Està en: INICI > Notícies

Marco es compromet a estrnyer la collaboraci amb l'Associaci de pares de persones amb autisme de Castell

Dimarts, 29 de Mar de 2016L'alcaldessa s'ha reunit amb la junta directiva de la APNAC per a conèixer les seues necessitats.

L'alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, s'ha reunit avui amb una representació de la junta directiva de l'Associació de pares de persones amb autisme de Castelló (APNAC) per a conèixer de primera mà les problemàtica i les necessitats d'aquest col•lectiu.

En la trobada, els representants d'APNAC han explicat a l'alcaldessa que els pares de persones amb autisme han d'enfrontar-se amb nombrosos problemes pràctics i emocionals. Molts d'aquests problemes són comuns als dels pares d'altres xiquets amb una altra discapacitat, mentre que uns altres són específics de les famílies amb trastorn autista. La presidenta del col•lectiu, Francisca Juárez, ha explicat que «aquests xiquets requereixen d'una atenció especialitzada, ja que són persones amb una dificultat per a entendre i sobretot per a adaptar-se als canvis que es produeixen constantment en el seu entorn el que provoca que no puguen accedir a molts recursos públics que altres col•lectius sí que poden gaudir». Amb l'objectiu de col•laborar i assistir a les famílies, i aconseguir el benestar del xiquet autista, l'APNAC desenvolupa diferents projectes com el servei de respir familiar, les colònies de Pasqua, Nadal i Estiu, etcètera.

Per la seua banda, l'alcaldessa de Castelló ha mostrat la total disposició del Govern Municipal per a ampliar la col•laboració amb aquest col•lectiu. Així, des de Benestar Social s'estudiarà el conveni anual que existeix entre les dues entitats i també s'analitzarà la línia de subvencions a entitats socials.

Per a finalitzar, la primera edil ha agraït la labor d'aquest col•lectiu «feu un treball que hauria de realitzar l'Administració Pública i per açò no podem més que agrair el vostre esforç i col•laborar amb vosaltres» ha afirmat Marco, qui ha conclòs dient que «la prioritat d'aquest equip de govern és treballar per a ajudar a les persones més vulnerables i així ho hem plasmat en els pressupostos municipals per a enguany».Segueix-nos: