Està en: INICI > Notícies

L´Ajuntament presenta 135 activitats gratuïtes amb la nova "#rutacatorce35" per als joves de la ciutat

Dimarts, 28 de Gener de 2014

La regidora de Joventut, Beatriz Jiménez, ha estat l´encarregada de presentar una iniciativa que té a veure amb l´aposta que l´Ajuntament de Castelló pels apropar activitats de formació i d´oci saludable pels i les més joves de la ciutat. La regidora ha estat acompanyada per Verónica Martínez, de l´empresa ‘Lleuresport’ i coordinadora d´aquest nou programa.

L´edila ha anunciat que "aquesta gran oferta l´hem denominat sota el títol genèric de‘Ruta catorce35’, precisament recollint el tram d´edat al que van dirigides totes aquestes propostes".

Jiménez ha explicat que "es tracta de tot un seguit de activitats lúdiques, culturals i esportives que posem a l´abast de la gent d´entre 14 i 35 anys de manera totalment gratuïta".

La regidora també ha apuntat que "les activitats que se celebraran els divendres, dissabtes i diumenges, des d´aquest proper mes de febrer al mes de maig".

43 JORNADES I 30 UBICACIONS DIFERENTS

La responsable de l´àrea de Joventut ha posat l´accent també en què "aquesta #rutacatorce35 es desenvoluparà, ni més ni menys, que al llarg de 43 jornades des de l´1 de febrer i fins al 31 de maig. I per a això comptem amb la col·laboració i l´assessorament d´una empresa experta en aquest tipus d´activitats com és ‘Lleuresport".

"Anem a portar totes aquestes activitats, com no pot ser d´una altra manera, a tots els districtes de la nostra ciutat, en fins a 30 ubicacions diferents des de la Universitat Jaume I fins al Grau, des de l´ermita de la Magdalena a la Pl. Geólogo Royo", ha dit.

Jiménez també ha comentat que "les accions tindrà com a escenaris instal·lacions culturals, esportives i d´oci municipals, com el Casal Jove, però també un bon nombre d´ubicacions en espais públics com la Plaça Major, l´Aules, Pl. Fadrell, parc Av. del Mar, El Pinar, el Parc Rafalafena, voltans de la Basílica del Lledó, Santa Clara o el Templete del Parc Ribalta".

"Però també traslladarem aquestes activitats a altres escenaris, menys convencionals, com fins i tot cafeteries, centres d´ensenyament o comerços. I també les seus socials d´entitats com a caixes d´estalvi, ONG’s o també gaiatas", ha insistit.

135 ACTIVITATS

Entre les activitats més detacadas, i que més gent poden congregegar, "tenim els concerts que hem preparat: amb l´actuació de diferents grups locals d´estils molt variats que van des de el ‘Hard Rock’, Hip-hop, Reagge, Heavy Metall, Pop Rock o Flamenc".

També, a partir de l´experiència d´altres tallers que hem organitzat en els últims anys, esperem una gran participació en les activitat esportives com: Futbol, Futbol Sala, Piragüisme, Caiac pol, badminton, beisbol, Voleibol, goal-bol, atletisme sensorial, baptisme de bussejo, aquarobic, patinatge, fúting, pilates, ioga o senderisme".

També hi haurà una gran presència "dels tallers de ball i demostracions de Zumba, Hip-Hop, Funky, salsa, flamenc o pop".

TAMBÉ FORMACIÓ

En l´àmbit de la formació "#rutacatorce35 proposa xerrades que aposten per la diversitat com la de "Construint una ciutat intercultural" de la mà de l´Agència (Amics), ‘Wikipedia i coneixement lliure". "Joventut i discapacitat" (a càrrec de Mas de Frater), "Addiccions i drogodependències" (amb l´assessorament del Projecte Va amistar) o una sessió de "Dietètica i nutrició".

"En l´apartat cultural hi haurà exposicions de Dr. Octane (Artista gràfic), la fotògrafa Nerea Coll o el pintor Antonio Limiti.A més hi haurà Performance i presentacions: Lectura dramatitzada a càrrec de Jordi Conill, concert de flauta travesera a càrrec de Victoria Cabedo o el ‘Art amb Vinils’ a càrrec de David Moreno".

Beatriz Jiménez ha continuat dient que "no faltaran tampoc altres tallers de gran interès com el de decoració amb reciclatge, expressió corporal, relaxació, meditació i autoconeixement, ‘Spinmeet’ o temes relacionats amb la sexualitat".

IDIOMES

La regidora de Joventut ha posat l´accent també en què "una de l´últimes apostes que l´Ajuntament que dirigeix el nostre Alcalde, Alfonso Bataller, és la de l´impuls del turisme idiomàtic. Per aquest motiu, i perquè l´ensenyament d´idiomes és molt important també per als nostres joves, es van a incloure en aquesta ‘#rutacatorce35’ una sèrie d´activitats com: converses en anglès, italià i francès, taller d´anglès per a turistes, taller de francès per a turistes...etc".

Per la seva banda, Verónica Martínez ha explicat que "es tracta d´un projecte que ha intentant implicar tant a entitats públiques com a privades, associacions i particulars, que vulguin mostrar la labor que realitzen als més joves de la ciutat".

"Volem donar unes alternatives d´oci alternatiu i saludable, però que abastin molts camps. Sembla que l´aquest oci alternatiu només pot comprendre activitats com l´esport o activitats físiques. En #rutacatorce35 hem inclòs, a més d´aquestes activitats de formació o propostes noves com l´engegada d´un cicle de ‘microteatro", ha dit Martínez.

ACTIVITATS GRATUÏTES

La coordinadora d´aquest programa també ha destacat l´aposta per la sensibilització social i voluntariat per part d´entitats com a ‘Creu Rotja’ o ‘Projecte Amigó´, sense oblidar noves tendències com el ‘ganchillo urbà".

Verónica Martínez ha ressaltat que "el que volem és ‘treure’ als joves de casa, que tinguin una manera diferents de gaudir del seu temps lliure, i crear un punt de trobada amb les diferents associacions".

En la presentació de la #rutacatorce35 també han estat present diferents persones de les associacions que col·laboren com el vicepresident de Creu Rotja Joventut a Castelló, Pablo Salvador o Mª José Sánchez i Noelia Coll de l´associació ‘Spinmeet’, que mostra les aplicacions urbanes del punt i el ganchillo".

La regidora de Joventut també ha remarcat que "aquestes són només algunes d´aquestes més de 135 activitats, totalment gratuïtes, que es proposen i que es van a desenvolupar, com hem dit, entre aquest proper mes de febrer i finals de maig".

"I des d´aquí volem fer una invitació al fet que siguin milers els i les joves de Castelló que participin en aquestes activitats, totalment gratuïta, que conformen aquesta ‘#rutacatorce35’, una completa i variada oferta dissenyada per entretenir, per informar i formar, i que creiem va a resultar tot un èxit". Segueix-nos: