Està en: INICI > Notícies

28.000 persones han visitat el "Planetari de Castell" durant 2011

Dilluns, 5 de Desembre de 2011

El regidor de Cultura, Vicent Sales, ha fet balanç de l’activitat del "Planetari de Castelló" durant aquest 2011. Un espai cultural dirigit a la divulgació científica i també a l’educació ambiental. 

Vicent Sales ha comentat que "cal destacar l’àmplia oferta cultural que oferix el Planetari, a part dels seus cursos i jornades. En els horaris habituals d’obertura, es poden visitar les exposicions permanents: al "Voltant del Sota" (funcionament i atenció del sistema auditiu humà), centre interpretació dels Illes Columbrets, Espills Deformantes, Pèndol de Foucault, i la seua sala de geologia que exposa minerals keuper, gemmologia, fòssils del món i fòssils de la província de castelló. 

"En aquest sentit, cal recordar que fort de la proposta formativa del Planetari, als que s’afigen: jornades d’astronomia, jornades de geologia, observacions telescòpiques al juliol i agost. A més les instal·lacions s’han oferit hi ha diverses associacions i entitats cíviques i socials per a dur a terme els seus cicles formatius o les seues assemblees", ha insistit Sales. 

L’edil ha fet insistència en el fet que "com ve sent habitual, des que fa 15 anys s’inaugurara el curs d’iniciació a l’astronomia i fa 14 anys el Curs d’Observació Astronòmica, en 2012 es tornen a oferir els mateixos cursos en atenció a la bona acollida que han tingut al llarg d’aquests anys. En 2011, els inscrits en el curs d’iniciació han sigut 130, i al d’observació, pel seu caràcter més especialitzat, han sigut 20 persones". 

El regidor de Cultura de l’Ajuntament de Castelló ha comentat que "enguany també hem tingut l’oportunitat de visitar les exposicions temporals sobre domòtica i sobre holografia. A més, tant per al públic general com per a grups escolars, el planetari compta amb sessions audiovisuals".

28.000 VISITANTS 

Vicent Sales ha subratllat que "quant al nombre de visites totals que ha registrat el Planetari, s’acosta és d’al voltant de 28.000 persones. Sent els grups més nombrosos els escolars, amb quasi 12.000 visites, repartides en uns 250 grups. Açò dóna una idea de la importància didàctica i la popularitat que té aquest recinte per a tots els centres educatius de Castelló". 

El regidor també ha destacat "la labor que es realitza des del Planetari en els mesos d’estiu, amb les activitats d’observació astronòmica en què pot participar qualsevol persona, ja que trauen els telescopis a les portes d’aquesta instal·lació cultural i permeten que molts aficionats a l’astrologia puguen practicar la seua afició o que aquells que encara no ho són, puguen donar els seus primers passos". 

Finalment, Sales ha ressaltat que l’aportació cultural i científica que fa el " Planetari" a tota la ciutat, és més que remarcable. És un espai polivalent. Una instal·lació que des de l’Ajuntament continuarem potenciant ja que ha demostrat l’interés que desperta entre nombrosos col·lectius. El Planetari va nàixer per a acostar la ciència i la naturalesa als castellonencs i aqueix objectiu, any a any, s’està aconseguint com demostren aqueixes 28.000 visites que ha rebut durant 2011".Segueix-nos: