Està en: INICI > Notícies

L´Ajuntament de Castelló completa l´accessibilitat de la tinència d´alcaldia del Grau amb un nou ascensor

Dilluns, 20 de Desembre de 2010

L´alcalde de Castelló, Alberto Fabra, ha visitat este matí la Tinència d´Alcaldia del Grau en el dia en què s´ha posat en servici un nou ascensor que completa l´accessibilitat d´estes dependències municipals en el Districte Marítim. El primer edil ha estat acompanyat per la tenienta d´alcalde, Marta Gallén i la regidora de suport per a este districte, Beatriz Gascó. L´alcalde ha aprofitat també per a felicitar el Nadal als funcionaris i personal que treballen dia a dia en esta tinència d´alcaldia. 

La tenienta d´alcalde, Marta Gallén, ha destacat que "amb la posada en marxa d´este ascensor fem un pas definitiu per a l´eliminació de les barreres físiques per a les persones majors i discapacitades a l´hora d´accedir a la casa de tots els graueros i graueras" 

Gallén ha recordat que "pel fet que la seua antiguitat, esta construcció només disposava d´escales per a accedir fins a la planta superior, que és on es troben les oficines d´esta tinença. D´esta manera, molts veïns i veïnes com a Gent Major, persones en cadira de rodes o que porten carrets de bebé, veien dificultat el seu accés. Amb este ascensor, l´Ajuntament de Castelló elimina, definitivament, les barreres físiques d´este edifici municipal". 

"Cal tindre en compte que, prop de la tinència d´alcaldia del Graum es troba la Residència de Majors "La Pineda" o el "Maset de Frater". Ambdós institucions compten amb persones amb problemes de mobilitat reduïda que vénen habitualment fins ací. Des de la tinença Alcaldia, hem sigut especialment sensibles a les necessitats d´estes persones i esperem que este nou ascensor millore la qualitat de vida d´estos veïns i veïnes". 

La regidora també ha destacat que "des de l´inici de l´inici de la legislatura, l´equip de govern que lidera l´alcalde, Alberto Fabra, va posar en marxa un Pla Municipal d´Accessibilitat que ha tingut una gran importància en el Grau tant en la seua morfologia urbana com en les dependències de la tinença alcaldia, com posa de manifest la posat en marxa d´este ascensor".

MÉS DE 20 CARRERS ADAPTATS
La tenienta d´alcalde del Grau ha volgut destacar que "este treball per fer del Grau un lloc més accessible i sense barreres per als seus veïns i veïnes s´ha traduït en la millora de més de 20 dels seus principals carrers com a Canalejas, Plaça Mare de Déu del Carme, avinguda del Port, Treballadors de la Mar, Ciutadella, Magallanes o Alcossebre. A la remodelació de l´asfaltat dels vials s´han sumat noves voreres amb ceràmica d´alta resistència i més còmodes per als vianants i rebaixos en els principals encreuaments per a millorar la mobilitat de persones amb carrets de bebé, o amb cadires de rodes". 

Gallén ha afirmat que "esta aposta per l´accessibilitat també s´estén en altres serveis municipals com el transport públic, amb una renovació gradual i constant de la flota d´autobusos, que s´adapten a les necessitats de la Gent Major o les persones que porten carros de bebé, amb dispositius com a rampes movibles o el ‘kneeling´ que permeten que el vehicle s´incline per a fer més fàcil l´accés." 

"Una altra de les apostes de l´Ajuntament de Castelló en benefici de l´accessibilitat i la mobilitat dels veïns i veïnes del Grau té a veure amb la implantació de guals de vianants que regulen els encreuaments semafòrics de manera automàtica gràcies a taulells ceràmics ‘intel·ligents´. Esta millora s´ha instal·lat en 10 ubicacions de la ciutat i en el Grau funciona en l´avinguda Ferrandis Salvador, permetent l´encreuament segur de vianants cap a un supermercat de la zona"
ha comentat Gallén. 

EDIFICIS ADAPTATS I EFICIENTS
D´altra banda, Marta Gallén també ha volgut ressaltar que "una altra de les apostes de l´Ajuntament de Castelló en la millora de les dependències municipals té a veure amb l´eficiència energètica. La inversió la renovació del sistema d´il·luminació i climatització en les dependències municipals ha suposat més de 240.000 euros i té com a resultat un menor gasto i una optimització en el seu ús. Així, en la tinença alcaldia del Grau, s´han substituït les peretes convencionals per altres de baix consum o de tecnologia ‘led´ i s´han instal·lat sensors de presència per a apagar les llums, de forma immediata, quan no es trobe ningú present en les oficines o despatxos. Estes millores també s´han practicat tant en l´edifici noble de la Plaça Major com en les noves dependències annexes".Segueix-nos: