Està en: INICI > Notícies

L"Ajuntament de Castell ha activat 183 mesures antiinundacions que incrementen la seguretat dels ciutadans davant d"episodis de pluges torrencials

Dimecres, 28 de Agost de 2013

L’Alcalde de Castelló, Alfonso Bataller, ha destacat hui que el consistori ha activat 183 mesures que formen el dispositiu antiinundacions que incrementen la seguretat dels ciutadans davant d’episodis de pluges torrencials o ‘gota freda’ que se solen produir durant esta època de l’any.

 "Així, doncs, des del consistori comptem amb un gran dispositiu tant tècnic com humà que ha realitzat també una labor prèvia de planificació, preparació i manteniment durant tot l’any", ha destacat el primer edil, qui la visita a les instal·lacions antiinundacions de la séquia L’Obra ha estat acompanyat pel regidor d’Urbanisme, Miguel Ángel Mulet; l’edil de Seguretat Pública, Joaquín Torres; i els representants de la UTE Facsa-Sitra-Prodesa Toño Llopis, director de l’Àrea d’Aigües Residuals de Facsa; Javeir García, cap del departament de Clavegueram de Facsa; i José Antonio Beltrán, cap d’explotació del servici de Clavegueram de Castelló. 

D’esta manera, podem dir que Castelló està preparat per a afrontar este tipus d’inclemències meteorològiques i és clau comptar amb les infraestructures necessàries per a evitar inundacions en les zones més sensibles com pot ser la Marjalería o l’entorn del Grau" ha, destacat Bataller. 

"I per a posar en marxa tot el dispositiu comptem amb un protocol d’actuació que coordina totes les accions en cas d’emergència en què també es mobilitza la Policia Local o els Bombers", ha prosseguit l’Alcalde de Castelló, qui ha destacat que tant les bombes, com els caragols i la resta d’instal·lacions es revisen de forma periòdica.

"També ens centrem, en el nucli urbà, en el manteniment de l’estat del clavegueram i dels bombaments d’aigües residuals i es netegen i adeqüen, de la mateixa manera, prop de 70 quilòmetres de séquies municipals", ha dit Bataller.

NOVES INSTAL·LACIONS EN EL 2013 

L’Alcalde de Castelló també ha destacat que enguany s’han posat en marxa noves instal·lacions com la séquia Brunella o l’entorn de la séquia de L’Obra, amb dos noves bombes i un grup electrogen. "Castelló està preparada per a afrontar un episodi de ‘gota freda’ i evitar que les conseqüències siguen greus", ha dit el primer edil, qui ha destacat la inversió de 550.000 euros realitzada enguany a millorar este dispositiu. 

La capacitat total d’evacuació d’aigües pluvials amb mitjans mecànics és de més de quasi 2,2 milions/m3 al dia –més de 4% més que en el 2012- i la labor està coordinada per les diferents regidories, tècnics municipals i de les empreses concessionàries. Bataller també ha fet una crida a la ciutadania "perquè col·labore a mantindre netes les séquies o fillolas que siguen privades. 

El dispositiu de 183 mesures i dotacions es complementa amb més de 20 operaris i una dotzena de vehicles, camions de neteja i tot terrenys preparats per a actuar allà on siga necessari. Bataller ha recordat que l’Ajuntament de Castelló hi ha invertit en els últims anys més de 10 milions d’euros en infraestructures per a previndre inundacions.Segueix-nos: