Està en: INICI > Notícies

La regidoria de Joventut presenta la "Escola de Nadal Virtual" i les activitats de les Aules municipals d´Informàtica per al primer trimestre de 2011

Dimecres, 15 de Desembre de 2010

La regidora de Joventut, Carmen Albert, ha presentat este matí el contingut la "Escola de Nadal Virtual" dirigida al públic infantil en estes dates i les Aules municipals d´Informàtica que es desenvoluparan durant el primer trimestre de l´any que ve 2011 en el Casal Jove del Grau i el Centre "Urban", en la Cuadra de la Salera. Albert ha estat acompanyada en el roda de premsa per Héctor Segarra, tècnic i coordinador d´estes activitats. 

Carmen Albert ha destacat que "l´Ajuntament de Castelló, compromés amb els seus veïns i veïnes, vol posar a la seua disposició estos cursos que tenen en el maneig de l´ordinador i de plataformes com a Internet, el seu principal objectiu. Tot de manera gratuïta i amb el màxim assessorament per part dels tècnics. Les noves tecnologies són molt importants hui en dia i resulta molt útil tindre coneixements informàtics". 

Pel que fa a la "Escola de Nadal Virtual", la regidora ha explicat que "s´han dirigit, de nou, als més xicotets perquè es divertisquen al mateix temps que aprenen durant el temps lliure que tindran en estes vacacions. Es tracta d´una espècie de ludoteques virtuals". 

"S´han preparat dos grups, un per a xiquets i xiquetes de 6 a 8 anys i un altre per al públic infantil de 9 a 12. En estes sessions, des d´una perspectiva lúdica, i per descomptat nadalenca, aprendran a manejar programes de dibuix i a buscar continguts didàctics en Internet. La matrícula es podrà formalitzar entre els dies 20 i 22 de desembre",
ha comentat l´edila.

CURSOS PRIMER TRIMESTRE 2011
Carmen Albert ha explicat també que "durant el primer trimestre de 2011, les Aules municipals d´Informàtica impartiran una sèrie de 29 cursos de diferents continguts, 3 d´ells ‘online´, i també 4 cursos ‘a la carta´ demandats per col·lectius i institucions com a Creu Roja, Frater, el Servici d´Igualtat d´Oportunitats de l´Ajuntament de Castelló o la Conselleria d´Educació". 

Per la seua banda, Héctor Segarra, ha introduït les novetats en tant que cursos que es van a impartir en els pròxims mesos "entre ells està el d´Informàtica General, que suposa l´evolució del curs bàsic d´iniciació, amb activiades com passar fotografies de la cambra a l´ordinador, escanejar, compilar un DVD amb vídeos casolans, etc. Però el curs estrela, la novetat que pensem tindrà més èxit serà el de Word per a Oposicions, que prepara de manera concreta els continguts als que s´han d´enfrontar els que aspiren a una oposició. I ho fem amb exàmens i exercicis semblants a què es van a enfrontar en estes proves". 

Segarra també ha volgut destacar que "una altra de les novetats és el curs d´Iniciació a Internet, perquè la gent que té alguna noció d´informàtica puga conéixer de manera senzilla com funciona la xarxa. Tot això sense oblidar cursos que realitzem des de fa anys com els d´àlbums digitals, disseny gràfic o power point. Altres de les ferramentes que posem a disposició són les assessories "online" de busca de treball en webs, o assessoria informàtica que orienta els usuaris a l´hora d´instal·lar programes, realitzar una reparació senzilla o comprar un nou ordinador". La matrícula d´estos cursos es podrà formalitzar del 3 al 7 de gener i es pot trobar tota la informació en la web www.aulasmunicipalesinformatica.es. 

Finalment, la regidora de Joventut ha destacat que "En total podran beneficiar-se més de 500 persones d´estos cursos del primer trimestre. I hem de mostrar la nostra gran satisfacció per l´acollida que ha tingut esta iniciativa entre els i els castellonencs, ja que enguany han sigut més de 9.000 usuaris els que han tingut els cursos, assessories o activitats relacionades amb la informàtica. I vull animar als nostres veïns i veïnes a què continuen utilitzant estos recursos, en especial als més xicotets i xicotetes amb l´Escola de Nadal Virtual, que posarem en marxa en les pròximes dates".Segueix-nos: