Està en: INICI > Notícies

La Web de l'Ajuntament de Castelló, ocupa el TERCER lloc en la VI RADIOGRAFIA DE 'WEBS' MUNICIPALS que anualment realitza el Ciberp@is.

Dijous, 13 de Juliol de 2006

Castelló ha passat del lloc 41 que ocupava l'any passat al 3 que ocupa enguany, sens dubte una pujada espectacular que valoren els seus veïns.

La pàgina web de l'Ajuntament de Castelló (www.castello.es) ha obtingut 269,23 punts d'un màxim de 300, obtenint així la tercera millor valoració de les quasi 100 pàgines web analitzades en este estudi.

Este estudi analitza la presència en la xarxa de totes les capitals de província i municipis amb més de 75.000 habitants. Valora aspectes com l'accessibilitat, on Castelló se situa en un lloc preferent, al ser l'única que permet una interacció total amb la pàgina a través de la veu, l'existència de carpeta ciutadana, disponibilitat d'informació relativa a tràmits, transports, buscador, guia de carrers, la utilització de certificat digital, etc.

Es destaca el servei de Manteniment de la Ciutat (SMC) on qualsevol veí pot enviar informació sobre desperfectes, i que durant a penes un mes ha rebut més de 300 consultes. Una altra de les noves possibilitats que oferix, és el servei de Blogs davall una plataforma de programari lliure que no és utilitzat únicament per particulars, sinó també per associacions de veïns.

“L'accessibilitat és un dels elements de què l'equip se sent més orgullós, ja que la de Castelló és l'única pàgina que permet la navegació a través de la veu sense necessitat teclat ni ratolí” Ciberp@is.

“La web de Castelló també ha millorat les seues opcions de tramitació. A través de la carpeta ciutadana, els veïns poden, per xarxa, conéixer l'estat dels seus tràmits personals, consultar dades de rebuts, padró i calendari fiscal, sol·licitar duplicats de rebut i pagar algunes taxes i les multes. Per a accedir a esta carpeta és necessari disposar d'un certificat digital. En un mes s'han atorgat més de 200.” Ciberp@is.

“En Castello.es pengen tres llocs (la pàgina principal, la carpeta del ciutadà i el servei de blogs) i desenes d'enllaços que porten als patronats municipals, el butlletí d'informació municipal, la universitat i altres institucions públiques. De manera concreta s'inclouen altres enllaços sobre campanyes especials, com els cridats pressupostos ciutadans o el seguiment de la setmana de festes.” Ciberp@is

>> Veure portada Ciberp@ais.

>> Veure article complet Ajuntament de Castelló.Segueix-nos: