Està en: INICI > Notícies

La regidoria d"Igualtat convoca el Concurs "Relats de Dones 2012" dotat amb 3.500 euros en premis i la publicaci de les obres guanyadores

Divendres, 17 de Agost de 2012

La regidora d’Igualtat, Carmen Querol, ha recordat este matí que l’Ajuntament de Castelló ha obert el termini d’inscripció per a la participació en el concurs Relats ‘de Dones 2012 que’, convoca esta regidori.

L’edila ha recordat que "el tema principal de cada relat haver de ser un en què siga protagonista o participe en el mateix una dona o grup de dones". 

Querol ha comentat també que "els requisits per a estos treballs seran el de ser originals i inèdits, amb una extensió mínima de 10 folis i màxima de 40. Uns relats que poden escriure’s tant en castellà com en valencià i que hauran de presentar-se sense firma i sense pseudònim, atorgant un títol al treball". 

"A més s’haurà d’acompanyar al text amb una sèrie de dades personals i s’haurà de dirigir tot al Servici d’Igualtat d’Oportunitats de l’Excm. Ajuntament de Castelló de la Plana, Passeig Ribalta, 21. Entresòl A", ha insistit. 

L’edila ha fet insistència en què "este concurs està dotat amb uns premis que ascendixen a un total de 3.500 euros. Sent l’obra triada com a guanyadora mereixedora de 2.000 euros, el segon premi 1.000 i el tercer 500 euros. Les millors obres seran també editades per part del Servici de Publicacions de l’Ajuntament perquè arriben al gran públic". 

Carmen Querol també ha subratllat que "entre les qüestions que més es valoraran de les obres presentades, tenim, a més del desenrotllament literari com el contingut, la utilització no sexista del llenguatge, que és un dels objectius que perseguim des de Servici d’Igualtat d’Oportunitats de l’Ajuntament de Castelló". 

"El termini de presentació dels treballs finalitzarà el 30 de novembre de 2012 i la decisió del jurat es donarà a conéixer abans del 30 d’abril de 2013", ha especificat. 

La regidora ha afirmat també que "este concurs ‘Relats de Dones’ està ideat per a potenciar la producció literària en femení i reivindicar una literatura que també servix com a ferramenta per a lluitar per la Igualtat o denunciar els casos en què no es complix. Uns relats que no eludixen tampoc temes d’actualitat com els problemes de convivència, la discriminació o la Violència de Gènere". 

Finalment, Querol ha volgut destacar que "este concurs de relats que promueme l’Ajuntament de Castelló, compte ja amb un important prestigi a nivell nacional i internacional, ja que també s’han rebut obres d’autores de països llatinoamericans com a Argentina, Costa Rica, Colòmbia, Veneçuela, Estats Units, Alemanya, Regne Unit, Canadà, França i molts altres".Segueix-nos: