Està en: INICI > Notícies

L"Ajuntament de Castell s"adherix a la xarxa espanyola de "Ciutats Intelligents" continuant l"aposta per l"eficincia energtica i la reducci de gasto pblic

Dimecres, 22 de Febrer de 2012

L’Alcalde, Alfonso Bataller, ha anunciat hui que "Castelló ha entrat a formar part de la Xarxa Espanyola de Ciutats Intel·ligents (RECI), continuant així l’aposta per l’eficiència i la sostenibilitat, la reducció del gasto públic i la promoció i desenrotllament econòmic de la nostra ciutat". 

Bataller ha destacat que "esta nova xarxa té com per objecte millorar la qualitat dels servicis i les infraestructures en els diferents municipis, apostant també per la innovació i el coneixement, recolzats en les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC)". 

"Esta xarxa de ‘Ciutats Intel·ligents’ està presidida en estos moments per Santander i Castelló entra a formar part d’un grup que completen com a socis les ciutats de Barcelona, Madrid, Sevilla, Màlaga, A Corunya, Càceres, Palència, Pamplona, Osca, Valladolid, Salamanca, Segòvia, Vitòria i Burgos", ha apuntat l’Alcalde. 

L’Alcalde de Castelló ha insistit en la idea que "la innovació i el coneixement, són claus per al progrés de les ciutats en l’actualitat i en els pròxims anys. Una aposta pels fer més fàcil la vida dels ciutadans, aconseguint una societat més cohesionada i solidària, generant i atraient talent humà i creant un nou teixit econòmic d’alt valor afegit".

PROJECTES PROPIS 

El primer edil ha comentat que "la nostra ciutat ja ha mostrat a la resta de municipis projectes com els usos urbans de la ceràmica, la ‘Ciutat de les Llengües’ i la seua projecció internacional vinculada a la participació en projectes europeus. També altres iniciatives de marcada vocació social, com la ‘Ciutat de la Solidaritat". 

En esta xarxa de ‘Ciutats Intel·ligents’ té també gran importància "la cooperació del sector públic i el privat, la col·laboració social sense exclusions i el desenrotllament del treball en la xarxa, són elements fonamentals que permeten desenrotllar entre tots, un espai innovador que fomente el talent, les oportunitats i la qualitat de vida en l’entorn urbà", ha afegit l’Alcalde. 

Finalment, Alfonso Bataller, ha comentat que "este grup pot servir-nos també de plataforma per al desenrotllament d’un altre tipus de projectes que tenen a veure amb iniciatives que l’Ajuntament té en marxa i que tenen a veure amb projectes europeus en què formem part com la xarxa de ciutats amb tradició ceràmica UNIC o el projecte "Climate-KIC", que aposta per l’eficiència energètica, en especial en el camp de la mobilitat urbana". 

Hui mateix, el comité tècnic d’experts de la Xarxa Espanyola de Ciutats Intel·ligents, celebra la seua primera reunió A Corunya. D’Esta trobada eixiran les primeres propostes d’esta xarxa de què forma part l’Ajuntament Castelló, a través de les seues regidories de Relacions amb la UE i Modernització i Noves Tecnologies.

Segueix-nos: