Està en: INICI > Notícies

Castell trasllada la Fira de la Taronja al Ribalta i organitza una jornada tcnica sobre citricultura

Dimecres, 9 de Mar de 2016L'activitat inclou venda de cítrics, xarrada sobre salut, debat i tallers formatius durant els matins del dissabte i el diumenge.

Venda de cítrics de Castelló. Xarrada sobre salut i taronges. Present i futur de la citricultura. Degustació de sucs i coca de taronja. Tallers de formació. La Pèrgola i el parc Ribalta acullen aquest cap de setmana, 12 i 13 de març, una jornada tècnica de la taronja amb ponència i debat sobre citricultura, i la Fira de la Taronja, els llocs de venda de cítrics que durant la resta de campanya se situen en diferents places de la ciutat.

Aquesta iniciativa naix amb l'objectiu de generar un punt de trobada i un fòrum de debat entre agricultors, organitzacions agràries, tècnics, agricultors i empreses. Una cita que comptarà amb el valor afegit de la celebració de la Fira de la Taronja, que per un cap de setmana es traslladarà des de les places Fadrell, Na Violant, Maria Agustina i Pintor Porcar fins al parc Ribalta. La venda de cítrics dins de la Fira de la Tarojna es realitzarà tant el dissabte com el diumenge de 9.00 a 14.00 als voltants de la Pèrgola mentre que la jornada tècnica se celebraran d'11.00 a 14.00 dins de la Pèrgola.

La jornada tècnica i la Fira de la Taronja es fusionen durant aquests dos dies amb la intenció de posar en valor la citricultura de Castelló, "un sector clau en el nostre passat més recent, que afronta reptes complexos en el present que requereixen solucions innovadores i enginyoses i que aspirem al fet que seguisca sent un motor econòmic de futur", ha destacat la regidora d'Impuls de l'Activitat Econòmica, Patricia Puerta.

La cita arranca a les 11:10 h el dissabte amb una ponència sobre taronja i salut, que impartirà el doctor José María Bacora, cap de Zona Bàsica de Salut del Centre de Salut 9 d'Octubre i professor universitari d'Anatomia. Després es realitzarà una degustació de sucs i coca de taronja i, a les 12.00, arrancarà el debat sobre el present i futur del sector citrícola a Castelló.

El debat comptarà amb la participació de Doménec Nácher, secretari tècnic de Fepac-Asaja que farà les vegades de moderador; César Roures, enginyer tècnic agrícola de la Cooperativa Agrícola San Isidro; Pascual Civera, de l'Assessoria-Consultaria en Normes de Qualitat, Gestió Documental d'explotacions agràries, i Jesús Ángel Lozano, Col•legi Oficial d'Enginyers Tècnics Agrícoles i Graduats de València i Castelló.

Una vegada finalitzat es realitzarà una visita als expositors que col•laboren amb la jornada tècnica: Mountain Citrus, Fepac-Asaja, Col•legi Oficial d'Enginyers Tècnics Agrícoles i Graduats de València i Castelló; Cooperativa Agrícola San Isidro, SBSAgro SL, Sabons Beltrán; Tallers Agrochimo; ONG Pankara i Fira de la Taronja.

El diumenge s'han programat dos tallers formatius, un sobre empelt de cítrics, en el qual es farà una demostració d'empelt de xapa sobre patrons de cítrics o sobre altres varietats de cítrics, per a açò es disposarà d'una col•lecció de patrons i patró/varietat de cítrics i varetas porta gemmes objecte de l'empelt així com utensilis per a poder realitzar l'empelt, navalla injertador, ràfia, etc. I un segon taller de reconeixement de varietats citrícolas, el format es compondrà d'una col•lecció de conreessis de cítrics i varietats de dites conreessis, en el qual es descriuran les parts del mateix, així com les seues diferències amb l'objectiu de poder reconèixer-los. També es descriuran els codis de colors de patrons i varietats amb la finalitat de poder reconèixer aquests patró/varietat.

Durant el matí del diumenge també es podran adquirir cítrics de Castelló en els llocs de venda que instal•laran els agricultors participants en la Fira de la Taronja.Segueix-nos: