Està en: INICI > Notícies

La pàgina web de l´Ajuntament de Castelló llança huí la seua nova imatge amb total accesibilitat per als internautes

Divendres, 11 de Novembre de 2005

L´Ajuntament de Castelló oferix al públic internauta a partir d´avui a les 13 hores els continguts de la seua pàgina web corporativa en un format accessible per a tot tipus de discapacitats. La nova web modifica a més la seua imatge i oferix un disseny més actualitzat amb colors més moderns i continguts més fàcils de trobar.
D´esta forma, l´Ajuntament de Castelló s´acomoda l´obligació legal de configurar els llocs oficials d´internet amb un llenguatge accessible. La Llei 34/2002 d´11 de Juliol de Serveis de la Societat de la Informació i Comerç Electrònic, establix que les Administracions Públiques adoptaran, abans del 31 de desembre del 2005, les mesures necessàries perquè la informació disponible en les seues respectives pàgines d´Internet puga ser accessible a les persones amb discapacitat i d´edat avançada.
El regidor de noves tecnologies, Juan José Pérez Macián ha destacat que ?des de l´Ajuntament de Castelló anem amb pas ferm però segur a la modernització i millora de tots els serveis d´informació municipals, de manera que els ciutadans tinguen la documentació, dades i qualsevol necessitat coberta amb un simple click. És importantíssim adequar els continguts i els processos a l´accessibilitat total per qualsevol ciutadà siguen quals siguen les seues característiques personals. Per això ha sigut molt important poder oferir a les persones amb discapacitats la nostra web?.
La idea principal en la que consistix el procés de modificació feia l´accessibilitat radica a fer la web més accessible per a tots els usuaris independentment de les circumstàncies i els dispositius involucrats a l´hora d´accedir a la informació. Partint d´esta idea, una pàgina accessible ho serà tant per a una persona amb discapacitat, com per a qualsevol persona que dispose d´un maquinari antiquat, diferents navegadors web o connexions lentes, entre altres circumstàncies.
Este portal renovat complix amb els estàndards del el Consorci World Wide Web (W3C) (associació internacional formada per organitzacions que treballen conjuntament per a desenvolupar estàndards) relatius al disseny i presentació de la informació (Validador CSS) i llenguatge utilitzat per al seu desenvolupament XHTML 1.0. Amb açò s´aconseguix que, independentment del navegador web que utilitze l´usuari, la web es visualitze pràcticament idèntica.
Així mateix en temes d´accessibilitat, la nova Web de l´Ajuntament de Castelló complix amb el màxim nivell exigit per la ferramenta TAW (Test d´Accessibilitat Web obtenint una triple AAA (major nivell de compliment de les pautes exigides pel TAW)
Juan José Pérez ha apuntat que ?aconseguir açò és per al departament d´Informàtica un avanç molt important en la seua relació amb els ciutadans. Però a més, açò no significa que descansem, el departament esta en contínua investigació i desenvolupament per a oferir noves alternatives d´accessibilitat en per a web en un futur pròxim, com per exemple el desenvolupament de proves de veu o lectura de continguts.?Segueix-nos: