Està en: INICI > Notícies

L"Ajuntament de Castelló obri el termini per a la sol·licitud de la les beques de la tercera edició del projecte "Hàbitat Artístic"

Dijous, 19 de Juliol de 2012

El regidor de Cultura, Vicent Sales, ha presentat hui la tercera convocatòria de beques per a participar en el projecte ‘de l’Hàbitat Artístic’ de l’Ajuntament de Castelló. 

Sales ha recordat que "de la correlació entre creativitat i progrés va nàixer la inquietud per part de l’Ajuntament de Castelló de convocar les beques Hàbitat Artístic Castelló. La producció i sensibilitat artístiques d’una societat són al mateix temps causa i símptoma de la seua salut cultural col·lectiva". 

Així, el regidor ha comentat que, "igual que els anys anteriors, es van a entregar un total de sis beques: 3 dirigides a artistes de la ciutat i la província de Castelló i altres 3 a jóvens creadors provinents d’altres països i que no tinguen la seua residència a Espanya". 

L’edil ha insistit en el fet que "estes beques tenen com a objectiu la realització d’un projecte artístic, en la disciplina de pintura, que comporte la intercomunicació entre els artistes i la societat castellonenca".

REQUISITS 

Per a optar a estos premis "serà necessari una experiència i trajectòria artística demostrable, no haver sigut beneficiari o beneficiara amb anterioritat d’estes beques i, en el cas de ser estranger, tindre degudament acreditat prou coneixement de la llengua espanyola". 

Sales també ha destacat "la vocació de promoció dels i les jóvens artistes, ja que una altra de les condicions que han de reunir les persones que opten a esta beca és la tindre entre 23 i 40 anys". 

DURACIÓ I LOCALITZACIÓ 

D’altra banda, el regidor ha explicat que "el període de duració de la beca ‘Hàbitat Artístic Castelló’ per a la realització del projecte creatiu serà de 6 mesos, computats des del 5 de novembre de 2012 al 30 d’abril de 2013 i es realitzarà en la seu del Centre Municipal de Cultura de Castelló, carrer Antonio Maura, 4. Acabat este termini i durant el mes següent es realitzarà una exposició col·lectiva de tots els treballs realitzats".

49.500 EUROS EN BEQUES 

Quant a la dotació de les beques, Sales ha destacat que "a pesar dels ajustos econòmics que afecten totes les partides pressupostàries, hem continuat apostant decididament per este projecte, amb la qual cosa la dotació econòmica es manté, adaptant el temps d’estada de 8 a 6 mesos. I estem convençuts que mantindre el dit import redunda de manera directa en la qualitat de la convocatòria". 

"Som una ciutat que aposta per la Cultura i que aposta per l’Art, des del convenciment que treballar per la Cultura és treballar pel futur dels nostres poble i un poble que vol la seua cultura, les seues arrels i tradicions, ix reforçat d’este temps de crisi", ha assegurat. 

D’esta manera, Sales ha apuntat que "per als artistes estrangers es destinaran beques de 9.600 euros, a raó de 1.600 bruts mensuals. En el cas dels artistes locals serà de 6.900 euros (1.150 euros al mes), sobre els quals s’aplicaran les retencions fiscals corresponents". 

Finalment, el regidor de Cultura ha recordat també que "el termini de presentació de les sol·licituds començarà l’endemà de la publicació de l’anunci de la present convocatòria en el Butlletí Oficial de la Província de Castelló i finalitzarà el 27 d’agost de 2012". 

El dit anunci es publicarà també en el Portal de la Ciutadania de l’Ajuntament de Castelló http://portal.castello.es/PortalCiudadano/.Segueix-nos: