Està en: INICI > Notícies

El Projecte Castell Empra auspiciat per lAjuntament de Castell ha format i ha ajudat a trobar un ocupaci a 606 persones desfavorides

Dimarts, 21 de Desembre de 2010
L´alcalde de Castelló, Alberto Fabra
, ha inaugurat este matí el Congrés final del Projecte Castelló Empra que, auspiciat per l´Ajuntament de Castelló arranca al març del 2009 amb la firma de les entitats participants, ha format i ha ajudat a trobar un ocupació a 606 persones desfavorides.

Alberto Fabra, el qual ha estat acompanyat per la regidora de Benestar Social i Foment de l´Ocupació, Carmen Amorós, i pel regidor d´Economia, Juan José Pérez Macián, ha destacat la importància d´esta iniciativa que compta amb un pressupost de 700.000 euros –la UE aporta 560.000 euros i l´Ajuntament 140.000 euros- i gràcies al qual, el municipi ha obtingut més de 3 milions d´euros en subvencions per a la promoció de l´ocupació i a benefici de les i els castellonencs.
Són diverses entitats de la província -Associació de Dones Empresàries, Cambra de Comerç, CEC, PYMEC, CCOO, UGT, Cáritas, Creu Roja de Castelló, Fundació Tots Units i Ajuntament de Castelló- i 15 empreses les que participen en este projecte en què s´han involucrat més de 400 agents socials que van ser els que van participar en les jornades de Responsabilitat Social. 

El primer edil ha recordat també que des de Castelló Empra s´ha impulsat el Pacte Local per l´Ocupació i que iniciatives d´este tipus desenvolupades per l´Ajuntament de Castelló i a les que se sumen la Ciutat de la Solidaritat o l´Agència de Desenvolupament Local fomenten l´ocupació en la ciutat. 

L´alcalde ha afirmat també en el seu discurs d´inauguració que "hi ha una premissa que defenc sempre en el que a qüestions municipals es referix i és que, en els ajuntaments, les persones són el primer. Els alcaldes de tots els municipis, botem en nombrosíssimes ocasions les línies de les competències de gestió per a poder donar una solució a la nostra ciutadania. I ara, la nostra primera preocupació és la desocupació i la derrota econòmica que estan patint moltes famílies". D´esta manera, davant d´eixa xacra social que és la desocupació, la cooperació i el compromís són imprescindibles per a portar avant propostes de progrés per a la nostra ciutat, ha prosseguit el primer edil, després d´afirmar que Castelló Empra és un exemple de cooperació, solidaritat i compromís per la creació d´ocupació davant de la greu crisi econòmica. "Administracions públiques, Ajuntament i la Unió Europea, impulsem un projecte que vol ajudar els nostres veïns i veïnes a superar esta situació. Però també és d´agrair el suport important de moltes empreses que han col·laborat amb este projecte. Al llarg d´estos últims mesos hem pogut aprendre quines són les claus per a trobar quelcom tan difícil en estos dies com un ocupació. Conceptes com la Responsabilitat Social Empresarial cobren força i actualitat hui en dia i són molt importants per a salvaguardar els drets dels treballadors i la imatge de les empreses", ha continuat l´alcalde de Castelló.

L´OCUPACIÓ ÉS UNA PRIORITAT A PESAR QUE L´AJUNTAMENT NO TÉ COMPETÈNCIA
D´esta manera, Castelló Empra s´ha convertit en un fòrum on debatre, aprendre i compartir eixe desig de combatre el drama de la desocupació. "La generació d´ocupació per al nostre Ajuntament, a pesar de no tindre competències directes, és una de les nostres prioritats. Durant anys, l´Ajuntament ha desenvolupat molts projectes de promoció de l´ocupació. Hem posat en marxa projectes com el la Ciutat de la Solidaritat que ajuda ajuda als de difícil inserció com els més jóvens, dones, desocupats de més de 45 anys, discapacitats", ha afirmat. Ara, Castelló Empra ha apostat per un nou model de política d´ocupació activa, transversal i buscant noves fórmules d´integració social a través de l´ocupació. "I és que verdader èxit d´este projecte ha sigut també assentar les bases d´una col·laboració entre tots els agents socials implicats. Des del Castelló Empra va partir el Pacte Local per l´ocupació que ara és hereu de l´esperit d´este programa", ha finalitzat l´alcalde de Castelló, qui ha invitat els assistents i entitats implicades en este projecte que s´ha de seguir recorrent eixe camí del foment de l´ocupació, a continuar treballant per la creació d´Ocupació, per la millora del benestar dels nostres veïns més desfavorits, construint una societat més justa i amb més oportunitats. 

Durant l´acte de hui, s´ha presentat la memòria final d´este projecte que no acaba, sinó que ara prosseguix amb un espai per al coneixement ja que Castelló Empra va nàixer al servici dels 180.000 habitants de la ciutat de Castelló fent especial insistència en els col·lectius més necessitats com les dones víctimes de violència de gènere, els jóvens amb problemes d´integració social, les persones majors de 45 anys, els immigrants amb risc d´exclusió social i les persones discapacitades. 

En este projecte han treballat, junt amb l´Ajuntament de Castelló, més de 80 persones i l´alcalde ha entregat un reconeixement a les entitats implicades presents en l´acte com Cáritas Segorbe-Castelló, l´Associació de Dones Empresàries de Castelló, CCOO, la Fundació Tots Units, la Crux Roja, UGT PV, la UJI i la Cambra de Comerç. Finalment, el primer edil també ha entregat el certificat d´Empresa Innova a les següents empreses implicades: Clíniques Doalis, Vidrepur, Hotel Doña Lola, Grup Eulen, Metalco, Marcial Vicen, Ajuda Familiar, Celebrity i Hirondel, també presents durant l´acte.Segueix-nos: