Està en: INICI > Notícies

LAjuntament de Castell completa laccessibilitat de la tinncia dalcaldia del Grau amb un nou ascensor

Dilluns, 20 de Desembre de 2010

Lalcalde de Castelló, Alberto Fabra, ha visitat este matí la Tinència dAlcaldia del Grau en el dia en què sha posat en servici un nou ascensor que completa laccessibilitat destes dependències municipals en el Districte Marítim. El primer edil ha estat acompanyat per la tenienta dalcalde, Marta Gallén i la regidora de suport per a este districte, Beatriz Gascó. Lalcalde ha aprofitat també per a felicitar el Nadal als funcionaris i personal que treballen dia a dia en esta tinència dalcaldia. 

La tenienta dalcalde, Marta Gallén, ha destacat que "amb la posada en marxa deste ascensor fem un pas definitiu per a leliminació de les barreres físiques per a les persones majors i discapacitades a lhora daccedir a la casa de tots els graueros i graueras" 

Gallén ha recordat que "pel fet que la seua antiguitat, esta construcció només disposava descales per a accedir fins a la planta superior, que és on es troben les oficines desta tinença. Desta manera, molts veïns i veïnes com a Gent Major, persones en cadira de rodes o que porten carrets de bebé, veien dificultat el seu accés. Amb este ascensor, lAjuntament de Castelló elimina, definitivament, les barreres físiques deste edifici municipal". 

"Cal tindre en compte que, prop de la tinència dalcaldia del Graum es troba la Residència de Majors "La Pineda" o el "Maset de Frater". Ambdós institucions compten amb persones amb problemes de mobilitat reduïda que vénen habitualment fins ací. Des de la tinença Alcaldia, hem sigut especialment sensibles a les necessitats destes persones i esperem que este nou ascensor millore la qualitat de vida destos veïns i veïnes". 

La regidora també ha destacat que "des de linici de linici de la legislatura, lequip de govern que lidera lalcalde, Alberto Fabra, va posar en marxa un Pla Municipal dAccessibilitat que ha tingut una gran importància en el Grau tant en la seua morfologia urbana com en les dependències de la tinença alcaldia, com posa de manifest la posat en marxa deste ascensor".

MÉS DE 20 CARRERS ADAPTATS
La tenienta dalcalde del Grau ha volgut destacar que "este treball per fer del Grau un lloc més accessible i sense barreres per als seus veïns i veïnes sha traduït en la millora de més de 20 dels seus principals carrers com a Canalejas, Plaça Mare de Déu del Carme, avinguda del Port, Treballadors de la Mar, Ciutadella, Magallanes o Alcossebre. A la remodelació de lasfaltat dels vials shan sumat noves voreres amb ceràmica dalta resistència i més còmodes per als vianants i rebaixos en els principals encreuaments per a millorar la mobilitat de persones amb carrets de bebé, o amb cadires de rodes". 

Gallén ha afirmat que "esta aposta per laccessibilitat també sestén en altres serveis municipals com el transport públic, amb una renovació gradual i constant de la flota dautobusos, que sadapten a les necessitats de la Gent Major o les persones que porten carros de bebé, amb dispositius com a rampes movibles o el ‘kneeling que permeten que el vehicle sincline per a fer més fàcil laccés." 

"Una altra de les apostes de lAjuntament de Castelló en benefici de laccessibilitat i la mobilitat dels veïns i veïnes del Grau té a veure amb la implantació de guals de vianants que regulen els encreuaments semafòrics de manera automàtica gràcies a taulells ceràmics ‘intel·ligents. Esta millora sha instal·lat en 10 ubicacions de la ciutat i en el Grau funciona en lavinguda Ferrandis Salvador, permetent lencreuament segur de vianants cap a un supermercat de la zona"
ha comentat Gallén. 

EDIFICIS ADAPTATS I EFICIENTS
Daltra banda, Marta Gallén també ha volgut ressaltar que "una altra de les apostes de lAjuntament de Castelló en la millora de les dependències municipals té a veure amb leficiència energètica. La inversió la renovació del sistema dil·luminació i climatització en les dependències municipals ha suposat més de 240.000 euros i té com a resultat un menor gasto i una optimització en el seu ús. Així, en la tinença alcaldia del Grau, shan substituït les peretes convencionals per altres de baix consum o de tecnologia ‘led i shan instal·lat sensors de presència per a apagar les llums, de forma immediata, quan no es trobe ningú present en les oficines o despatxos. Estes millores també shan practicat tant en ledifici noble de la Plaça Major com en les noves dependències annexes".Segueix-nos: