Està en: INICI > Notícies

L´Ajuntament de Castelló posa a disposició dels jóvens 15 tallers del 10 de gener al 25 de març amb les accions de ´popping´ i ´new style´ com principals novetats

Divendres, 17 de Desembre de 2010

La regidora de Joventut, Carmen Albert, ha presentat hui la nova programació d´activitats que "hem preparat des de l´Ajuntament de Castelló per al primer trimestre de l´any que ve 2011, que ho tenim molt prop. Unes activitats dirigides a jóvens amb edats compreses entre 14 i 35 anys i que s´oferixen de manera gratuïta". 

Així, per a principis d´any "hem confeccionat un programa que seguix l´esbossa de mantindre l´esperit de combinar oci i formació, per això trobem una oferta de 15 activitats que promouen l´aprenentatge, la creativitat i l´activitat física".
 
Quant a cursos formatius, l´edil ha destacat els recursos d´animació (manualitats i festes recreatives) centrat en el Carnestoltes per a complementar la formació de professionals que treballen amb públic infantil i juvenil. I d´altra banda, hi haurà una altra sobre publicacions on line. 

El segon grup d´activitats tracta de potenciar la creativitat de la joventut i les seues habilitats artístiques amb tallers com el de pintura i dibuix (art-jove) 

I el de fotografia analògica i digital, on a més d´adquirir coneixements sobre l´ús de la càmera fotogràfica, s´aprendrà a manejar-se en un laboratori i en un plató fotogràfic. 

Quant a les activitats de teatre jove, la regidora ha comentat que en el trimestre passat es van crear dos modalitats a petició dels nostres jóvens, que han tingut molt bona resposta i per tant es va a continuar oferint eixos 2 nivells, el d´avançat per als que ja tenen alguna experiència en formació teatral i el d´iniciació per a oferir l´oportunitat als jóvens de prendre contacte amb esta disciplina. I al finalitzar el trimestre faran disfrutar a la ciutat amb una sèrie d´obres i skets (acció teatral), prova de l´evolució i el treball realitzat pels nostres jóvens artistes. 

Pel que fa a activitat física, ball i ritme, s´oferta iniciació al ´popping´ i new style´ (una novetat d´esta temporada), hip hop, dansa del ventre i iniciació a les sevillanes; o activitats esportives com capoeira. 

"I el divendres 25 de març disfrutarem d´una Jornada de Portes Obertes on els jóvens que hagen participat en estes accions exhibiran el que han aprés i es faran classes obertes al públic", ha explicat Carmen Albert, el qual ha detallat que per a tots aquells que els agrade practicar esports d´aventura o vullguen experimentar-ho per primera vegada ja que "oferim iniciació a l´aventura hivernal (cap de setmana (12 i 13 feb) en el refugi Rabada i Navarro en la Serra de Javalambre, activitats: orientació en muntanya, ascensió al pic Javalambre o tir amb arc)". 

És perquè una oferta àmplia, diversa i plural, elaborada per a donar resposta a les inquietuds i necessitats de tots l@s jóvens de la nostra ciutat. És una oferta pensada per a potenciar i desenvolupar les seues aptituds, les seues habilitats. 

I les xifres, una vegada mes, ens demostren que les nostres propostes estan d´acord amb les inquietuds dels jóvens castellonencs. En els més de 50 tallers que s´han organitzat al llarg del 2010, han sigut al voltant d´un miler de jóvens els que hi han participat. 

Les inscripcions als cursos com ja ve sent habitual es realitzaren la setmana anterior a l´inici del curs desitjat en les oficines d´informació juvenil de la C/Gaibiel i de l´Av del Port en el Casal Jove i tota la informació es pot trobar tant en estes oficines com en la Pagina Web de Joventut www.castello.es l´apartat de joventut. I a més ha recordat que en esta pàgina hi ha un apartat cridat INFO i a través del qual es pot donar d´ALTA el que ho estime oportú per a rebre tota la informació relativa a joventut. Albert ha animat als jóvens de Castelló a disfrutar del seu temps lliure amb les diferents accions que hem programat pensant en ells. 

Els tallers tenen una duració de 10.00 a 20.00 hores, segons el taller i el nombre d´alumnes ve delimitat per l´activitat i l´aforament del local. A les activitats relacionades amb el ball i el moviment poden acudir fins a 30 persones, a fotografia 10 per a poder utilitzar adequadament el laboratori, senderisme no comporta límit d´assistents. 

Els horaris d´Ofijoven per a sol·licitar informació és de Dilluns- divendres: 9.00 a 14:00 hores (ambdós oficines) i de Dilluns a dijous: 17:00 a 19:00 hores (només Castelló) a partir d´1 octubre. El del Casal Jove és de Dilluns a Divendres de 9.00 a 14.00 hores i de 17.00 a 21.30 hores i els dissabtes de 9.30 a 14.00 hores. 

Per la seua banda, Miguel Piñana, responsable de l´empresa que gestiona els tallers, ha destacat que en esta ocasió, com principal novetat s´han inclòs els tallers de ´popping´ i ´new style´, que són una varietat de l´hip hop, "pel que volem oferir diversos estils que des de la joventut se´ns han sol·licitat a fi d´intentar cobrir eixa demanda". Piñana també ha dit que, per la qual cosa es referix a incentivar la inserció laboral, estos tallers compten amb monitors que van començar les seues formació en els tallers de teatre i ´popping´.

ESTA VESPRADA, JORNADA DE PORTES OBERTES
Finalment, Piñana ha invitat els jóvens i familiars a participar en la jornada de portes obertes que tindrà lloc esta vesprada en el Casal Jove i on els assistents podran disfrutar dels tallers de la dansa del ventre, hip hop i flamenc, a més d´una obra de teatre que representaran els participants en el taller de teatre. Esta jornada tindrà lloc a partir de les 18.00 hores.Segueix-nos: