Està en: INICI > Notícies

La platja del Pinar acollir el dissabte el torneig de Tenis Platja

Dimecres, 31 de Juliol de 2013

La regidora d’Esports de l’Ajuntament de Castelló, Begoña Carrasco, ha presentat hui, junt amb Miriam de Mena, directora del II Circuit Popular de Tenis Platja de la Comunitat Valenciana, el torneig de Tenis Platja que se celebrarà el dissabte 3 d’agost en la platja del Pinar.
 
Carrasco, el qual ha invitat a la ciutadania a acostar-se fins a la platja per a disfrutar d’este nou esdeveniment esportiu, ha explicat que el Tenis Platja (Beach Tennis) és una variant del tenis que es practica, fonamentalment, en la modalitat de dobles i la particularitat més notable de la qual és que es juga en l’arena i que va aparéixer en els anys 70, però no és fins als ’90 que naix el verdader tenis platja amb els camps de 16×8 metres amb una xarxa a 170 centímetres d’altura, atés que va sorgir dins dels camps de voley platja abaixant la xarxa. De fet la competició de dissabte que ve  es disputarà en les pistes de voley platja ubicades en la Platja de Pineda, enfront del Planetari i el Javier Marquina, ha detallat l’edil, qui ha dit que començarà a les 10.00 hores i es prolongarà durant tot el dia. 

A este esport es juga amb la raqueta reglamentària per al joc de Tenis Platja (Beach Tennis), la qual és semblant a una paleta de pàdel, passant la pilota per damunt de la xarxa, colpejant la sempre d’aire i sense que toc en el sòl. S’utilitzen pilotes amb menys pressió i el punt es compte a favor d’una parella, igual que el voley platja, quan l’altra la tira fora o a la xarxa. Les categories són dobles masculí i femení i la inscripció per parella són 16 euros. 

"El torneig de Castelló és un dels 11 tornejos classificatoris que permeten accedir posteriorment a un màster final, el campionat de la Comunitat Valenciana i el Campionat d’Espanya en les categories de dobles i individual Masculí, Femení i Mixt i accediran al màster els campions de cada un dels tornejos classificatoris i per rànquing", ha prosseguit la regidora, qui també ha explicat que podran participar tots els jugadors majors de 14 d’anys. Cada participant podrà inscriure’s en totes les proves classificatòries que vullga i són oberts. En les proves del circuit es permet no tindre llicència de tenis els jugadors de les quals hauran de passar un quadro previ. La publicació de parelles participants es farà pública el dijous anterior a cada torneig en la web www.tenisplaya.es II Circuit Popular de Tenis Platja. També disposa del Twitter: @tenisplayacv. També es pot obtindre informació de l’esdeveniment en miriam.demena@gmail.com o en el 610448293. 

En el cas de voler participar en el Campionat de Tenis Platja de la Comunitat Valenciana i Campionat de Paleja, és obligatori estar federat. El títol de Campions de la Comunitat Valenciana es concedirà als campions del Campionat de Tenis Platja de la Comunitat Valenciana i serà classificatori per al Campionat d’Espanya. 
 Segueix-nos: