Està en: INICI > Notícies

L´èxit de la i Marató internacional ´Ciutat de Castelló´ propícia la celebració d´una segona edició d´esta prova per a l´any que ve

Dimarts, 14 de Desembre de 2010

El regidor d´Esports de l´Ajuntament de Castelló, Vicent Sales, ha anunciat hui que l´èxit de la I Marató Internacional ´Ciutat de Castelló´ que ha tingut lloc este cap de setmana "ha propiciat la celebració d´una segona edició d´esta prova per a l´any que ve i que ha posat en el mapa dels grans esdeveniments esportius a la capital de La Plana". Vicent Sales, qui hui ha mostrat la seua satisfacció pel balanç "plenament satisfactori de la celebració d´esta prova que ha sigut l´esdeveniment esportiu més important del 2010 en la ciutat", ha agraït a la ciutat de Castelló la seua implicació i compromís amb esta carrera que "ha sigut un èxit de tots", als tècnics del Patronat Municipal d´Esports, als membres del Running Castelló, als voluntaris i als cossos de seguretat municipal pel seu esforç i dedicació. 

Sales ha manifestat que el consistori ha rebut les felicitacions de la ciutadania que "generen un orgull de ciutat ja que esta prova ha significat la culminació de més d´un any de treball que té el seu punt de partida en el Pla Estratègic que compta amb una línia sobre l´esport". Per al regidor d´Esports, amb esta marató s´han cobert els tres objectius principals que es pretenien: un alt nivell esportiu, una altíssima implicació de la ciutat i un gran impacte econòmic i turístic. 

Pel que es referix a l´alt nivell esportiu, van ser 2.700 atletes els inscrits, 2.490 van arreplegar el xip i van finalitzar 2.290 i la marca del guanyador va ser la desena millor a Espanya enguany. Pel que es referix a l´altíssima implicació de la ciutat, 35.000 persones van ser les que van eixir al carrer a animar i a disfrutar de l´esdeveniment, va haver-hi 16 punts d´informació i tot això va contribuir a un gran ambient de festa, junt amb els 450 voluntaris que es van encarregar de l´avituallament, el vestuari, etc. "Els ciutadans han fet seua la carrera i ha sigut un gran esdeveniment", ha explicat l´edil, qui ha remarcat que va haver-hi 16 patinadors voluntaris i huit bicicletes reglamentàries dins del circuit, sent la resta lliures pels carrers de la ciutat per a animar als participants. 

"El gran impacte econòmic i turístic ha sigut important i els hotels més cèntrics van estar plens al cent per cent, es van ocupar un total de 1.500 habitacions durant el cap de setmana i l´estand del Patronat Municipal de Turisme va repartir 1.200 guies gastronòmiques, 3.500 plans de la ciutat i 4.500 guies de ciutat, la qual cosa ha suposat un gran impacte en hostaleria i comerç i que hem valorat en al voltant d´un milió d´euros", hi ha el dit Sales, qui ha destacat que en la marató fotogràfica van participar 200 persones i que la ONG Care Highware va recaptar pels 1.200 xips que els participants van tornar, 6.000 euros que destinaran a finançar un hospital infantil i una clínica mòbil a Kenya. 

Pel que es referix al dispositiu de seguretat que va funcionar a la perfecció, cal dir que va haver-hi 140 policies locals i AMU, 138 punts de trànsit, 22 voluntaris de Protecció Civil, 68 punts de vigilància de l´organització, 204 tanques, cinc quilòmetres senyalitzats amb cons i es van registrar només 19 crides al 092.
També es van modificar les línies d´autobús del que es va informar prèviament els usuaris i, pel que fa a la procedència a nivell de països, la majoria va ser d´Espanya, seguit dels participants de Regne Unit, Itàlia, Suècia, Alemanya, El Marroc, Àustria, Països Baixos, Jamaica, Hondures i Rússia. La majoria de participants, 1.104, procedien de la província de Castelló, seguits de la de València, Madrid i Barcelona i d´altres 30 províncies espanyoles. 

El 95,48% dels participants van ser hòmens i el 4,52%, dones.
Pel que es referix als recursos tècnics, va haver-hi sis ambulàncies UCI mòbil, un vehicle d´intervenció mèdica ràpida, es van muntar dos hospitals de campanya, una infermeria mòbil i un vehicle de suport logístic, sent un total d´onze el nombre de vehicles amb un total de 38 recursos humans: 25 tècnics de transport sanitari, quatre metges, sis infermers, dos tècnics de logística i un coordinador, que van atendre ´in situ´, un total de 58 assistències per processos digestius, respiratoris, circulatoris-cardíacs, dermatológicos, osteomusculares-traumas i neurològics. 

Finalment, Sales ha destacat que es van repartir 24.000 botelles d´aigua, 40 caixes de taronges, 30 caixes de plàtans, 3.000 caixes de caixes de caquis, 210 coques variades, 3.500 botelles d´Aquarius. Va haver-hi també 40 lliteres amb massatgistes, 83 envasos de quatre quilos de Vitaldrink taronja, 7.500 de gel Oral Infisport, 7.500 barretes Faster, i en la ´bossa del corredor´ va haver-hi 2.700 gels, 2.700 barretes i 2.700 fullets Infisport.Segueix-nos: