Està en: INICI > Notícies

La pgina web de lAjuntament de Castell llana hu la seua nova imatge amb total accesibilitat per als internautes

Divendres, 11 de Novembre de 2005

LAjuntament de Castell oferix al pblic internauta a partir davui a les 13 hores els continguts de la seua pgina web corporativa en un format accessible per a tot tipus de discapacitats. La nova web modifica a ms la seua imatge i oferix un disseny ms actualitzat amb colors ms moderns i continguts ms fcils de trobar.
Desta forma, lAjuntament de Castell sacomoda lobligaci legal de configurar els llocs oficials dinternet amb un llenguatge accessible. La Llei 34/2002 d11 de Juliol de Serveis de la Societat de la Informaci i Comer Electrnic, establix que les Administracions Pbliques adoptaran, abans del 31 de desembre del 2005, les mesures necessries perqu la informaci disponible en les seues respectives pgines dInternet puga ser accessible a les persones amb discapacitat i dedat avanada.
El regidor de noves tecnologies, Juan Jos Prez Macin ha destacat que ?des de lAjuntament de Castell anem amb pas ferm per segur a la modernitzaci i millora de tots els serveis dinformaci municipals, de manera que els ciutadans tinguen la documentaci, dades i qualsevol necessitat coberta amb un simple click. s importantssim adequar els continguts i els processos a laccessibilitat total per qualsevol ciutad siguen quals siguen les seues caracterstiques personals. Per aix ha sigut molt important poder oferir a les persones amb discapacitats la nostra web?.
La idea principal en la que consistix el procs de modificaci feia laccessibilitat radica a fer la web ms accessible per a tots els usuaris independentment de les circumstncies i els dispositius involucrats a lhora daccedir a la informaci. Partint desta idea, una pgina accessible ho ser tant per a una persona amb discapacitat, com per a qualsevol persona que dispose dun maquinari antiquat, diferents navegadors web o connexions lentes, entre altres circumstncies.
Este portal renovat complix amb els estndards del el Consorci World Wide Web (W3C) (associaci internacional formada per organitzacions que treballen conjuntament per a desenvolupar estndards) relatius al disseny i presentaci de la informaci (Validador CSS) i llenguatge utilitzat per al seu desenvolupament XHTML 1.0. Amb a saconseguix que, independentment del navegador web que utilitze lusuari, la web es visualitze prcticament idntica.
Aix mateix en temes daccessibilitat, la nova Web de lAjuntament de Castell complix amb el mxim nivell exigit per la ferramenta TAW (Test dAccessibilitat Web obtenint una triple AAA (major nivell de compliment de les pautes exigides pel TAW)
Juan Jos Prez ha apuntat que ?aconseguir a s per al departament dInformtica un avan molt important en la seua relaci amb els ciutadans. Per a ms, a no significa que descansem, el departament esta en contnua investigaci i desenvolupament per a oferir noves alternatives daccessibilitat en per a web en un futur prxim, com per exemple el desenvolupament de proves de veu o lectura de continguts.?Segueix-nos: