Està en: INICI > Notícies

El Patronat d"Esports les carreres d"orientaci en els parcs pblics de Castell per a escolars

Dijous, 9 de Febrer de 2012

La regidora d’Esports de l’Ajuntament de Castelló, Begoña Carrasco, ha presentat hui el projecte de carreres d’orientació en Parcs Públics molt bon dia a tots i a totes i gràcies per assistir a aquesta nova roda de premsa que realitzem des de la regidoria d’Esports de l’Ajuntament de Castelló. En la roda de premsa, l’edila ha estat acompanyada pel responsable del Servei d’Esports de la Universitat Jaume I, Carlos Hernández, i el president del Club d’Orientació Castelló, Fernando Blázquez

La regidora ha explicat que "entre els molts beneficis de l’Esport en les edats més primerenques tenim la de fomentar hàbits de vida saludables i valors com el treball en equip i l’esforç. Per això, des de l’Ajuntament de Castelló, a través de la regidoria d’Esports i la Universitat Jaume I, per a la posada en marxa d’un circuit de carreres d’orientació que tinga com a protagonistes els parcs públics de la ciutat com són: Parc de Ribalta, El Pinar, Parc Mèrida, Parc Rafalafena, Geòleg Royo i el Campus de la Universitat Jaume I". 

"Els objectius que perseguim són: un major coneixement dels parcs i llocs de la ciutat pels xiquets i xiquetes; Valorar i respectar aquestes zones verdes, acostar programes d’atenció de la Naturalesa als centres escolars; realitzar una activitat on l’aspecte competitiu quede en un segon pla, sent protagonista l’entorn natural; i la posada en valor de l’habilitat d’interpretació de mapes i el desenrotllament cognitiu sumat a la condició física", ha indicat la regidora. 

D’altra banda, la regidora d’Esports ha insistit en el fet que "també creiem que aquest tipus d’activitats faciliten la convivència i la integració en els grups escolars. De la mateixa manera, és fàcil la seua introducció en la programació dels centres, ja que forma part de l’àrea curricular de les classes d’Educació Física. Un altre dels punts forts d’aquest projecte és que, per a realitzar l’activitat, no cal realitzar grans desplaçaments, ja que els parcs estan a poca distància dels col·legis o instituts". 

Per la seua banda, Fernando Blázquez ha agraït "la col·laboració de l’Ajuntament de Castelló i el Patronat d’Esports en aquest projecte. És bàsic per als xiquets i xiquetes poder desenrotllar-se en aspectes com l’orientació, interpretació de mapes i el contacte amb la naturalesa". 

Carlos Hernández ha fet insistència en el fet que "aquest projecte, basat en unitats didàctiques, té un contingut molt transversal que comprén camps des de la resolució de problemes, passant pel càlcul i també l’activitat física. A més, el concepte de ciutat és també un element integrador". 

"Aquestes unitats didàctiques no són tancades, articulant-se també en diferents activitats per a 1r, 2n i 3er cicle de Primària i sent útils per a la útils fora de la comunitat escolar, per a famílies, centres excursionistes o club d’orientació en general", ha afirmat Hernández. 

En un primer moment, s’han editat unes 150 unitats didàctiques per a repartir entre els diferents centres educatius que contenen una sèrie de continguts teoricopràctics, així com un kit amb brúixoles, mapes, balises i un dvd interactiu que permet la reproducció del material i possibilita la realització de còpies. Aquesta unitat temàtica també està disponible a través del Servei de Publicacions de la Universitat Jaume I.
Segueix-nos: