Està en: INICI > Notícies

Els agents econòmics i socials de Granada mostren el seu suport al corredor Ferrmed per a impulsar la xarxa ferroviari que enllaç Cadis amb el nord d´Europa

Dimecres, 9 de Febrer de 2011

L´alcalde de Castelló, Alberto Fabra ha arrancat el compromís dels distints agents socials i econòmics de Granada perquè, conjuntament amb el seu ajuntament deixen patent el seu suport al corredor mediterrani de mercaderies, per mitjà d´accions polítiques i ciutadanes.

Esta voluntat d´abonar l´eix ferroviari de la costa s´ha posat de manifest en una reunió impulsada per l´alcalde de Granada, José Torres qui va invitar l´alcalde de Castelló, Alberto Fabra, perquè exposara i mostrara la fortalesa que per a l´economia i l´empresa pot significar esta infraestructura vertebradora del territori llevantí amb la resta d´Europa. 

Alberto Fabra ha donat les gràcies a l´alcalde per esta possibilitat d´acostar este projecte a la societat granadina. "Este projecte és per als ciutadans, treballadors i empresaris, perquè isquen avant, perquè tinguen un futur competitiu. Esta infraestructura té arguments suficients per a tindre els suports de totes les administracions i tots els territoris. Perquè suposarà major competitivitat, perquè suposarà reducció de costos de transport i perquè possibilitarà la reducció de les emissions contaminants." 

Fabra ha destacat que "este projecte ha d´estar per damunt dels canvis polítics i hem d´aconseguir-ho impulsar entre tots". En este sentit, els empresaris granadinos han trobat a faltar el respatler de la Junta d´Andalusia a este projecte a Brussel·les, com sí ho va fer el govern valencià i com si ho van fer molts ajuntaments, com el de Castelló, com el de Granada i altres tants de totes les comunitats autònomes per on passarà este corredor. 

EL CORREDOR MEDITERRANI COM A ESTRATÈGIA CONJUNTA DE FUTUR

Davant de les preguntes dels assistents a la reunió sobre la necessitat desenvolupar infraestructures estratègiques territorializadas en les comunitats autònomes, Alberto Fabra ha dit que "evidentment, cada u ha de planificar estratègicament el seu territori, però hem de ser prou ambiciós i visionaris per a donar-nos compte que fer la guerra per lliure i de manera disforme, l´única cosa que aconseguix és debilitar-nos. Els governs autònoms han de procurar no sols per organitzar el seu territori, sinó tindre una visió àmplia que enfortisca la indústria i el sector productiu de tot Espanya i de totes les comunitats autònomes. Perquè açò significa poder eixir de la crisi tots, avançar tots i ser competitius tots enfront d´altres països i altres zones d´Europa". 

Alberto Fabra hi ha assenyalat que "en este cas no podem tindre posicionaments tebis i estar a veure vindre. Ací ens estem jugant el futur i hem d´anar a per totes". 

I per això, l´alcalde de Castelló ha defés els arguments que justifiquen plenament el projecte del corredor Ferrmed.
Este corredor donarà servici al 54% de la Unió Europea. Este corredor permetria oferir a la indústria que produïx el 66% de la producció fabril una solució de transport al nord d´Europa. I això suposaria poder transportar el 90% dels contenidors i facilitar el 80% del transport marítim de les mercaderies. 

Ferrmed ha previst que la rendibilitat del corredor siga de més de 97.000 milions d´euros per als països per on passa la línia en un període de 30 anys. El que significaria més de 25.000 milions per a cada comunitat autònoma per on discorreria el corredor. 

ACCIONS A FUTUR
Granada s´ha bolcat amb el projecte i tant ajuntament com empresaris i sindicats s´han mostrat voluntariosos per mamprendre la defensa d´este corredor amb accions promogudes des de les seues organitzacions o institucions.Segueix-nos: