Està en: INICI > Notícies

Inauguració del Centre Cultural La Marina. Grau de Castelló.

Dijous, 22 de Juny de 2006

L´alcalde de l´Ajuntament de Castelló, Alberto Fabra i el conseller d´infraestructures, José Ramón García Antón, junt amb el tinent d´alcalde del Grau, Joaquin Torres, han inaugurat este matí el nou Centre Cultural La Marina, situat en el carrer Marina Espanyola en confluència amb els carrers Miseón Lorenzo Cot, Guardamar i Almirall Cervera.

El nou Centre Cultural La Marina oferix l´oportunitat al Grau de Castelló de tindre una seu on desenvolupar tot tipus d´actes culturals en un gran saló d´actes que es troba situat en la planta baixa. Però a més, inclou en la seua organització la disponibilitat de sales de reunió i despatxos per als diferents col·lectius i entitats culturals del districte marítim de Castelló.

El Centre Cultural La Marina està construït sobre un solar de 1954 metres quadrats de superfície, en dos plantes distribuïdes en diferents dependències: un saló d´actes amb capacitat per a 400 persones, un espai d´usos múltiples apte per a l´organització de xicotetes exposicions, cinc aules de distintes dimensions i sis despatxos per a associacions.

Per descomptat l´edifici és completament accessible per a tota la població, comptant especialment amb ascensor i accessos adaptats per a les persones amb discapacitat.

L´edifici cultura ha pres per nom la Marina en record del col·legi que es trobava en el mateix espai i amb porta principal al carrer que li dóna nom.

El saló d´actes compta amb un escenari elevat, confeccionat amb fusta natural per a absorbir el so dels actuants o persones presents en ell. A més, compte també amb la presència del públic en pendent a manera d´amfiteatre. El saló d´actes compta amb espais reservats per a públic amb discapacitat i xicotetes dependències para als mitjans de comunicació i megafonia.

Els materials utilitzat han sigut: granit natural en l´hall de l´edifici, en el saló d´actes és moqueta ignífuga i la resta de l´edifici està construït de terratzo microgra. A més, s´ha utilitzat material ceràmic en les neteges.

L´obra va començar el passat mes de març del 2005 i van quedar concloses finalment en les passades setmanes. Des de llavors fins ara l´edifici ha estat dotant-se de mobiliari i elements complementaris.
L´obra ha sigut realitzada per l´empresa Rover Alcisa i ha comptat amb un pressupost de 2.243.219,25 euros, sobre els quals cal incorporar la participació de la conselleria en la dotació dels complements de l´edifici.Foto Centro Cultural La Marina

Foto Centro Cultural La MarinaSegueix-nos: