Està en: INICI > Notícies

Lxit de la i Marat internacional Ciutat de Castell propcia la celebraci duna segona edici desta prova per a lany que ve

Dimarts, 14 de Desembre de 2010

El regidor dEsports de lAjuntament de Castelló, Vicent Sales, ha anunciat hui que lèxit de la I Marató Internacional Ciutat de Castelló que ha tingut lloc este cap de setmana "ha propiciat la celebració duna segona edició desta prova per a lany que ve i que ha posat en el mapa dels grans esdeveniments esportius a la capital de La Plana". Vicent Sales, qui hui ha mostrat la seua satisfacció pel balanç "plenament satisfactori de la celebració desta prova que ha sigut lesdeveniment esportiu més important del 2010 en la ciutat", ha agraït a la ciutat de Castelló la seua implicació i compromís amb esta carrera que "ha sigut un èxit de tots", als tècnics del Patronat Municipal dEsports, als membres del Running Castelló, als voluntaris i als cossos de seguretat municipal pel seu esforç i dedicació. 

Sales ha manifestat que el consistori ha rebut les felicitacions de la ciutadania que "generen un orgull de ciutat ja que esta prova ha significat la culminació de més dun any de treball que té el seu punt de partida en el Pla Estratègic que compta amb una línia sobre lesport". Per al regidor dEsports, amb esta marató shan cobert els tres objectius principals que es pretenien: un alt nivell esportiu, una altíssima implicació de la ciutat i un gran impacte econòmic i turístic. 

Pel que es referix a lalt nivell esportiu, van ser 2.700 atletes els inscrits, 2.490 van arreplegar el xip i van finalitzar 2.290 i la marca del guanyador va ser la desena millor a Espanya enguany. Pel que es referix a laltíssima implicació de la ciutat, 35.000 persones van ser les que van eixir al carrer a animar i a disfrutar de lesdeveniment, va haver-hi 16 punts dinformació i tot això va contribuir a un gran ambient de festa, junt amb els 450 voluntaris que es van encarregar de lavituallament, el vestuari, etc. "Els ciutadans han fet seua la carrera i ha sigut un gran esdeveniment", ha explicat ledil, qui ha remarcat que va haver-hi 16 patinadors voluntaris i huit bicicletes reglamentàries dins del circuit, sent la resta lliures pels carrers de la ciutat per a animar als participants. 

"El gran impacte econòmic i turístic ha sigut important i els hotels més cèntrics van estar plens al cent per cent, es van ocupar un total de 1.500 habitacions durant el cap de setmana i lestand del Patronat Municipal de Turisme va repartir 1.200 guies gastronòmiques, 3.500 plans de la ciutat i 4.500 guies de ciutat, la qual cosa ha suposat un gran impacte en hostaleria i comerç i que hem valorat en al voltant dun milió deuros", hi ha el dit Sales, qui ha destacat que en la marató fotogràfica van participar 200 persones i que la ONG Care Highware va recaptar pels 1.200 xips que els participants van tornar, 6.000 euros que destinaran a finançar un hospital infantil i una clínica mòbil a Kenya. 

Pel que es referix al dispositiu de seguretat que va funcionar a la perfecció, cal dir que va haver-hi 140 policies locals i AMU, 138 punts de trànsit, 22 voluntaris de Protecció Civil, 68 punts de vigilància de lorganització, 204 tanques, cinc quilòmetres senyalitzats amb cons i es van registrar només 19 crides al 092.
També es van modificar les línies dautobús del que es va informar prèviament els usuaris i, pel que fa a la procedència a nivell de països, la majoria va ser dEspanya, seguit dels participants de Regne Unit, Itàlia, Suècia, Alemanya, El Marroc, Àustria, Països Baixos, Jamaica, Hondures i Rússia. La majoria de participants, 1.104, procedien de la província de Castelló, seguits de la de València, Madrid i Barcelona i daltres 30 províncies espanyoles. 

El 95,48% dels participants van ser hòmens i el 4,52%, dones.
Pel que es referix als recursos tècnics, va haver-hi sis ambulàncies UCI mòbil, un vehicle dintervenció mèdica ràpida, es van muntar dos hospitals de campanya, una infermeria mòbil i un vehicle de suport logístic, sent un total donze el nombre de vehicles amb un total de 38 recursos humans: 25 tècnics de transport sanitari, quatre metges, sis infermers, dos tècnics de logística i un coordinador, que van atendre in situ, un total de 58 assistències per processos digestius, respiratoris, circulatoris-cardíacs, dermatológicos, osteomusculares-traumas i neurològics. 

Finalment, Sales ha destacat que es van repartir 24.000 botelles daigua, 40 caixes de taronges, 30 caixes de plàtans, 3.000 caixes de caixes de caquis, 210 coques variades, 3.500 botelles dAquarius. Va haver-hi també 40 lliteres amb massatgistes, 83 envasos de quatre quilos de Vitaldrink taronja, 7.500 de gel Oral Infisport, 7.500 barretes Faster, i en la bossa del corredor va haver-hi 2.700 gels, 2.700 barretes i 2.700 fullets Infisport.Segueix-nos: