Està en: INICI > Notícies

Castell dedica la campanya Bichos i Bichas a la promoci dels productes de proximitat

Dilluns, 11 de Abril de 2016La regidora Mary Carmen Ribera destaca que aquesta tercera edició inclou places al costat del Mercat Central i al de Sant
Antoni.

La Regidoria de Consum de l'Ajuntament de Castelló ha presentat la tercera edició de la campanya Bichos i Bichas que enguany estrena temàtica relacionada amb la promoció del consum de productes de proximitat i de quilòmetre 0 entre el públic familiar. "A més de la temàtica, la campanya Bichos i Bichas presenta enguany importants novetats com l'emplaçament, que enguany inclou les places Santa Clara, Major Peixateria i Maestrat per a vincular la campanya als mercats Central i de Sant Antoni; el parc de la Panderola en el Grau i el Passadís de les Arts", segons ha explicat la regidora Mary Carmen Ribera.

Aquesta tercera edició també ha ampliat els tallers i el nombre de places "per a arribar a més públic i fomentar, des de menuts, la importància de consumir productes locals", ha afegit Ribera. La campanya s'ha programat en dos períodes, primavera i tardor, en els quals es distribueixen els sis tallers dirigits a públic de 6 a 11 anys i de caràcter totalment gratuït. "És important que des de menuts els nostres xiquets i xiquetes coneguen els avantatges que ofereix el consum de productes de proximitat que podem trobar en els nostres mercats i les nostres tendes de barri per a fomentar un consum responsable", ha defensat la regidora.

Els tallers, que se celebren tots a les 11.30 hores, són gratuïts però requereixen inscripció prèvia a través de la pàgina web www.talleresbichosybichas.com i de cadascun d'ells s'han programat dues sessions diferents. La campanya arranca aquest dissabte 16 d'abril amb el taller Slow Food en la plaça Santa Clara que es tornarà a impartir el dissabte 23 en la plaça situada al costat del Mercat de Sant Antoni; el dissabte 30 d'abril es realitzarà un taller de manualitats i música en el Passadís de les Arts que es traslladarà a la plaça Peixateria el 7 de maig.

La campanya continuarà amb el taller L'hort de Lucas el dissabte 14 de maig en la plaça Major i el 21 de maig en el Passadís de les Arts; el 28 de maig es realitzarà un taller titulat Brunch with Family en la plaça Santa Clara i al dissabte següent, 4 de juny, estarà en la plaça Maestrat del Mercat de Sant Antoni. Bichos i Bichas es traslladarà al Grau, al parc de la Panderola, el dissabte 11 de juny amb un taller d'horts urbans.

Les activitats es reprendran a l'octubre amb aquest mateix taller d'horts urbans el dissabte 1 en la plaça Santa Clara i el taller Oranges Trees tancarà la campanya Bichos i Bichas els dies 15 d'octubre en la plaça Maestrat i el 22 en el Passadís de les Arts.

"Aquests tallers s'han dissenyat creant clima que afavoreix la creativitat i l'atenció per a acostar al públic familiar conceptes com el slow food i fomentant el consum de productes autòctons i frescos com a hortalisses, cítrics, oli… és a dir, productes de proximitat".Segueix-nos: