Està en: INICI > Notícies

LAjuntament de Castell encara la recta final de les obres del bulevard de la via que ha aconseguit integrar la zona est amb loest amb una zona residencial i comercial

Divendres, 17 de Desembre de 2010
El vicealcalde de Castelló, Javier Moliner, ha presentat hui la urbanització de l´enllaç de l´avinguda Benicàssim amb l´avinguda Barcelona on ha assegurat que "hui donem un nou pas feia la consecució d´un dels grans eixos viaris de Castelló com és el bulevard de l´antiga via del ferrocarril. I voldria posar un especial èmfasi en la forma en què este bulevard s´ha desenvolupat pràcticament en la seua integritat. Perquè la seua gestió per a la ciutat ha sigut plantejada, des del primer moment, amb una premissa: que este avanç de la ciutat fora tan econòmic com siga possible per als ciutadans i no carregara econòmicament als fons municipals". 

Per això -hi ha el dit Moliner-, el seu desenvolupament s´ha fet progressivament, conforme la ciutat ha anat creixent i cedint els seus terrenys a la urbanització del bulevard. El vicealcalde ha recordat que a principis d´enguany l´Ajuntament de Castelló va presentar els projectes dels cinc trams del bulevard de l´avinguda Barcelona i Vila-real. Ara, amb este nou projecte es culmina la part nord i només quedarà la resolució de la plaça Graciós Talls per a donar per finalitzada completament la gran avinguda que creua la ciutat de nord a sud. "Vull recordar que este projecte va ser una aposta de futur de l´equip de govern d´Alberto Fabra que va començar amb el soterrament de les vies. Aquella obra seria el revulsiu de la zona oest de la ciutat i, gràcies a la visió ambiciosa del PP es va veure l´oportunitat de generar, a partir d´ella, la qual cosa és la planificació estratègica de la mobilitat de Castelló", ha prosseguit Moliner, qui ha destacat també que esta ciutat ha sabut ser visionària i ordenar el que hui és pràcticament una realitat amb els cinc grans eixos de ciutat: les rondes de circumval·lació, l´Autovia del port, el Bulevard del riu Sec, el Bulevard de la Via i la Nacional 340 en règim d´autovia. 

"És una realitat que ha costat molt la seua finalització, però també ací radica el seu èxit d´integració i la seua consolidació. Perquè cada metre d´este bulevard està ja integrat en la ciutat i s´ha fet amb el menor esforç econòmic per a les butxaques dels ciutadans", ha dit el vicealcalde, després de recordar que el bulevard de l´avinguda Barcelona i Vila-real són tres quilòmetres que quedaran completament urbanitzats. Ha sigut un projecte quasi faraònic per a esta ciutat perquè ha implicat la intervenció sobre terrenys de centenars de propietaris i l´arreplega, a poc a poc dels suports i voluntats d´una societat que vol créixer però que està arrelada a la seua terra, ha continuat. 

Així, la voluntat de l´Ajuntament de Castelló "ha sigut ferm i el compromís municipal ha aconseguit una realitat: integrar l´oest i l´est amb una zona residencial i comercial d´alt trànsit. Han sigut més de 25 milions d´inversió pública i més de 300 milions d´euros captats per a la ciutat a la inversió privada. Els que creiem a Castelló, ens agrada veure avançar a este ritme a la ciutat". 

Ara, amb la finalització dels trams que ja estan en obres, alguns d´ells que s´iniciaran després del Nadal, com la zona de l´avinguda Vila-real i l´execució d´esta rotonda s´aconseguirà obrir el total d´este vial que possibilitarà que una gran part del tràfic puga circular sense travessar el centre, millorant la mobilitat i esta gran avinguda posarà en valor, i així ja ho està fent, esta part de la ciutat. 

El bulevard s´ha executat en tres fases: la primera des del carrer Pascual Asensio fins a l´avinguda de l´Alcora; la segona des de l´avinguda de l´Alcora fins a la plaça Graciós Cortés i la tercera des de la plaça Graciós Cortés i l´avinguda Benicàssim, que ja poden ser utilitzades per la ciutadania i que ara culminen amb esta rotonda d´enllaç. "Esta xicoteta obra és el punt final d´un gran projecte de ciutat de què podem sentir-nos tots orgullosos. El bulevard de la via acaba i Castelló compte ja amb la millor planificació de vials per a moure´s sense dificultat per la ciutat", ha dit el vicealcalde, qui ha explicat que les obres d´esta rotonda tenen un pressupost de més de 192.000 euros, el termini d´execució és de dos mesos, es realitzen 220 metres lineals de voreres, 1.099 metres quadrats de calçada, es col·locaran sis fanals i es plantaran sis nous arbres -lledoners i arbre de l´amor-. 

Pel que es referix a les dades dels trams que actualment estan en obres, cal recordar que s´urbanitzen més de 6.000 metres de voreres amb terratzo de 40 x40, les voreres són de 5,5 metres d´ample i compten amb carril bici de dos metres, s´urbanitzen més de 12.500 metres quadrats de calçades, es col·loquen 181 nous arbres, 108 fanals i uns 900 metres quadrats en zones enjardinades i praderies gespa.Segueix-nos: