Està en: INICI > Notícies

Lalcalde de Castell oferix lOficina Municipal de la Vivenda com a mediadora per a ladjudicaci de les 150 VPP que es construiran en la UJI en rgim de lloguer

Dimarts, 28 de Desembre de 2010

Lalcalde de Castelló, Alberto Fabra, ha firmat hui junt amb el conseller de vivenda i vicepresident autonòmic, Juan Cotino i el rector de la UJI, Vicent Climent, un conveni pel qual, la universitat i el ministeri assumixen el compromís de costejar la creació de 150 vivendes de protecció pública en règim de lloguer per a oferir-les amb condicions avantatjoses als estudiants universitaris. Lalcalde de Castelló ha oferit lOficina Municipal de la vivenda per a gestionar com a mediador latorgament de les vivendes als possibles inquilins, i inclús lús de la seua base de dades per a informar els més de 1800 sol·licitants dinformació sobre vivenda de Castelló. 

Alberto Fabra ha recordat que "lequip de govern de lAjuntament de Castelló, ens vam comprometre a posar a disposició de la ciutadania durant este mandat, 4000 vivendes de protecció pública. Per a aconseguir complir amb este compromís, creem lOficina Municipal de la Vivenda. I des dallí, en data de hui, shan oferit ja als ciutadans de Castelló un total de 4.345 vivendes de protecció. La qual cosa significa que hem complit amb escreix nostre compromís encara que ara, les prioritats hagen canviat. Les famílies, els ciutadans i ciutadanes, ja no tenen en ladquisició de la seua vivenda la seua primera necessitat. Ara eixa primera necessitat és el treball. Encara així, lAjuntament vol estar sempre prop dels ciutadans donant-los solucions i garanties destabilitat a les seues vides." 

Lalcalde de Castelló ha recordat que "lAjuntament no ha de moures segons els rigors del mercat. Per això, el nostre compromís es va fer amb temps, amb previsió i amb termini i, per això hem pogut complir-ho. Per això, lAjuntament de Castelló ha sigut sempre molt realista en matèria de vivenda. Ens condicionem a les necessitats les famílies: promovent pisos més reduïts, instigant el lloguer amb opció a compra, buscant opcions de vivendes tutelades per a discapacitats. I més tard comprovem la necessitat ajudar tant als adquirients com als constructors a vendre. Per això lajuntament porta tres anys ajudant als nous compradors a finançar almenys lIBI amb ajudes de fins a 400 euros per vivenda comprada". 

"Això significa que estem sempre atents a les necessitats dels ciutadans i que ens anticipem, amb sensibilitat, als condicionants que la societat ens demanda", ha dit Fabra. 

150 PISOS DE LLOGUER PER A ESTUDIANTS


Lalcalde, el conseller i el rector han firmat el conveni que promou 150 vivendes de protecció oficial. Uns pisos destinats a jóvens estudiants i que eixiran amb condicions avantatjoses per als seus usuaris.
La inversió total és de 5.784.798 € a finançar en tres anys. Desta quantitat
El ministeri invertix el 25,78% (1.491.360 €) i la universitat invertix el 74,22% (4.293.438 €).Segueix-nos: