Està en: INICI > Notícies

LAjuntament de Castell posa a disposici dels jvens 15 tallers del 10 de gener al 25 de mar amb les accions de popping i new style com principals novetats

Divendres, 17 de Desembre de 2010

La regidora de Joventut, Carmen Albert, ha presentat hui la nova programació dactivitats que "hem preparat des de lAjuntament de Castelló per al primer trimestre de lany que ve 2011, que ho tenim molt prop. Unes activitats dirigides a jóvens amb edats compreses entre 14 i 35 anys i que soferixen de manera gratuïta". 

Així, per a principis dany "hem confeccionat un programa que seguix lesbossa de mantindre lesperit de combinar oci i formació, per això trobem una oferta de 15 activitats que promouen laprenentatge, la creativitat i lactivitat física".
 
Quant a cursos formatius, ledil ha destacat els recursos danimació (manualitats i festes recreatives) centrat en el Carnestoltes per a complementar la formació de professionals que treballen amb públic infantil i juvenil. I daltra banda, hi haurà una altra sobre publicacions on line. 

El segon grup dactivitats tracta de potenciar la creativitat de la joventut i les seues habilitats artístiques amb tallers com el de pintura i dibuix (art-jove) 

I el de fotografia analògica i digital, on a més dadquirir coneixements sobre lús de la càmera fotogràfica, saprendrà a manejar-se en un laboratori i en un plató fotogràfic. 

Quant a les activitats de teatre jove, la regidora ha comentat que en el trimestre passat es van crear dos modalitats a petició dels nostres jóvens, que han tingut molt bona resposta i per tant es va a continuar oferint eixos 2 nivells, el davançat per als que ja tenen alguna experiència en formació teatral i el diniciació per a oferir loportunitat als jóvens de prendre contacte amb esta disciplina. I al finalitzar el trimestre faran disfrutar a la ciutat amb una sèrie dobres i skets (acció teatral), prova de levolució i el treball realitzat pels nostres jóvens artistes. 

Pel que fa a activitat física, ball i ritme, soferta iniciació al popping i new style (una novetat desta temporada), hip hop, dansa del ventre i iniciació a les sevillanes; o activitats esportives com capoeira. 

"I el divendres 25 de març disfrutarem duna Jornada de Portes Obertes on els jóvens que hagen participat en estes accions exhibiran el que han aprés i es faran classes obertes al públic", ha explicat Carmen Albert, el qual ha detallat que per a tots aquells que els agrade practicar esports daventura o vullguen experimentar-ho per primera vegada ja que "oferim iniciació a laventura hivernal (cap de setmana (12 i 13 feb) en el refugi Rabada i Navarro en la Serra de Javalambre, activitats: orientació en muntanya, ascensió al pic Javalambre o tir amb arc)". 

És perquè una oferta àmplia, diversa i plural, elaborada per a donar resposta a les inquietuds i necessitats de tots l@s jóvens de la nostra ciutat. És una oferta pensada per a potenciar i desenvolupar les seues aptituds, les seues habilitats. 

I les xifres, una vegada mes, ens demostren que les nostres propostes estan dacord amb les inquietuds dels jóvens castellonencs. En els més de 50 tallers que shan organitzat al llarg del 2010, han sigut al voltant dun miler de jóvens els que hi han participat. 

Les inscripcions als cursos com ja ve sent habitual es realitzaren la setmana anterior a linici del curs desitjat en les oficines dinformació juvenil de la C/Gaibiel i de lAv del Port en el Casal Jove i tota la informació es pot trobar tant en estes oficines com en la Pagina Web de Joventut www.castello.es lapartat de joventut. I a més ha recordat que en esta pàgina hi ha un apartat cridat INFO i a través del qual es pot donar dALTA el que ho estime oportú per a rebre tota la informació relativa a joventut. Albert ha animat als jóvens de Castelló a disfrutar del seu temps lliure amb les diferents accions que hem programat pensant en ells. 

Els tallers tenen una duració de 10.00 a 20.00 hores, segons el taller i el nombre dalumnes ve delimitat per lactivitat i laforament del local. A les activitats relacionades amb el ball i el moviment poden acudir fins a 30 persones, a fotografia 10 per a poder utilitzar adequadament el laboratori, senderisme no comporta límit dassistents. 

Els horaris dOfijoven per a sol·licitar informació és de Dilluns- divendres: 9.00 a 14:00 hores (ambdós oficines) i de Dilluns a dijous: 17:00 a 19:00 hores (només Castelló) a partir d1 octubre. El del Casal Jove és de Dilluns a Divendres de 9.00 a 14.00 hores i de 17.00 a 21.30 hores i els dissabtes de 9.30 a 14.00 hores. 

Per la seua banda, Miguel Piñana, responsable de lempresa que gestiona els tallers, ha destacat que en esta ocasió, com principal novetat shan inclòs els tallers de popping i new style, que són una varietat de lhip hop, "pel que volem oferir diversos estils que des de la joventut sens han sol·licitat a fi dintentar cobrir eixa demanda". Piñana també ha dit que, per la qual cosa es referix a incentivar la inserció laboral, estos tallers compten amb monitors que van començar les seues formació en els tallers de teatre i popping.

ESTA VESPRADA, JORNADA DE PORTES OBERTES
Finalment, Piñana ha invitat els jóvens i familiars a participar en la jornada de portes obertes que tindrà lloc esta vesprada en el Casal Jove i on els assistents podran disfrutar dels tallers de la dansa del ventre, hip hop i flamenc, a més duna obra de teatre que representaran els participants en el taller de teatre. Esta jornada tindrà lloc a partir de les 18.00 hores.Segueix-nos: