplega de residus reciclables -paper, cartó, plàstics i envasos lleugers i de piles s´incrementa en un 12,77% durant les festes de Nadal i a Castelló i respecte a la mitjana de residus reciclables durant la resta de l´any que arriba a les quasi 90 tones. D´esta manera, tal com ha explicat el regidor de Sostenibilitat del consistori de la capital de La Plana, Gonzalo Romero, "en el període comprés entre el 15 de desembre al 14 de gener se solen arreplegar més de 101 tones d´este tipus de residus". 

D´esta manera i a fi d´incrementar esta quantitat de residus reciclatges durant estos dies, des de l´Ajuntament de Castelló "hem editat una guia pràctica de reciclatge sostenible en Nadal amb l´objectiu de conscienciar els castellonencs de la importància de reciclar". "Esta guia se suma a la resta de mesures sostenibles que des del consistori es duen a terme durant estos dies -encara que també durant la resta de l´any- com la il·luminació amb leds i microperetes en les llums de Nadal que suposen un estalvi energètic de 112,19 kw a l´hora en l´encesa. 

Gonzalo Romero ha destacat que s´han editat mil exemplars d´esta guia que es repartirà pels comerços de la ciutat i que compta amb la col·laboració de la UTE formada per FCC i Fobesa i a través d´esta publicació "s´explica de forma clara als castellonencs com eliminar tots els residus generats en Nadal en els seus contenidors corresponents". En la guia també es poden trobar l´horari de l´arreplega dels fems, telèfons necessaris a este respecte i el mètode correcte per a eliminar els residus voluminosos, efectes, restes de poda i runes. 

De la mateixa manera, la guia compta amb consells sostenibles per a este nadal com l´ús del transport públic per a evitar embossos que generen CO2, la compra de decoració alternativa als avets naturals o el seu trasplantament al medi natural una vegada acabades les festes, l´ús de felicitacions electròniques i la moderació en l´ús de paper de regal per a reduir el consum del mateix, la il·luminació del led o de baix consum en l´estalvi d´energia, la compra de joguets sense bateria o piles i amb bateria recarregables, la programació de la calefacció per a evitar pujades i baixades brusques que augmenten l´augmenten el consum i la factura de la llum o el consum de productes autòctons de la terra per a ajudar al comerç local. 

Així, "volem contribuir que Castelló es convertisca en una ciutat referent en reciclatge en l´Arc Mediterrani i així continuarem treballant des de l´equip de govern que lidera el nostre alcalde, Alberto Fabra".

EL 80% DEL FEM D´ESTOS DIES ÉS RECICLABLE
Romero ha explicat que el 80% del fem d´estos dies pot reciclar-se, per la qual cosa ha invitat a la ciutadania a dur a terme esta iniciativa sostenible. L´edil ha destacat que els residus urbans han de depositar-se entre les 20.00 i les 22.00 hores, que per a arreplegar els voluminosos s´ha de cridar al 964 216134 i es tracta d´un servei gratuït, per a restes de poda cridar al 964 211263 i el servici de neteja arreplegarà els avets dels comerços una vegada finalitzada el Nadal després de deixar-ho en la porta i sol·licitar el servei. 

La guia arreplega una sèrie de consells sostenibles com utilitzar el servei públic per als desplaçaments, programar la calefacció a 21 graus evitant les pujades i les baixes eventuals o evitar l´excés de paper de regal i reutilitzar-ho.Segueix-nos: