Està en: INICI > Notícies

L´alcalde de Castelló oferix l´Oficina Municipal de la Vivenda com a mediadora per a l´adjudicació de les 150 VPP que es construiran en la UJI en règim de lloguer

Dimarts, 28 de Desembre de 2010

L´alcalde de Castelló, Alberto Fabra, ha firmat hui junt amb el conseller de vivenda i vicepresident autonòmic, Juan Cotino i el rector de la UJI, Vicent Climent, un conveni pel qual, la universitat i el ministeri assumixen el compromís de costejar la creació de 150 vivendes de protecció pública en règim de lloguer per a oferir-les amb condicions avantatjoses als estudiants universitaris. L´alcalde de Castelló ha oferit l´Oficina Municipal de la vivenda per a gestionar com a mediador l´atorgament de les vivendes als possibles inquilins, i inclús l´ús de la seua base de dades per a informar els més de 1800 sol·licitants d´informació sobre vivenda de Castelló. 

Alberto Fabra ha recordat que "l´equip de govern de l´Ajuntament de Castelló, ens vam comprometre a posar a disposició de la ciutadania durant este mandat, 4000 vivendes de protecció pública. Per a aconseguir complir amb este compromís, creem l´Oficina Municipal de la Vivenda. I des d´allí, en data de hui, s´han oferit ja als ciutadans de Castelló un total de 4.345 vivendes de protecció. La qual cosa significa que hem complit amb escreix nostre compromís encara que ara, les prioritats hagen canviat. Les famílies, els ciutadans i ciutadanes, ja no tenen en l´adquisició de la seua vivenda la seua primera necessitat. Ara eixa primera necessitat és el treball. Encara així, l´Ajuntament vol estar sempre prop dels ciutadans donant-los solucions i garanties d´estabilitat a les seues vides." 

L´alcalde de Castelló ha recordat que "l´Ajuntament no ha de moure´s segons els rigors del mercat. Per això, el nostre compromís es va fer amb temps, amb previsió i amb termini i, per això hem pogut complir-ho. Per això, l´Ajuntament de Castelló ha sigut sempre molt realista en matèria de vivenda. Ens condicionem a les necessitats les famílies: promovent pisos més reduïts, instigant el lloguer amb opció a compra, buscant opcions de vivendes tutelades per a discapacitats. I més tard comprovem la necessitat ajudar tant als adquirients com als constructors a vendre. Per això l´ajuntament porta tres anys ajudant als nous compradors a finançar almenys l´IBI amb ajudes de fins a 400 euros per vivenda comprada". 

"Això significa que estem sempre atents a les necessitats dels ciutadans i que ens anticipem, amb sensibilitat, als condicionants que la societat ens demanda", ha dit Fabra. 

150 PISOS DE LLOGUER PER A ESTUDIANTS


L´alcalde, el conseller i el rector han firmat el conveni que promou 150 vivendes de protecció oficial. Uns pisos destinats a jóvens estudiants i que eixiran amb condicions avantatjoses per als seus usuaris.
La inversió total és de 5.784.798 € a finançar en tres anys. D´esta quantitat
El ministeri invertix el 25,78% (1.491.360 €) i la universitat invertix el 74,22% (4.293.438 €).Segueix-nos: