Està en: INICI > Notícies

Carrasco: L"Ajuntament de Castell realitza tractaments contra els mosquits durant tot l"any i els intensifica a l"estiu"

Dimarts, 30 de Juliol de 2013

La regidora de Salut Pública de l’Ajuntament de Castelló, Begoña Carrasco, ha confirmat hui que el consistori realitza tractaments contra els mosquits i de prevenció durant tot l’any i els intensifica a l’estiu a fi d’evitar molèsties als veïns. Així ho ha destacat l’edil qui hui s’ha reunit amb els responsables de l’empresa GPM Servi S.L., contractada per al control de poblacions de mosquits, a fi de fer un seguiment d’estes tasques i abordar el tema dels mosquits que solen proliferar durant estes dates degut a les altes temperatures o la presència d’aigua. 

Així, Carrasco ha explicat que els tractaments es realitzeu tot l’any. "Durant l’hivern, es tracta les zones de clavegueram i els jaciments on es troben les larves i s’intervenen en tolles per a evitar el desenrotllament de les dites larves. Es realitzen prospeccions i tractaments larvicidas", ha detallat l’edil. 

A partir de l’augment de les temperatures, s’intensifiquen els treballs, combinant els tractaments larvicidas i els d’adulticida, principalment en la zona de la Marjalería i en les urbanitzacions del Grau, que solen ser on més proliferen els mosquits per les particularitats d’estes zones. "I, a més, durant l’estiu, també es realitzen accions termonebulizaciones combinades amb tractaments larvicidas i s’atén cas per cas", ha explicat Begoña Carrasco, el qual també ha comentat que el departament de Sanitat de l’Ajuntament de Castelló, des del mes de gener, només s’han rebut, fins ahir, 48 crides perquè s’actue contra els mosquits. "En quant es rep la dita crida, l’avís es transferix de forma immediata a l’empresa i s’atenen totes les peticions cas per cas", ha dit la regidora Carrasco, el qual també ha destacat que és fonamental que "els veïns també col·laboren". 

Així, Carrasco ha facilitat una sèrie de consells als veïns per a evitar la proliferació de mosquits durant l’estiu:
1.Controlar que la canal horitzontal de la teulada no estiga obstruïda per fulls. 

2.No usar bidons i són imprescindibles, tapar-los premanentemente amb la seua tapa o buidar-los completament cada setmana.
3.Tapar setmanalment els embornals i els sifons de desaigüe amb productes larvicidas.
4.Vigilar els abeuradors d’animals i canviar l’aigua dels plats d’animals domèstics sovint.
5.Vigilar que en els plecs de les lones de plàstic no es puga acumular aigua.
6.Tapar els forats dels troncs i branques, omplir-los d’arena o vigilar que no s’acumule aigua.
7.Mantindre netes les fonts ornamentals, poblant-les, eventualment, amb peixos.
8.Cobrir, buidar o posar boca per avall qualsevol recipient que estiga en l’exterior que puga acumular aigua i eliminar els plats baix testos o buidar-los cada setmana.
9.Cobrir forats i depressions en els terrenys exteriors on es puga acumular aigua.
10.Buidar les piscines de plàstic, inflables o semblants cada tres o quatre dies i se’ns e ha d’utilitzar, retirar-los.
11.Eliminar els pneumàtics vells i qualsevol tipus de recipient que puga acumular aigua per xicotets que siguen.Segueix-nos: