Està en: INICI > Notícies

Castell abona en 10 dies les transferncies de Xarxa Llibres per un valor de 952.160 euros

Dimecres, 17 de Febrer de 2016


El regidor Antonio Lorenzo subratlla la resposta de l'Ajuntament per a poder fer efectiu el pagament de 9.956 sol•licituds.

L'Ajuntament de Castelló ha fet efectius en sol 10 dies les transferències de la primera fase del programa Xarxa Llibres. Entre el 5 i el 15 de febrer, s'han pagat totes les transferències del decret aprovat al desembre, excepte les que estan pendents d'esmena d'errors, "que eleven a 952.160 euros les ajudes destinades a les famílies castellonenques per a l'adquisició de llibres de text en les etapes obligatòries de l'educació i la creació de bancs de llibres", ha explicat el regidor de Gestió Pública, Antonio Lorenzo.

Les primeres a pagar-se van ser les corresponents als centres d'atenció educativa singular, per un import de 49.000 euros. Progressivament s'ha anat ordenant el pagament de les diferents transferències fins a aconseguir les 9.956, de les quals 12 s'han retornat per problemes en el número de compte i es tornaran a abonar quan es dispose dels comptes correctes. Lorenzo s'ha mostrat "satisfet" de la resolució del programa Xarxa Llibres, que "ha sigut un exemple en la gestió i la tramitació malgrat la complexitat que suposava pel volum de sol•licituds a tramitar".

Lorenzo també s'ha referit al cost que ha suposat tot l'operatiu dissenyat per a atendre les sol•licituds del programa Xarxa Llibres. "Totes les tasques associades a la gestió d'aquest programa que beneficia directament a les famílies ha suposat un cost per a l'Ajuntament de Castelló de 24.495 euros, amb prou faenes un 2,5% del volum d'ajudes abonades a la ciutadania".

Quant a les sol•licituds pendents d'esmena d'errors, a través de l'enllaç web http://www.castello.es/frontal/educacio o des del destacat ‘#Xarxa Llibres. Resultat Sol•licituds’ en la pàgina principal de la web municipal, totes les famílies poden consultar, amb el DNI del sol•licitant i el *NIA de l'alumne, la informació sobre l'estat de la seua sol•licitud. Si està pendent d'esmenar, la web informa sobre la causa per la qual s'ha d'esmenar, com s'ha de realitzar la nova tramitació i el període per a poder fer-ho. 

En aquest últim cas, s'estableix com a període per a esmenar des del dia de la publicació fins al 16 de març i per a realitzar-ho es dóna l'opció de descarregar una sol•licitud d'esmena i s'indica el lloc on s'ha de presentar la documentació correcta.

El nombre total de sol•licituds tramitades va ser de 10.714, de les quals s'han inadmès 120, la qual cosa representa un 1,1% del total. Així mateix, el nombre de sol•licituds que requereixen d'esmena són 527, un 4,9% del total, de les quals 285 són les corresponents a les AMPA que tenien ja bancs de llibres i que deuen ara lliurar un model justificatiu individualitzat de compra col•lectiva-socialització amb el qual es resoldran positivament totes aquestes sol•licituds.Segueix-nos: