Està en: INICI > Notícies

La Comissió de Transparència de l´Ajuntament adopta mesures en contra de la corrupció política amb el consens de tots els grups polítics

Dimarts, 2 de Desembre de 2014

El president de la Comissió Especial de Transparència de l´Ajuntament de Castelló, Juan José Pérez Macián ha destacat en roda de premsa que " l´important acord aconseguit per consens entre tots els grups polítics en una matèria tan sensible en els moments actuals en la nostra societat com són els casos de corrupció política ". Macián ha volgut mostrar la seua satisfacció per este " acord històric que s´ha aconseguit, amb un text que ve a donar resposta a un clamor social contra la corrupció política que està present en l´actualitat ". 

" Hui l´Ajuntament de Castelló, que dirigix Alfonso Bataller, així com els seus ciutadans, poden felicitar-se pel fet d´haver donat resposta a una de les majors preocupacions de la nostra societat ", ha subratllat.

Pérez Macián ha fet insistència en què " el nostre Ajuntament se situa com una de les administracions locals pioneres a l´hora de prendre decisions com esta, quan en absolut no hi ha baix sospita cap membre de la corporació, sent la primera de la capitals de la Comunitat Valenciana a adoptar un acord d´estes característiques ". 

El portaveu de l´equip de govern ha insistit en el fet que " som un Ajuntament en què els representants dels ciutadans treballem amb dedicació, amb rigor i respecte absolut a la Llei i pensant només en el servici públic i l´atenció als nostres conciutadans ". 

El president de la Comissió Especial ha remarcat que " l´acord es referix a casos de corrupció política, en casos en què es produïx un aprofitament del polític per a si mateix, per a familiars, acostats o per a un partit polític. No en casos de possible imputació administrativa ".

Pérez Macián hi ha assenyalat que " amb este text s´estan prenent les mesures important i oportunes en el moment d´una possible imputació ". 

En este sentit, l´edil ha explicat que " en el moment d´una imputació, algú pot suportar mesures, com les que estem acordant, que afecten la seua presumpció d´innocència, encara que ningú pot ser condemnat sense que hi haja abans una sentència ferma. Però entenem que la situació actual i el clamor social que demana respostes davant de les notícies de corrupció obliga als que estem dedicats a la política a anar un pas més enllà, renunciant, en part, a eixa presumpció d´innocència per a posar-ho al servici dels ciutadans i de la credibilitat de la política i les institucions ".

Pérez Macián ha remarcat que " governar és exercir una responsabilitat i hem de governar bé. El fet de que en l´Ajuntament de Castelló no estiga baix sospita per l´exercici de les funcions de cap regidor és un símptoma molt positiu que els ciutadans ". 

" Els veïns de Castelló poden estar satisfets perquè el govern de la seua ciutat, que dirigix Alfonso Bataller, és un govern honest, transparent i absolutament respectuós amb la Llei. Un Ajuntament treballador i de clara vocació de servici públic ", ha assegurat.

>> Tall de veu de la notíciaSegueix-nos: