Està en: INICI > Notícies

L´àrea de Seguretat Pública de l´Ajuntament de Castelló estrena "una pàgina web amb un renovat disseny i més interactiva per a la ciutadania"

Dimarts, 21 de Juny de 2011

L´àrea de Seguretat Pública de l´Ajuntament de Castelló ha presentat hui una renovada "pàgina web que oferix un nou disseny i és més interactiva i de major accés per a la ciutadania", tal com ha explicat el regidor de Modernització i Noves Tecnologies, Juan José Pérez Macián, el qual ha presentat esta iniciativa junt amb el regidor de Seguretat Pública, Joaquín Torres; l´oficial José María Villegas; i l´informàtic, Eloi Moreno. 

"Encara que des de l´Ajuntament de Castelló ja oferíem este servici en la nostra pàgina web distribuïda per seccions, ara hem optat per esta iniciativa més interactiva i que engloba tota l´àrea de Seguretat Ciutadana amb un nou disseny, més interactiva i amb una major organització que i estructura nova que permet major facilitat d´accés a les i els veïns. Així, la podem trobar en la direcció –policia.castello.es- allí es poden veure diverses seccions com a notícies o agenda", ha explicat Pérez Macián. 

Des de l´Ajuntament de Castelló "sempre hem apostat per la modernització i les noves tecnologies i hem treballat de forma compromesa i constant perquè eixes noves tecnologies siguen beneficioses per als nostres veïns. I així ho hem demostrat amb la Carpeta Ciutadana que ha contribuït a agilitzar terminis i evitar cues". 

"Hui presentem esta ferramenta millorada, un lloc en la web on els ciutadans podran trobar tota la informació relativa a la Seguretat Ciutadana de forma ordenada i fàcil. Un lloc que agrupa la informació sobre la Policia Local, Bombers, Protecció Civil, SAMU i l´Escola de Seguretat Pública",
ha detallat l´edil, qui ha explicat que l´objectiu d´esta ferramenta millorada és arreplegar en només una pàgina tota la informació que es genera des de l´àrea de Seguretat Pública a fi de trobar les dades d´una forma més ràpida, interactiva i de senzilla visualització. 

Estic segur que serà una iniciativa molt útil per a les i els veïns i als que invite a utilitzar-la, ha dit Pérz Macián, el qual també ha explicat que esta pàgina web és el resultat "de la bona sintonia entre la ciutadania, els funcionaris i els responsables polítics a fi de millorar la informació als veïns".

NOU BLOG
Per la seua banda, Torres ha afirmat que la Policia Local en la seua progressiva labor de modernització i acostament al ciutadà, no podia ser menys a utilitzar les noves tecnologies, per això, des del consistori s´ha posat en marxa una pàgina web que junt amb el blog de Seguretat Viària suposen les dos ferramentes bàsiques de comunicació i informació de l´Àrea de Seguretat Ciutadana. 

Esta pàgina ha sigut reformada en un intent d´acostar esta secció als ciudadan@s de Castelló. Amb esta web volem mostrar i donar a conéixer-la, al mateix temps que informar sobre temes que puguen interessar al nostre vecin@s. 

La pàgina s´ha dissenyat entorn de quatre apartats principals:1. Informació General, 2. Accidents de tràfic, 3. Gestió de la qualitat i 4. Altres on es contempla consells en matèria de seguretat ciutadana (protecció dels xiquets, fraus de targetes, prevenció de robatoris en domicilis i via pública, ect.), objectes perduts, enllaç al blog de seguretat viària, campanyes i vídeos relacionats amb la Policia Local i amb l´àrea de Seguretat Pública.

A més, també hem activat el blog de Seguretat Viària que es va iniciar com una de les actuacions per a ser incloses en la celebració del "Dia Europeu de la Seguretat Viària", a fi de compartir i transmetre valors sobre seguretat viària, ha explicat Torres. 

Este blog té com a objectius ser un lloc d´informació on puguen acudir els ciutadans del nostre entorn amb inquietuds sobre estos temes i on s´abordarà la Seguretat Viària des de les perspectives del factor humà, la via o el vehicle, sent el nostre propòsit l´informar i formar als conductors i usuaris de les vies amb l´ànim de reduir la siniestrabilidad en el nostre terme municipal i millorar la qualitat de vida dels nostres conciutadans. Per a tot això el blog s´alimenta, principalment, amb post sobre els estudis, estadístiques i recomanacions sobre la seguretat viària en la nostra ciutat. 

En la pàgina principal podem trobar la informació relativa a les campanyes que hi ha en actiu de cada un dels servicis anteriorment citats, a més de notícies, agenda d´actes, així com diversos enllaços d´interés. "A més, s´ha realitzat un disseny en què és molt més senzill localitzar els continguts i les distintes seccions", ha explicat l´edil. 

Així, en la pàgina podem trobar, en la qual cosa a la Policia Local es referix, tots els continguts que hi havia en la web anterior afegint un extensiu llistat dels servicis que es presten, entre altres: Protecció Bàsica de la Seguretat, Policia Comunitària o de Proximitat, Policia Judicial, Policia Assistencial i d´Atenció Ciutadana, Policia Administrativa, Policia de Tràfic, Seguretat Viària i Mobilitat Urbana, Policia Rural... També està disponible un apartat amb tota la història de la Policia Local, així com un complet organigrama. 

S´ha afegit una secció amb informació per a l´accés a la Policia, un apartat amb informació sobre els accidents de trànsit (comportament, part amistós...), una secció sobre la gestió de la qualitat, campanyes, consells de seguretat i prevenció...

BOMBERS
Quant als bombers, també s´ha inclòs una secció d´estos que de moment té informació sobre el servei, assessorament al ciutadà, què fer en cas d´incendi... i que s´anirà ampliant amb noves informacions. Sobre Protecció Civil i SAMU, s´ha inclòs una secció amb informació bàsica sobre Protecció Civil i SAMU. Estos dos apartats se n´aniran completant amb més informació progressivament. 

I finalment, s´ha inclòs una secció amb informació sobre l´Escola de Seguretat Pública en què s´inclouen les dades sobre els tallers que es realitzen i tota el relatiu al parc infantil de trànsit, ha finalitzat Torres.Segueix-nos: